• Etusivu
  • Talo

Rossipohjarakenne voidaan toteuttaa yksinkertaisesti

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Finnfoam Oy
Julkaistu 17.10.2018Päivitetty 24.01.2023
201810_55138.jpg

Levyn asentuessa tiiviisti paikoilleen, voidaan levyn päällä kulkea välittömästi.

Finnfoamin valmistama rossipohjaeriste, FI-K600/210mm (u-arvo 0,17), 250mm (u-arvo 0,15) tai 370mm (u-arvo 0,09) on suunniteltu juuri puurakenteista tuulettuvaa alapohjaa varten. Eristevahvuus valitaan halutun u-arvon mukaan. Levy tarjoaa korkeaa puristuslujuutta, homehtumattomuutta sekä tiiviyttä. Tämän lisäksi levyn jäykkyys tekee mahdolliseksi sen, että rossipohjarakennetta voidaan yksinkertaistaa merkittävästi - kuulostaako hyvälle?

Nopeasti valmista

  • Suunniteltu tuulettuvaa alapohjaa varten, k600 jaolle
  • Helppo asentaa paikalleen
  • Sallii päällä kulkemisen välittömästi, lisää työturvallisuutta
  • Työstettävissä käsi-, puukko- ja moottorisahalla
  • Turhaa hukkaa ei synny

Finnfoamin FI tai FL-K600/210 mm levy asennetaan paikoilleen koolausten väliin sisäpuolelta käsin. Levyn asentuessa tiiviisti paikoilleen, voidaan levyn päällä kulkea välittömästi. Eristeen päissä olevat päätypontit sitovat levyt tiiviisti toisiinsa, joten levyt eivät liiku pois paikoiltaan. Lisäksi eristeessa olevat olkkaukset sekä siivekkeet sallivat koolausjaossa -10... +10 mm heiton.


Asennus muistuttaa periaatteessa parketin asentamista, sillä uuden koolausvälin asennus aloitetaan aina edellisestä rivistä poisleikatulla palalla, näin syntyy limitys ja vähennetään materiaalihukkaa.

Tiivis eriste ei tarvitse lisäksi tuulensuojaa tai höyrynsulkua

Finnfoamin eristeet ovat vettymättömiä sekä homehtumattomia, näin ollen itsessään tiivis eriste ei tarvitse alapohjaan erillistä tuulensuojaa tai höyrynsulkua. Näin yhdellä työvaiheella saadaan aikaan koko tuulettuvan alapohjan tarvittava lämmöneristys, tuulensuoja, höyrynsulku sekä valumuotti. Ajallisesti tähän kuluu vain muutama minuutti.

Saumakohtien eristys tehdään vasta levyjen asennuksen jälkeen elastisella/joustavalla PU-saumavaahdolla. Lopullinen kiinnitys tapahtuu puulistoilla, jotka ruuvataan lattiavasoihin kiinni (eristetyyppi: FL-K600/210mm). Mikäli eristeen päälle valetaan betonilattia, puristaa betonin paino eristeet vasoihin kiinni eikä muuta kiinnitystä tarvita (eristetyyppi FI-K600/210mm).

Finnfoam Oy
Talo
eristys
alapohja
lämpöeristys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20164_46081.jpg
Pidä alapohjarakenteet kuivana ja kunnossa
Kosteus ja erityisesti rakenteisiin päässyt kosteus, on useimmille rakennuksille tai rakennuksen osille kohtalokas. Alapohjan lämmöneristyksen tarkoituksena on eristää lämpöä ja estää kosteuden pääsy sisäpuolen rakenteisiin.
20224_77599.jpg
Säästä talosi energiakuluissa - huolehdi eristämisestä
Energian hinta on noussut yllättävästi ja nousuaa on odotettavissa tulevaisuudessakin. Esimerkiksi sähkön osalta Euroopassa ennakoidaan ennätyskallista vuotta. Hintojen nousuun kannattaakin varautua energiatehokkuudella. Eristäminen säästää selvää rahaa, auttaa varautumaan muutoksiin ja vähentämään ilmastohaittoja.
20154_43144.jpg
Eristä kellarin seinä ulkopuolelta
Finnfoamin kehittämällä ratkaisulla kellarin seinän eristäminen on helppoa ja nopeaa. Ratkaisu soveltuu niin uudis- kuin korjauskohteisiinkin ja varmistaa rakenteen oikean kosteusteknisen toimivuuden.
20172_48235.jpg
Remontoi kotisi energiatehokkaaksi
Vanhan talon nykyaikaistaminen energiatehokkaaksi vaatii korjaustoimenpiteitä erityisesti lämmöneristyksen osalta. Ulkovaipan tiiveys on keskeisessä osassa, kun halutaan vähentää energiakulutuksen tarvetta. Uusittu lämmöneristys, ikkunat ja ovet parantavat rakennuksen energialuokkaa ja laskevat siten asumiskustannuksia. Eri aikakausien "tyyppitaloille" on olemassa omat korjausratkaisunsa.
20176_49428.jpg
Lisäeristyksen muistilista
Lisälämmöneristyksellä saadaan tarvittaessa vanhat rakenteet jopa vastaamaan nykyisiä vaatimuksia ja samalla säästämään energiaa sekä takaamaan viihtyisän sisäilman. Rakennuksen viihtyisyyttä onkin taloudellisesti kannattavinta parantaa lisäeristyksellä. Lisäeristys ja rakenteiden tiivistäminen ISOVER-eristeillä maksaa itsensä takaisin muutamassa vuodessa pienentyneinä lämmityskuluina. Lisäksi asumisviihtyisyys paranee huomattavasti kun rakenteet pysyvät lämpiminä, eikä huoneissa vedä. Lue, mitä ennen lisäeristystä kannattaa tehdä, jotta lopputulos on taatusti toimiva ja turvallinen.
20153_42608.jpg
Tule Rukalle Hongan asiakasiltaan ja asuntonäyttöön 18.-19.3.
Honkarakenne on mukana järjestämässä 18.-19.3. asiakasiltaa Rantasipi Rukahovissa yhdessä Meidän Mökki -lehden kanssa.Tilaisuus on maksuton ja paikkoja on rajoitetusti, joten tilaisuuteen kannattaa ilmoittautua mahdollisimman nopeasti.Tule ihmeessä paikalle hakemaan ideoita sekä opastusta unelmiesi toteuttamiseen! Hongan asiantuntijat ovat paikalla kertomassa sinulle uusista malleista sekä vaivattomista kokonaisratkaisuista.Samalla saat hyviä vinkkejä Ruka-Kuusamon alueesta. Asiakasillassa mukana myös kyläpäällikkö Tuukka Puijola sekä matkailuyhdistyksen johtaja Mats Lindfors.Pääset tutustumaan Rukan upeisiin maisemiin myös illan aikana, sillä lopuksi halukkailla on mahdollisuus osallistua ilmaiseen moottorikelkkakoeajeluun!Ilmoittaudu Rukahovin asiakasiltaan osoitteessa www.meidanmokki.fi/ruka.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton