• Etusivu
  • Talo

VANHAKAUPUNKI, KOKKOLA

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Ormax Monier Oy
Julkaistu 05.10.2018
201810_54942.jpg

Savitiilen alla 1800-luvun rakennus ja sen asukkaat voivat hyvin seuraavankin vuosisadan ajan

KING OF ROOFS 2019 -KATTOREMONTTIKOHDE

TOTEUTUS /
Keski-Pohjanmaan Kattopalvelu Oy

1800-luvulla rakennettu puutalo sijaitsee yhdessä Suomen vanhimmista puukaupunginosista, Kokkolan vanhassakaupungissa. Katolle oli aikaisemmin vaihdettu tekohengityksenä osa lapetiilistä sekä harjatiiliä, mutta nyt katon ikä oli tullut lopullisesti tiensä päähän.

Uusi katto vastaa nykyajan vaatimuksia

Katolla oli remontointitarvetta useammastakin syystä. Vanha savitiilikatto oli useasta kohtaa halkeillut ja pahasti sammaloitunut sekä rakenteista puuttui aluskate. Sen lisäksi vanhat sadevesikourut sekä puuttuvat kattoturvatuotteet aiheuttivat huolta kiinteistössä.

3151_852985077_201810512509.jpg

Historiallisen rakennuksen entisöinti vaatii aina pitkää kokemusta, rautaista ammattitaitoa ja ongelmanratkaisukykyä. Kattopalvelu oli toteuttanut naapurustossa muitakin haastavia, savitiilestä tehtyjä kattoja, joista oli helposti todettavissa yrityksen ammattitaito entisöinnissä, pitävissä aikatauluissa sekä ongelmanratkaisukyky vaikeissakin kattoratkaisuissa. Kattopalvelu olikin referenssiensä johdosta luonnollinen valinta näinkin vaativan katon entisöintiin.

Uuden katon myötä kattorakenteista saatiin tuulettuvat, sekä vanhasta katosta puuttuvat kattoturvatuotteet lisättyä nykyajan vaatimusten mukaiseksi.

Kattoremontti vanhaa vaalien

Kun lähtökohtana on asiakkaan toiveesta hiljainen ja pitkäikäinen katto, ja otetaan huomioon kiinteistön kulttuurihistoriallinen paikka vanhassakaupungissa, uuden katon katemateriaaliksi oli helppo lähteä suosittelemaan ainoastaan perinteisiä savitiilimalleja, joista tässä kohteessa päädyttiin aitoon Hollander-savitiileen.

201810_54944.jpg

Rakenteet tehtiin tuulettuvaksi harjatuuletuksella ja Divoroll-universal aluskatteella. Katolle asennettiin lisäksi nykyään lainvaatimat seinä- ja lapetikkaat, joilla turvataan nuohoojan turvallinen kulku läpivienniltä läpiviennille sekä uudet sadevesijärjestelmät suppilosyöksyineen.

Luonnollisesti kohteesta tehtiin myös kuvallinen ja selostettu dokumentointi vaihe vaiheelta, jotta nykyiset ja myös tulevat sukupolvet tietävät, miten ammattitaitoinen remontti toteutettiin tähän historialliseen kohteeseen. Savitiilihän kestää oikein huollettuna sukupolvelta toiselle. Aidon Ormax-savitiilen alla asunto ja sen asukkaat voivat hyvin jopa seuraavankin vuosisadan ajan.

Katso kohteen muutos

3151_852985077_201810512504.jpg
201810_54937.jpg

Kattoremontit 1200 katon kokemuksella

Keski-Pohjanmaan Kattopalvelu Oy tekee huopakatto-, tiilikatto- ja peltikattotyöt 1200 kattoremontin kokemuksella. Olemme täysin kotimainen, Ormaxin ja Icopalin valtuuttama Kokkolassa toimipaikkaansa pitävä yritys ja toimitamme kattopalvelut pääosin Pohjanmaan alueelle.

Olemme kokenut kattoasentaja. Meiltä saat kattotyöt 12 vuoden kokemuksella, ympäri vuoden ja aina kilpailukykyisellä hinnalla. Tarjoamme täyden palvelun kattoratkaisut aina ilmaisesta katon kuntotarkastuksesta ripeään kattoremonttiin ja lopulta purkujätteiden asianmukaiseen kierrätykseen. www.peltikattopalvelu.fi

Toteuttaa kattoremontit alueilla: Pohjanmaa

Avaimet käteen tiilikattoremontti

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Ormax Monier Oy
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20196_58616.jpg
Aluskatteen asennus
Aluskate on tärkeä osa kattoa ja on tarkoitettu kestämään katolla yhtä kauan kuin varsinaisen katemateriaalikin. Sitä ei tule jättää pitkäksi aikaa säälle yms. ulkopuolisille rasituksille alttiiksi. Aluskate ei ole tarkoitettu rakennusaikaiseksi sääsuojaksi vaan rakennus tulee sääsuojata erikseen. Aluskatteen asennuksen jälkeen varsinainen kate tulee asentaa mahdollisimman nopeasti, mielellään muutaman viikon kuluessa.
20071_3216.jpg
Kaunis ja kestävä tiilikate
Tiilikatto on Suomen suosituin, uusien pientalojen katemateriaali. Suomalaiseen arkkitehtuuriin ja maisemaan sopiva tiilikatto on kestävä, äänetön ja talon arvoa nostava vesikatevaihtoehto. Tiilikatto on kaunis ja kestävä laatukatto, joka sopii erinomaisesti niin uudisrakennukseen kuin vanhan talon korjaukseen.
20072_3476.jpg
Tiilikatto nostaa talosi arvoa!
Tiilikatto on Suomen suosituin uusien pientalojen katemateriaali. Suomalaiseen arkkitehtuuriin ja maisemaan sopiva tiilikatto on kestävä, äänetön ja talon arvoa nostava vesikatevaihtoehto. Tiilikatto on kaunis laatukatto, joka sopii erinomaisesti niin uudisrakennukseen kuin vanhan talon korjaukseen. Lafarge Roofing Oy:n avaimet käteen -paketti on uskomattoman kätevä ja helppo tapa tehdä tiilikatto. Katon ostajan tarvitsee vain valita tiilimalli ja väri, me hoidamme asennuksen luotettavasti!
20149_40938.jpg
Rakentaja: muistathan nämä eristystä tehdessäsi
Rakennuksen toimivuuden kannalta on tärkeää, että muutama perusasia on huolehdittu kuntoon jo alusta alkaen: Riittävä eristys, sopivaksi mitoitettu ilmanvaihto sekä rakenteiden kuivana säilyminen, joilla saadaan rakennukselle pitkä elinkaari. Eristämisen pieniin yksityiskohtiinkin kannattaa paneutua huolella, sillä kylmäsillat ja epätiiviit rakenteet aiheuttavat vedon tunnetta asujalle sekä nostavat energiankulutusta turhaan. Seinärakenteen rakennusfysikaaliset ominaisuudet on otettava huomioon jo suunnitteluvaiheessa. Esimerkiksi ilman-/ höyrynsulun sijoittuminen seinärakenteeseen sekä sen tiiviys on tarkkaa. Höyrynsulku tulisikin sijoittaa aina lämmöneristeen lämpimälle puolelle, jotta se toimisi tarkoituksensa mukaisesti ja estäisi eristeen kastumista/kostumista. Lisäksi rakenteen suunnittelussa tulee ottaa huomioon rakennekosteus ja ulkoa sisälle suuntautuva kosteus sekä kosteuden poispääsy rakenteista.
20224_77629.jpg
Ilmanvaihdon automatiikka auttaa arjen keskellä
Ilmanvaihdon "kääntely ja vääntely" ei sovi kaikille ja siksi MyVallox-ilmanvaihto sopii kotiin, jossa halutaan keskittyä elämiseen – raikkaassa sisäilmassa. Ilmanvaihdon suunnittelu ja valinta ovat tärkeä osa kodin rakennusprojektia. Valinta vaikuttaa siihen, miten esim. ilmanvaihdon ohjaus joustaa arkielämässä vaihtuvien tarpeiden mukaan. Ja miten paljon ilmanvaihto kuluttaa energiaa.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
ALV:n maksuvelvollisuus muuttui - Ketä se koskee?
Kuluvan vuoden aprillipäivänä astui voimaan arvonlisäverovelvollisuutta koskeva uudistus, jossa myyjän sijasta ostaja on arvonlisäverovelvollinen. Uudistuksella pyritään ehkäisemään harmaata taloutta ja talousrikoksia. Alkuvaiheessa muutos vaatii hieman työtä ja totuttelua, mutta menettely on kuitenkin selkeä. Eniten kuitenkin puhuttaa se, millaisissa tilanteissa sitä oikein sovelletaan ja ennen kaikkea ketä se koskee.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton