VANHAKAUPUNKI, KOKKOLA

Savitiilen alla 1800-luvun rakennus ja sen asukkaat voivat hyvin seuraavankin vuosisadan ajan

KING OF ROOFS 2019 -KATTOREMONTTIKOHDE

TOTEUTUS /
Keski-Pohjanmaan Kattopalvelu Oy

1800-luvulla rakennettu puutalo sijaitsee yhdessä Suomen vanhimmista puukaupunginosista, Kokkolan vanhassakaupungissa. Katolle oli aikaisemmin vaihdettu tekohengityksenä osa lapetiilistä sekä harjatiiliä, mutta nyt katon ikä oli tullut lopullisesti tiensä päähän. 

king-of-roofs-2019-vaasanlinna-ruotsinpyhtaa-keski-pohjanmaan-k

Uusi katto vastaa nykyajan vaatimuksia

Katolla oli remontointitarvetta useammastakin syystä. Vanha savitiilikatto oli useasta kohtaa halkeillut ja pahasti sammaloitunut sekä rakenteista puuttui aluskate. Sen lisäksi vanhat sadevesikourut sekä puuttuvat kattoturvatuotteet aiheuttivat huolta kiinteistössä.

king-of-roofs-2019-vaasanlinna-ruotsinpyhtaa-keski-pohjanmaan-k

Historiallisen rakennuksen entisöinti vaatii aina pitkää kokemusta, rautaista ammattitaitoa ja ongelmanratkaisukykyä. Kattopalvelu oli toteuttanut naapurustossa muitakin haastavia, savitiilestä tehtyjä kattoja, joista oli helposti todettavissa yrityksen ammattitaito entisöinnissä, pitävissä aikatauluissa sekä ongelmanratkaisukyky vaikeissakin kattoratkaisuissa. Kattopalvelu olikin referenssiensä johdosta luonnollinen valinta näinkin vaativan katon entisöintiin.

Uuden katon myötä kattorakenteista saatiin tuulettuvat, sekä vanhasta katosta puuttuvat kattoturvatuotteet lisättyä nykyajan vaatimusten mukaiseksi.

Kattoremontti vanhaa vaalien

Kun lähtökohtana on asiakkaan toiveesta hiljainen ja pitkäikäinen katto, ja otetaan huomioon kiinteistön kulttuurihistoriallinen paikka vanhassakaupungissa, uuden katon katemateriaaliksi oli helppo lähteä suosittelemaan ainoastaan perinteisiä savitiilimalleja, joista tässä kohteessa päädyttiin aitoon Hollander-savitiileen. 

king-of-roofs-2019-vaasanlinna-ruotsinpyhtaa-keski-pohjanmaan-k

Rakenteet tehtiin tuulettuvaksi harjatuuletuksella ja Divoroll-universal aluskatteella. Katolle asennettiin lisäksi nykyään lainvaatimat seinä- ja lapetikkaat, joilla turvataan nuohoojan turvallinen kulku läpivienniltä läpiviennille sekä uudet sadevesijärjestelmät suppilosyöksyineen.

Luonnollisesti kohteesta tehtiin myös kuvallinen ja selostettu dokumentointi vaihe vaiheelta, jotta nykyiset ja myös tulevat sukupolvet tietävät, miten ammattitaitoinen remontti toteutettiin tähän historialliseen kohteeseen. Savitiilihän kestää oikein huollettuna sukupolvelta toiselle. Aidon Ormax-savitiilen alla asunto ja sen asukkaat voivat hyvin jopa seuraavankin vuosisadan ajan.

Katso kohteen muutos

logo-keskipohjanmaan-kattopalvelu

Kattoremontit 1200 katon kokemuksella

Keski-Pohjanmaan Kattopalvelu Oy tekee huopakatto-, tiilikatto- ja peltikattotyöt 1200 kattoremontin kokemuksella. Olemme täysin kotimainen, Ormaxin ja Icopalin valtuuttama Kokkolassa toimipaikkaansa pitävä yritys ja toimitamme kattopalvelut pääosin Pohjanmaan alueelle.

Olemme kokenut kattoasentaja. Meiltä saat kattotyöt 12 vuoden kokemuksella, ympäri vuoden ja aina kilpailukykyisellä hinnalla. Tarjoamme täyden palvelun kattoratkaisut aina ilmaisesta katon kuntotarkastuksesta ripeään kattoremonttiin ja lopulta purkujätteiden asianmukaiseen kierrätykseen. www.peltikattopalvelu.fi

Toteuttaa kattoremontit alueilla: Pohjanmaa

Avaimet käteen tiilikattoremontti

Jätä yhteydenottopyyntö, niin Ormaxin valtuuttama asentaja ottaa yhteyttä sopiakseen ilmaisen arviokäynnin.

 

  • Jätä yhteydenottopyyntö, niin Ormaxin valtuuttama asentaja ottaa yhteyttä sopiakseen ilmaisen arviokäynnin.
  • Ilmaisella arviokäynnillä saat tarjouksen kattoremontista, joka ei sido sinua mihinkään. 
Julkaistu
5.10.2018