• Etusivu
  • Sisustus

Gyproc Habito® sai uuden tyylikkään ulkoasun

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc
Julkaistu 16.10.2018
201810_55111.jpg

Uudella brändätyllä kartonkipinnalla Gyprocin erityisluja rakennuslevy Habito® erottuu edukseen omalla ainutlaatuisella tyylillään.

Rautakapoissa, työmailla ja valmiissa asunnoissa arvonsa todistanut Gyprocin Habito® -rakennuslevy jatkaa menestyksekästä tarinaansa maailmalla ja varsinkin kotirintamalla. Viime vuoden loppupuoliskolla Habito® kotiutui Suomen maille, kun Kirkkonummen tehtaan linjastolta valmistui ensimmäiset kotimaiset kappaleet. Nyt samaisista eteläsuomalaisista rannikkomaisemista kajahtaa jälleen, kun Gyproc Habito® päivittää ulkoista olemustaan ja erottautuu entistä paremmin joukosta uudella brändätyllä kartonkipinnallaan.

Gyproc Habito® on markkinoiden vahvin kipsilevy ja uusi pintakartonki on vain kosmeettinen lisäys. Levyn käänteentekevä iskunkestävyys, erinomaiset ripustus- ja vetolujuudet sekä loistavat palonkestävyys- ja ääneneristysarvot vaativat, että ulkonäkö on myös sen arvoinen. Kun tietää olevansa kipsilevyjen parhaimmistoa, on syytä näyttää se muillekin hehkuen tervettä itseluottamusta.

Habito®-levyn tuotanto uudella ulkoasulla on jo alkanut Kirkkonummella ja levyn tyylikäs ja ainutlaatuinen pintakuvio alkaa hiljalleen näkyä paikallisissa rautakaupoissa, työmailla ja messuilla. Nähdessäsi kipsilevyn Habiton tunnistettavalla logolla tiedät työskenteleväsi laadukkaan, varmasti testatun ja dokumentoidun tuotteen kanssa.

Kestää elämää ja iskuja

Habito® kestää jopa 40 kilon ripustuskuorman yhdellä puuruuvilla ja sen iskunkestävyys on kymmenkertainen tavanomaiseen kipsilevyyn nähden.

– Habito®-rakennuslevyn lujuus perustuu sen kipsiytimeen lisättyyn lasikuituun ja patentoituihin lisäaineisiin, joilla saadaan aikaan ennennäkemätön lujuus työstettävyyden kärsimättä. Kyse on merkittävästä muutoksesta rakennusalalla, joka koskee niin teollisuutta, tavallisia talonrakentajia kuin peruskorjaajiakin, kertoo kehityspäällikkö Kimmo Anttila Saint-Gobainin tehtaalta Kirkkonummelta.

201811_55384.jpg

Hänen mukaansa Habito®-levy vähentää esityötä kaapistojen kiinnityksessä niin keittiössä kuin wc- ja kodinhoitotiloissa, koska kiinnityspisteet voi hakea vapaasti kipsilevypinnoilta asennuksen yhteydessä. Myös jälkityö helpottuu asuntoa ja muita tiloja sisustettaessa, sillä painavankin taulutelevision voi kiinnittää seinään ilman telinettä.

Minne Gyproc Habito® soveltuu?

Gyproc Habito® -levy soveltuu erityisesti kohteisiin, joissa vaaditaan erityistä kulutuskestävyyttä, kuten keittiöt, tekniset tilat, autotallit, koulut, päiväkodit ja sairaalat.

20184_52435.jpg
Info

Info

Ominaisuuksia:

  • Käänteentekevä ripustuslujuus vapauttaa sisustuksen ja takaa nopean ja helpon asennuksen.
  • Iskunkestävä seinäpinta esimerkiksi lastenhuoneisiin tai autotalliin.
  • Levyn kestävyys antaa pitkän käyttöiän ja pienentää korjaus- ja huoltotarvetta.
  • Levy on reunaohennettu ja pinnaltaan vaalea, näin levyn saumaus ja pinnoitus on tehty helpoksi.
  • Erinomainen palonkestävyys, ääneneristävyys ja jäykistyskapasiteetti.
  • Gyproc Habito® on testattu ja dokumentoitu kaikissa Gyproc-väliseinäjärjestelmissä.
  • Levyn paksuus on sama kuin muissa Gyproc-kipsikartonkilevyissä – voit huoletta yhdistellä levyjä oman tarpeesi mukaisesti.
  • Gyproc Habito® -levyllä on M1-sisäilmaluokitus sekä CE-merkintä.

Habitoa käytettiin myös, kun vankilasta rakennettiin asuntoja

Kauas Turun silloisesta keskustasta, syrjäiselle Kakolanmäelle, perustettiin vuonna 1853 vankila. Nykypäivän Turussa välimatkaa keskustaan on enää kilometri. Vankilasellien tilalla on nyt tasokasta asumista ja palveluita. Seinät rakentuvat Gyproc Habito-levyillä ja suomalaisella työllä.

20184_52439.jpg
20184_52438.jpg

Gyproc Habito -laskurilla voit laskea Habito-seinän kuormituskapasiteetin.

Kuormituslaskennan edellytykset

  • Kuormitusarvojen varmuuskerroin on 3.
  • Kuorman oletetaan olevan staattinen.
  • Dynaaminen kuormitus on arvioitava erikseen.
  • Kiinnityspisteiden väli tulee olla vähintään 200 mm tai kuormitusta on pienennettävä.
  • Seinän maksimaalinen kuormitus on 300 kg/m.
  • Kiinnitysruuvia ei saa kiristää liikaa, ettei se pyörähdä Habito -levyssä.

Kuormituslaskuriin
Ohje

Ohje

Laske Habito-seinän kuormituskapasiteetti Kuormituslaskurilla

Gyproc Habito -laskurilla voit laskea Habito-seinän kuormituskapasiteetin.

Kuormituslaskennan edellytykset

  • Kuormitusarvojen varmuuskerroin on 3.
  • Kuorman oletetaan olevan staattinen.
  • Dynaaminen kuormitus on arvioitava erikseen.
  • Kiinnityspisteiden väli tulee olla vähintään 200 mm tai kuormitusta on pienennettävä.
  • Seinän maksimaalinen kuormitus on 300 kg/m.
  • Kiinnitysruuvia ei saa kiristää liikaa, ettei se pyörähdä Habito -levyssä.

Habitolle on myönnetty Rakennustietosäätiön rakennusmateriaalien paras päästöluokitus, M1

Gyproc Habito® -levylle on myönnetty M1-merkki. Mitä kyseinen merkki sitten kertoo?

M1-merkki kertoo, että merkin omaava tuote on testattu puolueettomassa laboratoriossa, ja että se on vakioiduissa testiolosuhteissa neljän viikon iässä täyttänyt M1-luokalle asetetut vaatimukset. M1-tuotteiden käytön avulla luodaan hyvä sisäilmasto.

Rakennusmateriaalien päästöluokitus on osa Sisäilmayhdistys ry:n kehittämää laajempaa luokituskokonaisuutta. Päästöluokitukset myöntää Rakennustietosäätiö RTS.

Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc
Sisustus
kipsilevyt
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20184_52438.jpg
Kakolan vankilaselleistä asunnoiksi
Kauas Turun silloisesta keskustasta, syrjäiselle Kakolanmäelle, perustettiin vuonna 1853 vankila. Nykypäivän Turussa välimatkaa keskustaan on enää kilometri. Vankilasellien tilalle on rakennettu tasokasta asumista ja palveluita. Seinät rakentuivat Gyproc Habito-levyillä ja suomalaisella työllä.– Kakolan alueen historiallisiin vankilarakennuksiin tuli 350 asuntoa ja koko Kakolanmäelle vaiheittain noin 1500 asuntoa. Historiallisista rakennuksista säilytetään käytännössä ulkokuoret ja perustukset, ja sisätilat ovat aivan uudet, hallituksen puheenjohtaja, kiinteistöneuvos Olli Ojala Kakola Yhtiöistä sanoo.Kakola Yhtiöt Oy on 35-vuotias, historiallisten kohteiden uudistamiseen keskittynyt yhtiö. Kakolan keskusvankila- ja lääninvankilarakennuksen asuntorakentamisen lisäksi Kakola Yhtiöt toteuttaa Kakolanmäelle houkuttelevia palveluita, kuten Kaskis-ravintolan yrittäjien uuden Kakolanruusu-ravintolan ja maan alle louhitun kylpylän.– Meillä on tapana muuttaa yhtiön nimeä, kun teemme erityisen nimekästä kohdetta. Olemme käyttäneet Gyproc-tuotteita jo kauan kohteissamme. Kipsilevy sopii tähän miljööseen ja antaa tasalaatuisen lopputuloksen. Käytämme sitä kaikissa sisäseinissä ja -katoissa Kakolanmäen asunnoissa, Ojala sanoo.
20221_74425.jpg
Kolhuilta ei voi välttyä - ei niin ihmiset kuin seinätkään
Koti on meille jokaiselle tärkeä paikka. Siellä tapahtuu elämä: arjen ilot ja surut sekä kaikki siltä väliltä. Kolhuiltakaan ei voi välttyä – ei niin ihmiset kuin seinätkään.Kokemukset tekevät ihmisistä vahvoja ja kasvattavat kestämään sen, mitä eteen tuleekaan. Mutta kodin seinissä kestävyyttä pitää yllä vuosikymmenten aikana tapahtunut tuotekehitys sekä erilaiset tuote- ja rakenneratkaisut. Näin on myös kipsilevyjen kohdalla.
20212_68449.jpg
Kysymyksiä ja vastauksia liittyen joka kodin rakennuslevyyn
Markkinoiden kovin rakennuslevy, Gyproc Habito, on ollut markkinoilla jo useamman vuoden, mutta yhä edelleen levyn ominaisuudet herättävät mielenkiintoa ja kysymyksiä. Murretaanko siis pari myyttiä aiheesta?Voiko todella olla, että kipsipohjainen rakennuslevy kestää vauhtia ja elämää? Ja miten voi olla mahdollista, että painavienkaan esineiden ripustamiseen ei tarvita erikoiskiinnikkeitä vaan tavallinen puuruuvi riittää?
Gyproc Klima-kipsilevy
Vähähiiliset rakennuslevyt – kohti kestävää tulevaisuutta
Norjan Fredrikstadissa sijaitsee täysin sähköistetty tehdas, aivan ensimmäinen laatuaan maailmassa. Ja juuri tässä tehtaassa valmistetaan Gyprocin kaikkien aikojen vähähiilisimmät rakennuslevyt.Rakennusteollisuus tuottaa paljon hiilipäästöjä paitsi rakennusmateriaalien tuotannossa, mutta myös logistiikassa sekä varsinaisessa rakentamisessa. Jotta tulevaisuus olisi kestävämpi, on tämä teollisuudenala ottamassa merkittäviä ja innovatiivisia tekoja kohti vähähiilisempiä ratkaisuja.Mitä nämä vähähiiliset levyt tarkoittavat rakentajalle?
202210_79729.jpg
Mistä vinkit ja neuvot rakentajalle ja remontoijalle?
Siinähän se on, rakennus- tai remonttiprojekti. Väliseinät pitäisi rakentaa, mutta mikä on oikea tapa? Entä miten voi ottaa huomioon ääneneristyksen? Omatoimirakentajalle ja -kunnostajalle voi helposti mennä niin sanotusti sormi suuhun miettiessään, miten toteuttaa kestävät ratkaisut niin, että ne ovat myös kerralla oikein tehdyt? Rakentamisessa kun on monta toisiinsa kytkeytyvää seikkaa, jotka vain tarvitsee tietää tehdessään. Ensikertalainenkaan ei toki jää yksin, sillä kevytrakentamisessa auttavan kätensä ojentaa Gyproc Asennuskirja.
20078_6337.jpg
Syksyä kohti
Kesä on taittumassa syksyksi ja lukuisten rakentajaperheiden mielessä on jo keväällä alkava rakennusprojekti. Toki osa aloittaa myös talvella tai kiskoo jo parhaillaan työrukkasia käsiin ja iskee lapionsa kotimaan kamaraan. Vuoden messut on messuiltu ja ideat niistä on haettu. Viimeisimpänä päättyivät Kastellin Kotimessu- ja sitä seurannut Huvilamessu-tapahtuma. Ei toki pidä unohtaa syksyn rakennusmessutapahtumia, joiden ajankohdat ja paikat löytymät messumuistiostamme.Messumuistioon...

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton