Lämmitysremontilla asumismukavuutta ja energiansäästöä

Jokaisessa suomalaisessa kodissa on lämmitysjärjestelmä. Lämmönlähteenä voi olla esim. sähkö, maalämpö, öljy, puu tai monen lämmönlähteen yhdistelmä. Useimmiten lämpö jaetaan eri huoneisiin sähkö- tai vesikiertoisilla pattereilla tai lattian alle laitettavilla putkilla tai kaapeleilla. Lämmitysjärjestelmissä on paljon eroja, jotka liittyvät niiden säädettävyyteen, energiankulutukseen, lämmön tasaisuuteen ja sen tuomaan aistituntemukseen, hankintakuluun ja tehokkuuteen.

Hyväkin lämmitysjärjestelmä tulee joskus tiensä päähän tai vaatii vähintäänkin huoltoa ja päivitystä. Lämmitysremontilla haetaan eri asioita: energiansäästöä, toimivuutta, turvallisuutta ja säädettävyyden parantamista. Joskus riittää, että vain lämmönjako uusitaan. Joskus tarvitaan myös uusi lämmönlähde. Uudemmissa taloissa saattaa pelkkä säätöjärjestelmän päivitys lisätä asumismukavuutta ja tuoda energiansäästöä. Talotekniikka on kehittynyt paljon viimeisten vuosikymmenien aikana ja vaihtoehtoja on paljon.

Vesikiertoisen patteriverkoston remontti

Vesipatterien putkiston uusiminen on ajankohtaista viimeistään, kun verkosto on 30 vuotta vanha. Kun remontti tehdään Uponor-komposiittijärjestelmällä, putket asennetaan pintaan, jolloin talon rakenteita ei tarvitse rikkoa. Samassa yhteydessä kannattaa vaihtaa myös patterit ja niiden termostaatit.

Nykyään vesikiertoisen patterilämmityksen säätämiseen on saatavissa samanlaista älykkyyttä kuin vesikiertoisissa lattialämmityksissä. Tämän mahdollistaa langaton Uponor Smatrix patteritermostaatti, joka kuuluu Uponor Smatrix Pulse Wave -tuoteperheeseen. Esim. etäohjaus Smatrix Pulse -sovelluksella ei enää ole pelkästään lattialämmitystalojen etuoikeus. Uponor Smatrix patteritermostaatti soveltuu useimpiin markkinoilla oleviin patteriventtiileihin.

Patteriputkiston uusiminen komposiittiputkella on nopeaa ja siistiä.Patteriputkiston uusiminen komposiittiputkella on nopeaa ja siistiä.


Patteriverkoston remontti kestää vain muutaman päivän ja talossa voi asua koko remontin ajan. Vesivahinkoa ei kannata jäädä odottelemaan vaan vaihdattaa putkistot, minkä jälkeen ne toimivat taas moitteettomasti vuosikymmeniä.

Vaihto vesikiertoisen lattialämmitysjärjestelmään

Sähkö- tai vesipattereilla varustettu rakennus voidaan muuttaa esim. talon lattiaremontin yhteydessä vesikiertoisella lattialämmityksellä lämpiäväksi. Lattialämmityksen suunnittelussa otetaan huomioon lattian materiaalit, rakenne, eristys ja se, kuinka paljon vanhaa lattiaa on varaa nostaa. Remonttia suunniteltaessa onkin hyvä olla yhteydessä rakennesuunnittelijaan.

Vesikiertoinen lattialämmitys on ns. matalaenergiajärjestelmä. Koska lämmityspinta-ala on niin laaja, on putkissa kiertävän veden lämpötila verrattain matala, jolloin myös energiaa säästyy. Vesikiertoista lattialämmitystä voi kesällä käyttää myös viilennykseen. Vastoin yleistä mielikuvaa, lattia ei tällöin tunnu kylmältä vaan, samoin kuin lämmitys myös viileys jakautuu tasaisesti suurelta pinta-alalta.

Uponor Smatrix Pulse – Uusi entistä älykkäämpi lattialämmityksen ja -viilennyksen säätöjärjestelmä

Vesikiertoisen lattialämmityksen säätö on helppo päivittää nykyvaatimusten tasolle. Langaton Uponor Smatrix Pulse Wave-säätöjärjestelmä ohjaa lattialämmitystäsi entistä tarkemmin ja säätää lämmityspiirejä todellisen tehontarpeen mukaan. Smatrix reagoi kunkin huoneen lämmöntarpeeseen perinteistä järjestelmää nopeammin, mikä säästää energiaa. Smatrix hoitaa myös lattialämmityksen piirien tasapainotuksen automaattisesti. Näin huoneet lämpiävät aiempaa paremmin ja nopeammin haluttuun lämpötilaan. Enää ei tarvita jokasyksyistä näppituntumalla tehtyä säätöä optimaalisen ja tasaisen lämmityksen aikaansaamiseksi.
Tiesitkö, että Smatrix PULSE Wave säätöjärjestelmä soveltuu paitsi vesikiertoisen lattialämmityksen ja -.viilennyksen ohjaukseen, niin myös Uponor patteriventtiilien ja sähköisen lattialämmityksen ohjaukseen (ja näiden yhdistelmiin).

Uponor Smatrix Pulse -tuoteperhe.Uponor Smatrix Pulse -tuoteperhe.

Uponor Smatrix Pulse –säätöjärjestelmäpäivitys voidaan tehdä lähes kaikkiin markkinoilla oleviin lattialämmitysjärjestelmiin.

Uponor Smatrix Pulse - täynnä älykkyytä ja mahdollisuusksia

Hyväkin lattialämmitysjärjestelmä vaatii joskus huoltoa ja päivitystä

Kun lämpö ei riitä, voi syynä olla, ettei lattialämmitysjärjestelmää ole säädetty oikein. Säätäminen ja järjestelmän tasapainottaminen on voinut jopa jäädä kokonaan tekemättä. Termostaatti voi olla rikki tai venttiilejä olla jumissa. Järjestelmässä voi olla myös ilmaa, jolloin vesi ei kierrä kunnolla.

Uponor on koonnut lähes koko maan kattavan ammattilaisverkoston, joka auttaa kun lattialämmitys ei syystä tai toisesta toimi toivotulla tavalla. Jätä yhteydenottopyyntö, niin sinua lähinnä toimiva asentaja ottaa sinuun yhteyttä ja sopii huoltokäynnistä. Samalla voit halutessasi saada tarjouksen säätöjärjestelmän päivityksestä.

Mukavuutta lattiaan sähköisellä lattialämmityksellä

Sähköinen lattialämmitys voi olla järkevä ratkaisu silloin, kun remontoidaan yksittäistä huonetta tai pienempää asuntoa. Uponor Comfort E on sähköinen lattialämmitys, jota voidaan käyttää esimerkiksi pienten yksittäisten tilojen lämmitykseen joihin vesikiertoisen lattialämmityksen toteuttaminen ei ole teknisesti tai kustannussyistä mahdollista toteuttaa. Järjestelmästä löytyvät tuotteet sekä kuiva- että märkätiloihin.

Uponor Comfort E on sähköinen lattialämmitys, jota voidaan käyttää täydentämässä lämmitysjärjestelmää, esim. kylpyhuoneessa.Uponor Comfort E on sähköinen lattialämmitys, jota voidaan käyttää täydentämässä lämmitysjärjestelmää, esim. kylpyhuoneessa.

Voit jättää yhteydenottopyynnön Uponorille yhdestä tai useammasta kiinnostavasta remontista


 
Päivitetty
1.4.2020