Piileekö kodissasi vesivahinkotekijöitä?

Kodinkoneet ja piilossa vuotavat putket suurimpia vesivahinkojen aiheuttajia?

Omakotitalojen vesivahinkojen määrät kasvavat vuosi vuodelta. Useimmiten syynä ovat vuotavat kodinkoneet tai loppuun käytetyt putkistot. Vakuutuskorvauksia maksetaan vuosittain miljoonia euroja, mutta monikaan ei osaa ottaa huomioon, että vahingon sattuessa ikävähennykset pienentävät korvauksen määrää ja itse putkiston uusiminen jää usein talon omistajan omalle vastuulle.

Uponor_003_1920

Ennakointi minimoi vahingot

Vesivahinkojen torjunnassa ennakointi on paras ase. Vahinkoa ei kannata jäädä odottamaan, sillä niiden korjaaminen on huomattavasti hankalampaa ja tulee kalliimmaksi kuin ennakkoon tehty putkiremontti tai ajoissa uuteen vaihdettu kodinkone. Pesukoneen letkut tulisi vaihtaa viiden vuoden välein ja esim. astianpesukone olisi hyvä uusia, kun se on 10 vuotta vanha. Käyttövesiputket tulevat uusimisikään noin 30 vuoden käytön jälkeen, tosin joillain paikkakunnilla veden laatu voi nopeuttaa uusimistarvetta huomattavastikin. Mitään varmaa merkkiä siitä, milloin putket tulisi uusia ennen kuin vesivuoto ehtii tapahtua ei ole. Ikä on paras indikaattori eikä sitä kannata turhaan venyttää liian pitkälle.

Pinta-asennus nopeuttaa putkiremonttia

Tänä päivänä putkiremontit tehdään pääosin modernilla monikerros- eli komposiittiput­kella, jossa yhdistyvät muovin ja metallin hyvät ominaisuudet. Komposiittiputkista tehdyt käyttövesi- ja patteriverkostot voidaan asentaa pintaan varsin huomaamattomasti, kiinto­kalusteita hyödyntäen. Komposiittiputket eivät myöskään altistu eri vesilaatujen aiheut­tamalle korroosiolle. Putkissa on eri värivaihtoehtoja (esim. valkoinen tai kromi) ja niitä voidaan tarvittaessa koteloida. Pinta-asennus nopeuttaa remonttia huomattavasti, kun rakenteita ei tarvitse rikkoa. Omakotitalon käyttövesiremontti onkin vain muutaman päivän juttu, useimmat kohteet valmistuvat 2-3 päivässä. Käyttövesiremontin hinta vaihtelee kohteesta riippuen, mutta useimmiten kustannus on 4000-7000 €. Lämmitysputkien vaih­taminen on hieman kalliimpaa, koska putkia tarvitaan huomattavasti enemmän, ­mutta patteriverkostoremonttikin on yleisesti paljon luultua nopeampaa ja edullisempaa.

Talotekniikka on taitolaji

Toimiva talotekniikka on varsin huomaamaton ja sen unohtaa helposti. Sen toimimatto­muudella sen sijaan on valtava vaikutus asumismukavuuteen ja turvallisuuteen. Siksi se kannattaa jättää ammattilaisen hoidettavaksi. Uponor on ollut 100 vuotta mukana suoma­laisten arjessa ja tunnettu laadustaan ja luotettavuudestaan. Uponorin tuotteita asentavat Uponor KOTI kumppanit ovat tarkoin valittuja ja kiinnittävät erityistä huomiota ratkaisujen järkevään toteutukseen sekä työn laatuun. Tyytyväinen asiakas on heille kunnia asia. Uponor KOTI remonttiasiakkaat ovatkin tutkitusti erittäin tyytyväisiä ja jopa 91% (v. 2019) remontin teettäneistä suosittelisi sitä tuttavilleen.

Jätä yhteydenottopyyntö Uponorille


Toimi näin:
Jätä yhteydenottopyyntö alla olevalla lomakkeella. Yhteydenottopyynnön saavuttua Uponorille, se ohjataan tilaajaa lähinnä toimivalle, koulutetulle Uponor KOTI -urakoitsijalle, joka ottaa yhteyttä tilaajaan ja sopii veloituksettoman kartoituskäynnin ajankohdasta. Kartoituksen tarkoituksena on selvittää, miten putkiremontin voisi kohteessa toteuttaa. Putkiremonttikartoitus ei sisällä putkien kuntokartoitusta.

Kartoituksen jälkeen tilaaja saa tarjouksen putkiremontin toteuttamisesta. Tarjouksen saaminen ei edellytä ostamista.

 
Päivitetty
26.5.2020