Tee makuuhuoneestasi terveellinen

Jokainen koti on yksilöllinen, asujiensa mukainen ja näköinen. Unikulma suunnittelee ja toteuttaa asiakkailleen yksilöllisiä, terveellisiä makuuhuonekokonaisuuksia. Ohessa muutamia perusajatuksia, jotka pitäisi toteutua terveellisessä makuuhuoneessa.

Viihtyisä makuuhuone kutsuu nukkumaan.Viihtyisä makuuhuone kutsuu nukkumaan.

Makuuhuoneen suunnittelu ja kalustaminen

Kun alat suunnittelemaan makuuhuonettasi, niin huomioi ensin tärkein eli vuoteesi paikka. Vuoteessa on hyvä olla pääty pääpuolella ja sen tulisi olla seinää vasten. Sänky kannattaa sijoittaa niin, että pääpääty ei ole suoraan ikkunan alla. Veto ja viileä voi aiheuttaa niskakipuja ja helpottaa vilustumista.

Makuuhuoneessa on hyvä suosia minimalistista kalustusta sekä helposti puhdistettavia materiaaleja. On hyvä rauhoittaa makuuhuone vain nukkumiseen, eikä esimerkiksi työtilaksi tai tv:n katseluun ja pitää makuuhuone siistinä. Pölyä keräävät pikkuesineet ja vaatekasat on hyvä pitää poissa makuuhuoneesta.

Kalusta ja somista mielellään korkealaatuisilla materiaaleilla olipa kyse tekstiileistä tai yöpöydistä. Ne keräävät useimmiten vähemmän pölyä, ovat kauniimpia, mukavampia ja kestävät pidempään. Kiinnitä huomiota myös värisuunnitteluun, jotta luot harmonisen kokonaisuuden.
 

Unikulman sisustussuunnittelija Pia Mäenpää auttaa sinua suunnittelemaan makuuhuoneesi sisustuksen oikein.Unikulman sisustussuunnittelija Pia Mäenpää auttaa sinua suunnittelemaan makuuhuoneesi sisustuksen oikein.

Ota huomioon ainakin nämä:

Makuuhuoneen valaistus

Nukkumaan mennessä makuuhuone tulisi pimentää kunnolla. Varsinkin valoisina kesäöinä  olisi tärkeää, että makuuhuoneen saa  myös pimennettyä esimerkiksi pimennysverhojen avulla. Heräämistä ja unirytmiä voi helpottaa mm. kirkasvaloherättimen avulla. On myös hyvä tarkistaa yleisvalaistuksen säädettävyys, sekä mahdollisten lukuvalojen sijoitus, niin että valo ei häiritse aiemmin nukkumaanmenevää puolisoa.

Ilmanlaatu

Raikas, happipitoinen ilma yön aikana auttaa nukkumaan paremmin. Illalla tuulettaminen helpottaa nukahtamista ja on tärkeää varmistaa, että makuuhuoneen tuloilma on puhdasta. Ilmanpuhdistimet, kostuttimet ja ilmastointilaitteet tulee huoltaa säännöllisesti valmistajan ohjeiden mukaan.

Minkäkokoinen vuode?

Vuoteesi tulee olla riittävän leveä. Suositus on 90 cm leveyttä nukkujaa kohden. Mikäli vuoteeseenne kömpii pieniä lapsia, kannattaa suosiolla hankkia leveämpi vuode. Vuoteesi pituus tulee olla vähintään +20 cm omaan pituuteesi. Näin saat riittävästi tilaa raajoille liikkua eikä unesi häiriinny.
 

Minkälainen vuode?

Tärkein yksittäinen nukkumiseen vaikuttava asia on käyttäjälleen sopiva vuode ja ennen kaikkea vuoteen patjaosa. Vuoteen tulee palvella nukkujaa ja patjan tulee joustaa nukkujan vartalon mukaan, ei toisinpäin. Hyvin tyypillistä on, että esim. avioparilla on samanlaiset patjat, vaikka vartalot eroavat toisistaan suuresti. Millaisen sängyn haluat? Voit valita moottorivuoteen, runkojoustinpatjan, jenkkivuoteen tai perinteisen sängyn väliltä. Yksilöllistä vuodetta viimeistellessäsi voit valita vuoteen värin ja materiaalin lisäksi haluamasi päädyn ja jalat.

Unikulma mittaa kaikki asiakkaansa Uniklab-pintapainejärjestelmällä. UnikLab -laitteisto mittaa kehon patjaan kohdistamaa pintapainetta. Unikulman ammattitaitoinen henkilökunta koostuu fysioterapeuteista sekä ergonomiasuunnittelijoista. Mittausten ja Unianalyysin pohjalta Unikulma valmistaa Vantaan tehtaallaan juuri sinulle yksilöllisesti sopivan sängyn.
 

Makuuhuoneen on tärkeä olla sellainen paikka, mihin on mukava mennä nukkumaan. Kuvassa makuuhuone ennen ja jälkeen remontin.Makuuhuoneen on tärkeä olla sellainen paikka, mihin on mukava mennä nukkumaan. Kuvassa makuuhuone ennen ja jälkeen remontin.

Ergonomia- ja sisustussuunnittelu Unikulmasta

Unikulman kokonaispalvelu yhdistää makuuhuoneen ergonomian, terveellisyyden, toimivuuden sekä esteettisyyden. Makuuhuoneesta tehdään optimaalinen paikka nukkumiseen, rentoutumiseen ja nautiskeluun. Ergonomiasuunnittelu takaa sinulle parhaimman ja sopivimman vuoteen, jossa nukkumisolosuhteet on räätälöity juuri sinua varten. Sisustussuunnittelijan avulla saat makuuhuoneesta kauniin kokonaisuuden.

Sisustussuunnittelijan palveluista lisää täällä!


Varaa oma henkilökohtainen palveluaikasi Unikulmalta!


 
Julkaistu
29.10.2018