Leivinuuni on koko kodin tehopakkaus

Leivinuuni sekä puuliesi ovat tekemässä paluutaan varmoina lämmönlähteinä ja moderneina ruoanlaittajina. Ekologinen kokkaaja säästää sähköä tekemällä ruokaa, paistamalla sämpylät ja pullat leivinuunissa. Leivinuunin lämmössä hautuu niin pataruoat kuin paistitkin mureiksi ja maukkaiksi. Puulämmitys antaa oman arominsa ruokaan.

Lämmönlähteenä varaava leivinuuni on varma ja tehokas. Se antaa lämpöä pitkään ja on aina valmiina käyttöön sähkökatkoksista huolimatta. Lisäksi lämmitettäessä uunilla säästät sähköä huomattavasti.

Leivinuuni on moderni ruoanlaittaja.Leivinuuni on moderni ruoanlaittaja.

Pidä kotisi lämpöisenä myrskyistä huolimatta

Tänä päivänä erilaiset myrskytuulet ovat hyvinkin tavanomainen uutisaihe. Tämä tarkoittaa myös sitä, että mahdollisiin sähkökatkoihin on syytä varautua tavalla tai toisella. Kaksi tärkeimmästä päästä olevaa asiaa, joiden saanti on hyvä varmistaa sähkökatkonkin aikana, ovat lämpö ja ruoka.

Mahdolliset sähkökatkot eivät ole ainoa syy, miksi kannattaa kotiin miettiä myös vaihtoehtoista tapaa pitää koti lämpimänä. Pitkät ja kylmät talvet nostavat äkkiä sähkönkulutuksen korkealle. Tällaisessa yhteydessä varaava tulisija tuo helpotusta, sillä hitaasti ja pitkään huonetilaan säteilevä lämpö saadaan aikaan vain pienellä määrällä puuta. Mikäli suinkin mahdollista, kannattaakin tulisija sijoittaa keskeiselle paikalle kotia, näin lämpösäteily pääsee paremmin lämmittämään laajempaa aluetta.

Vuolukiviset takkaleivinuunit


Keraamiset takkaleivinuunit

Mustio 1800 V4 valkoinen, hopealuukkuMustio 1800 V4 valkoinen, hopealuukku

Sekä kotiin että vapaa-ajan asuntoon

Hyviä vaihtoehtoja kotiin sekä vapaa-ajan asuntoon ovat joko takka, takkaleivinuuni tai pelkkä leivinuuni unohtamatta tietenkään itse perinteistä hellaa. Näiden erinomaisten varaavien lämmittäjien avulla voit kypsyttää ruoan vaivatta ja pitää sen samalla mehukkaana. Takkaleivinuuni on helppo sijoittaa esimerkiksi olohuoneen ja keittiön risteyskohtaan, jolloin leivinuunin käyttö on mielekästä ja olohuoneessa on mahdollisuus nauttia takkatulen loimusta. Käytännöllinen ja varaava hella on täydellinen valinta vapaa-ajan asunnolle. Hella lämmittää mökin samalla kun teet ruokaa liedellä.

Takkaleivinuuni on lämmönlähde, jossa on mahdollista valmistaa maistuvaa ruokaa.Takkaleivinuuni on lämmönlähde, jossa on mahdollista valmistaa maistuvaa ruokaa.

Tulikiven leivinuuneihin voit huoletta jättää miellyttävälle jälkilämmölle sijoitetun pataruoan hautumaan. Leivinuunin ollessa kuumimmillaan paistat siellä pizzan muutamassa minuutissa! Uunissa paistat myös rapeakuoriset sämpylät ja ihanat voipullat. Hellan päällä kattilassa poreilee vaikka kermainen lohikeitto. Puu-uunin aromi kruunaa aterian kuin aterian. Miten helppoa onkaan ruoan valmistus. Ja mikä parasta - et kuluta sähköä.

Tällaisia ovat Tulikiven leivinuunit ja hellat

Moderni takkaleivinuuni soveltuu hyvin myös uusiin taloihin. Kuvassa Tulikiven Jalanti-takkaleivinuuni.Moderni takkaleivinuuni soveltuu hyvin myös uusiin taloihin. Kuvassa Tulikiven Jalanti-takkaleivinuuni.

Voit ottaa vaikka takkasi hyötykäyttöön ruoanlaitossa

Oletko jo tutustunut Tulikiven Cooking-vuolukiviastioihin? Vuolukiviastiat ovat erinomainen ratkaisu ruoanlaittoon esimerkiksi takan tulipesässä, leivinuunissa tai grillissä unohtamatta myöskään sähköuunia. Materiaalina astioissa on, kuten nimestä voi päätellä, kotimainen vuolukivi, jolla on erinomainen lämmönvarauskyky. Nämä ruoanlaittoastiat voit nostaa suoraan takasta tai uunista ruokapöytään.

Voit lukea lisää Cooking-sarjasta täältä!

750-slow_cooking_tulikivi_c

Mitä leivinuunissa voisi valmistaa?

Mitä leivinuunissa tai puuhellalla voisi sitten valmistaa, periaatteessa mitä vain itse haluat. Käytettävissä oleva pitkä paistoaika on yksi etu, jota Tulikiven leivinuunit tarjoavat käyttäjälleen. Nopeasti lämpenevällä hellalla voit paistaa ja keittää ruokia siinä missä sähköliedelläkin.
 

Leivinuunissa voit valmistaa vaikka mehevät sämpylät.Leivinuunissa voit valmistaa vaikka mehevät sämpylät.

Tutustu mitä kaikkea voitkaan tehdä leivinuunilla ja takalla Tulikiven reseptipankista

Reseptipankkiin!


Kiinnostuitko Tulikiven tulisijoista - voit jättää yhteydenottopyynnön tästä!


 
Päivitetty
15.12.2020