Älä turhaan kärsi kuivasta sisäilmasta

Kylmät kelit saavat sisäilman tuntumaan joskus ärsyttävän kuivalta vaikuttaen erityisesti hengityselimiin. Nenän tukkoisuus, kurkun kuivuminen ja väsymys ovat usein liian kuivan huoneilman oireita. Myös pöly leijailee kuivissa huonetiloissa helpommin lisäten oireita.

Kuivasta sisäilmasta kärsii asukkaiden lisäksi myös kalusteet, varsinkin puiset. Tunnetusti puurakenteet kutistuvat kuivassa tilassa. Tästä syystä esimerkiksi parkettiin saattaa tulla rakoilua. Parkettivalmistajat suosittelevatkin huonetilan kosteusprosentiksi 40-60 %, jotta rakoilulta vältytään. Suositeltavaa ilmankosteutta on kuitenkin vaikeaa saada aikaan varsinkin talvisin, jolloin ulkoilma on usein huomattavan kuivaa.

Sisäilman kosteuden parantaminen on kuitenkin yksinkertaisen helppoa - kannattaa hankkia Ufox-ilmankostutin. Ilmankostutin on suomalaisten kotien kylmän ja kuivan talvikauden pelastaja.

Ufox HK2 ilmankostutin, vihreä.Ufox HK2 ilmankostutin, vihreä.

Huoneilman oikea kosteus lisää viihtyvyyttä

Pitämällä huoneilman suhteellisen kosteudenoikealla tasolla eli noin 30-45 % lisäät hyvinvoinnin tunnetta ja viihtyisyyttä.

Ufox kostuttaa huoneilman puhtaasti, koska se on bakteeriton. Se ei myöskään häiritse unta, sillä se on äänetön. Ufox on suomalainen, vankkoja perinteitä kantava ilmankostutin. Se on pitkäikäinen tuote, koska siinä ei ole käytössä kuluvia osia. Huoltaminen on helppoa Ufox-puhdistusaineella, joka poistaa mahdollisen vedestä tiivistyneen kalkkikerrostuman vesisäiliöstä.

1920_Ufox_IMG_20181023_111440

Mikä on kotisi ilmankosteus

Useimmissa nykykodeissa sisäilma on huomattavasti kuivempaa kuin sen tulisi suositusten mukaan olla. Moderneissa asunnoissa erityisesti tehokas ilmanvaihto poistaa kosteutta. Myös koneellistunut pyykinkuivaus ja ruuanlaiton väheneminen asunnoissa alentavat ilmankosteutta. Lämmityskaudella huoneilman suhteellinen kosteus keskuslämmitystaloissa voi olla hyvin alhainen, jopa alle 10%.


Osta ilmankostutin verkkokaupasta

Ufox HK 2 -ilmankostutin. Ilmankostutin sopii pienempien huonetilojen (alle 50 neliötä) kostuttamiseen.Ufox HK 2 -ilmankostutin. Ilmankostutin sopii pienempien huonetilojen (alle 50 neliötä) kostuttamiseen.

Kumpi Ufoxin malleista sopii sinun kotiisi?

On tärkeää valita ilmankostutin oikein, jotta siitä saa haluamansa hyödyn. Ufoxilla on kaksi erilaista mallia: Ufox HK 2 ja Ufox 3 S, josta löytyy myös uusi havunvihreä Ufox 3 S vaihtoehto.

Alla oleva taulukot auttavat sinua valitsemaan tarpeitasi vastaavan ilmankostuttimen.

Ufox_HK2[2539]
Ufox_3S[2538]
 
Julkaistu
12.11.2018