Takka ja takkaleivinuuni: koko kodin tehopakkaukset

Varaava tulisija on varma lämmönlähde ja moderni ruoanlaittaja. Tulikiven uudet tulisijat on varustettu nykyaikaisella tulipesällä ja ilmansäätöjärjestelmällä, joka polttaa puun puhtaasti ja tehokkaasti, jolloin puuta kuluu vähemmän kuin vanhoissa tulisijoissa. Ekologinen kokkaaja säästää sähköä tekemällä ruokaa, paistamalla sämpylät ja pullat leivinuunissa. Leivinuunin lämmössä hautuu niin pataruoat kuin paistitkin mureiksi ja maukkaiksi. Puulämmitys antaa oman arominsa ruokaan.

Lämmönlähteenä varaava tulisija antaa lämpöä pitkään ja on aina valmiina käyttöön sähkökatkoksista huolimatta, koska se on ainoa sähköstä riippumaton lämmönlähde. Lisäksi tulisijalla lämmitettäessä säästää sähköä huomattavasti.

Myös takassa voi valmistaa ruokaa.Myös takassa voi valmistaa ruokaa.

Pidä kotisi lämpöisenä myrskyistä huolimatta

Tänä päivänä sähkön säästäminen on hyvinkin tavanomainen uutisaihe. Tämä tarkoittaa myös sitä, että mahdollisiin katkoksiin sähkönjakelussa on syytä varautua tavalla tai toisella. Kaksi elintärkeää asiaa, joka helpottaa elämää sähkön säännöstelyn aikana, ovat lämpö ja ruoka.

Mahdolliset sähkökatkot eivät ole ainoa syy, miksi kannattaa kotiin miettiä myös vaihtoehtoista tapaa pitää koti lämpimänä. Pitkät ja kylmät talvet nostavat äkkiä sähkönkulutuksen korkealle. Tällaisessa yhteydessä varaava tulisija tuo helpotusta, sillä hitaasti ja pitkään huonetilaan säteilevä lämpö saadaan aikaan vain pienellä määrällä puuta. Mikäli suinkin mahdollista, kannattaakin tulisija sijoittaa keskeiselle paikalle kotia, näin lämpösäteily pääsee paremmin lämmittämään laajempaa aluetta.

Vuolukiviset takkaleivinuunit


Keraamiset takkaleivinuunit

Koli SKoli S

Sekä kotiin että vapaa-ajan asuntoon

Takka, takkaleivinuuni tai perinteinen leivinuuni ovat hyviä vaihtoehtoja niin kotiin kuin vapaa-ajan asuntoon. Näiden erinomaisten varaavien lämmittäjien avulla voi kypsyttää ruoan vaivatta ja pitää sen samalla mehukkaana. Takkaleivinuuni on helppo sijoittaa esimerkiksi olohuoneen ja keittiön risteyskohtaan, jolloin leivinuunin käyttö on mielekästä ja olohuoneessa on mahdollisuus nauttia takkatulen loimusta.

Takkaleivinuuni on lämmönlähde, jossa on mahdollista valmistaa maistuvaa ruokaa.Takkaleivinuuni on lämmönlähde, jossa on mahdollista valmistaa maistuvaa ruokaa.

Takkakokkaus on tehty tulikiven varaavilla takoilla ja leivinuuneilla helpoksi ja käteväksi tavaksi säästää sähköä, ruoka valmistuu itsestään vaikka sähköä ei olisi käytössä lainkaan. Takkakokkaus tulee lisäetuna lämmityksen ohella, tulisijan tärkein ominaisuus on kuitenkin pitää koti lämpimänä ja kotoisana.

Tulikiven varaaviin takkoihin voi huoletta jättää miellyttävälle jälkilämmölle sijoitetun pataruoan hautumaan. Leivinuunin ollessa kuumimmillaan paistat siellä pizzan muutamassa minuutissa! Uunissa paistat myös rapeakuoriset sämpylät ja ihanat voipullat. Ja nämä kaikki onnistuu myös varaavassa keraamisessa tai vuolukivisessä takassa. Puu-uunin aromi kruunaa aterian kuin aterian. Miten helppoa onkaan ruoan valmistus. Ja mikä parasta – sähkö ei kulu.

Tällaisia ovat Tulikiven leivinuunit

Hanki takka sekä hormi nyt ja maksa erissä

6 kuukautta korotonta maksuaikaa. Tarjous on voimassa 31.3.2023 asti!

Tulisijan hankinta on iso asia. Onneksi kaikkea ei kuitenkaan tarvitse maksaa kerralla pois, vaan voit hyödyntää Tulikivi-rahoitusta ja maksaa takkasi osamaksulla.
Rahoituksen saamisen edellytyksenä on, että olet hoitanut raha-asiasi hyvin, olet täysi-ikäinen ja sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot.

Tulikivi-rahoitus on helppo ratkaisu:

  • Saat lainapäätöksen heti studiolla tai netissä.
  • Et tarvitse käsirahaa, vakuuksia tai takaajia.
  • Koko toimituksesta sinulle annetaan yksi selkeä lasku.
  • Ei uutta luottokorttia.
  • Kätevät kuukausierät, jotta rahaa jää myös muihin ostoksiin.
Tutustu rahoitusvaihtoehtoon
Rosamo V4 kiiltävä laatta, hopeanvärinen luukku.Rosamo V4 kiiltävä laatta, hopeanvärinen luukku.

Takka hyötykäyttöön ruoanlaitossa

Oletko jo tutustunut Tulikiven Cooking-vuolukiviastioihin? Vuolukiviastiat ovat erinomainen ratkaisu ruoanlaittoon esimerkiksi takan tulipesässä, leivinuunissa tai grillissä unohtamatta myöskään sähköuunia. Materiaalina astioissa on, kuten nimestä voi päätellä, kotimainen vuolukivi, jolla on erinomainen lämmönvarauskyky. Nämä ruoanlaittoastiat voit nostaa suoraan takasta tai uunista ruokapöytään.

Voit lukea lisää Cooking-sarjasta täältä!

750-slow_cooking_tulikivi_c

Mitä takassa voisi valmistaa?

Vastaus on, että vaikka mitä! Takkakokkauksessa on vain mielikuvitus rajana. Tulikiven varaavat tulisijat tarjoavat käyttäjilleen tuplahyödyn: lämpimän kodin sekä ruoanlaittoa ajatellen pitkän paistoajan. Testaamalla ja seuraamalla takan lämpötilaa onnistut eri ruokien valmistamisessa takuulla.

Takkakokkailu ei ole vain pataruokia varten, vaan voit loihtia takassasi oikeastaan mitä vain haluat. Tulikivi laatikin yhdessä Marttojen kanssa ”Viikon takkaruokareseptit” -videosarjan sekä opasvihon, joissa kotitalousasiantuntija Tiia Koppanen valmistaa takassa helppoja ateriakokonaisuuksia pitkin viikkoa nautittavaksi.

Kiinnostuitko ohjeista, haluaisitko ohjeet kirjallisena?
Sarjan opasvihkoa voit tiedustella Tulikiven toimipisteistä sekä Pohjois-Karjalan Martat ry:ltä.

Lue lisää takkakokkailusta >>

Tutustu mitä kaikkea voitkaan kokata takalla

Viikon takkaruokaresepteihin


Kiinnostuitko Tulikiven tulisijoista - voit jättää yhteydenottopyynnön tästä!


 
Päivitetty
28.2.2023