Gyproc Habito® sai uuden tyylikkään ulkoasun

Uudella brändätyllä kartonkipinnalla Gyprocin erityisluja rakennuslevy Habito® erottuu edukseen omalla ainutlaatuisella tyylillään.

Rautakapoissa, työmailla ja valmiissa asunnoissa arvonsa todistanut Gyprocin Habito® -rakennuslevy jatkaa menestyksekästä tarinaansa maailmalla ja varsinkin kotirintamalla. Viime vuoden loppupuoliskolla Habito® kotiutui Suomen maille, kun Kirkkonummen tehtaan linjastolta valmistui ensimmäiset kotimaiset kappaleet. Nyt samaisista eteläsuomalaisista rannikkomaisemista kajahtaa jälleen, kun Gyproc Habito® päivittää ulkoista olemustaan ja erottautuu entistä paremmin joukosta uudella brändätyllä kartonkipinnallaan.

Gyproc Habito® on markkinoiden vahvin kipsilevy ja uusi pintakartonki on vain kosmeettinen lisäys. Levyn käänteentekevä iskunkestävyys, erinomaiset ripustus- ja vetolujuudet sekä loistavat palonkestävyys- ja ääneneristysarvot vaativat, että ulkonäkö on myös sen arvoinen. Kun tietää olevansa kipsilevyjen parhaimmistoa, on syytä näyttää se muillekin hehkuen tervettä itseluottamusta.

Habito®-levyn tuotanto uudella ulkoasulla on jo alkanut Kirkkonummella ja levyn tyylikäs ja ainutlaatuinen pintakuvio alkaa hiljalleen näkyä paikallisissa rautakaupoissa, työmailla ja messuilla. Nähdessäsi kipsilevyn Habiton tunnistettavalla logolla tiedät työskenteleväsi laadukkaan, varmasti testatun ja dokumentoidun tuotteen kanssa.

750_GyprocHabitoboard_5388

Kestää elämää ja iskuja

Habito® kestää jopa 40 kilon ripustuskuorman yhdellä puuruuvilla ja sen iskunkestävyys on kymmenkertainen tavanomaiseen kipsilevyyn nähden.

– Habito®-rakennuslevyn lujuus perustuu sen kipsiytimeen lisättyyn lasikuituun ja patentoituihin lisäaineisiin, joilla saadaan aikaan ennennäkemätön lujuus työstettävyyden kärsimättä. Kyse on merkittävästä muutoksesta rakennusalalla, joka koskee niin teollisuutta, tavallisia talonrakentajia kuin peruskorjaajiakin, kertoo kehityspäällikkö Kimmo Anttila Saint-Gobainin tehtaalta Kirkkonummelta.

750_GyprocHabitoboard_nippu

Hänen mukaansa Habito®-levy vähentää esityötä kaapistojen kiinnityksessä niin keittiössä kuin wc- ja kodinhoitotiloissa, koska kiinnityspisteet voi hakea vapaasti kipsilevypinnoilta asennuksen yhteydessä. Myös jälkityö helpottuu asuntoa ja muita tiloja sisustettaessa, sillä painavankin taulutelevision voi kiinnittää seinään ilman telinettä.

Minne Gyproc Habito® soveltuu?

Gyproc Habito® -levy soveltuu erityisesti kohteisiin, joissa vaaditaan erityistä kulutuskestävyyttä, kuten keittiöt, tekniset tilat, autotallit, koulut, päiväkodit ja sairaalat.

1920_habito_taulukko

Ominaisuuksia:

 • Käänteentekevä ripustuslujuus vapauttaa sisustuksen ja takaa nopean ja helpon asennuksen.
 • Iskunkestävä seinäpinta esimerkiksi lastenhuoneisiin tai autotalliin.
 • Levyn kestävyys antaa pitkän käyttöiän ja pienentää korjaus- ja huoltotarvetta.
 • Levy on reunaohennettu ja pinnaltaan vaalea, näin levyn saumaus ja pinnoitus on tehty helpoksi.
 • Erinomainen palonkestävyys, ääneneristävyys ja jäykistyskapasiteetti.
 • Gyproc Habito® on testattu ja dokumentoitu kaikissa Gyproc-väliseinäjärjestelmissä.
 • Levyn paksuus on sama kuin muissa Gyproc-kipsikartonkilevyissä – voit huoletta yhdistellä levyjä oman tarpeesi mukaisesti.
 • Gyproc Habito® -levyllä on M1-sisäilmaluokitus sekä CE-merkintä.

Habitoa käytettiin myös, kun vankilasta rakennettiin asuntoja 

Kauas Turun silloisesta keskustasta, syrjäiselle Kakolanmäelle, perustettiin vuonna 1853 vankila. Nykypäivän Turussa välimatkaa keskustaan on enää kilometri. Vankilasellien tilalla on nyt tasokasta asumista ja palveluita. Seinät rakentuvat Gyproc Habito-levyillä ja suomalaisella työllä.

Lue lisää

750_Gyproc_Kakola_4911
750_Gyproc_Kakola_4935

Laske Habito-seinän kuormituskapasiteetti Kuormituslaskurilla

Gyproc Habito -laskurilla voit laskea Habito-seinän kuormituskapasiteetin.

Kuormituslaskennan edellytykset

 • Kuormitusarvojen varmuuskerroin on 3.
 • Kuorman oletetaan olevan staattinen.
 • Dynaaminen kuormitus on arvioitava erikseen.
 • Kiinnityspisteiden väli tulee olla vähintään 200 mm tai kuormitusta on pienennettävä.
 • Seinän maksimaalinen kuormitus on 300 kg/m.
 • Kiinnitysruuvia ei saa kiristää liikaa, ettei se pyörähdä Habito -levyssä.


Kuormituslaskuriin

Habitolle on myönnetty Rakennustietosäätiön rakennusmateriaalien paras päästöluokitus, M1

Gyproc Habito® -levylle on myönnetty M1-merkki. Mitä kyseinen merkki sitten kertoo?

M1-merkki kertoo, että merkin omaava tuote on testattu puolueettomassa laboratoriossa, ja että se on vakioiduissa testiolosuhteissa neljän viikon iässä täyttänyt M1-luokalle asetetut vaatimukset. M1-tuotteiden käytön avulla luodaan hyvä sisäilmasto.

Rakennusmateriaalien päästöluokitus on osa Sisäilmayhdistys ry:n kehittämää laajempaa luokituskokonaisuutta. Päästöluokitukset myöntää Rakennustietosäätiö RTS.

 
Julkaistu
29.10.2018