Apua oman kodin suunnitteluun ja toteutukseen alusta lähtien

Rakennushaaveiden takaa löytyy usein haave siitä omasta kodista, jossa on hyvä olla ja elää. Erilaisten toteutusmahdollisuuksien kirjo kasvaa vuosi vuodelta. Kuitenkin, loppujen lopuksi, onnellisen ja hyvän kodin takana on tavallinen ja omalla painollaan sujuva arki.

Kauniissa ja toimivassa kodissa viihtyy pitkään.Kauniissa ja toimivassa kodissa viihtyy pitkään.

Suunnittelu tunteita herättävää

Kun omaa kotia lähdetään suunnittelemaan paperille, on siinä jo takana useiden tuntien haaveilu ja pohdinta. Suunnittelu onkin tunteita herättävä prosessi, joka saa aikaan perheenjäsenten välistä keskustelua ja ajatustenvaihtoa.

Monien vaihtoehtojen keskellä saatetaan helposti unohtaa, että arjen toimivuus kodissa kannattaa miettiä huolella. Liian vähäiset säilytysratkaisut, sokkeloinen pohja sekä liian pienet huonekoot aiheuttavat herkästi tyytymättömyyttä toteutuessaan.

Tutustu Jukkatalon tapaan rakentaa ja poimi ideat!

Oman suunnitelmansa voi piirtää vaikka ruutupaperille.Oman suunnitelmansa voi piirtää vaikka ruutupaperille.

On helppoa ajatella, että itse suunnitellen tulee huomioineeksi kaiken mitä tarvitsee. Tämä on totta siinä mielessä, että sinä itse tiedät parhaiten mitä kodiltasi toivot. Ei siis missään nimessä ole kiellettyä suunnitella omaa kotiaan vaikka ruutupaperille, mutta ei kuitenkaan kannata jättää käyttämättä suunnittelun ammattilaisen vuosien aikana kertynyttä kokemusta ja tietotaitoa. Jukkaedustaja auttaa sinua jo ensimmäisestä tapaamisesta lähtien. Voitte suunnitella yhdessä veloituksetta sinun unelmakotiasi. Suunnitelman tekeminen ei vielä sido sinua mihinkään.

Hyvä lähtökohta kodin suunnittelulle on perus arki. Suunnittelijat pohtivat esimerkiksi sitä, mitä asuja haluaa tehdä heti kotiin tultuaan? Ehkä riisua päällysvaatteensa ja kenkänsä. Seuraavaksi mietitään, minne ne mahtuvat ja kuinka monen muun kengät ja takit on saatava mahtumaan eteiseen tai sen lähelle? Voisiko perheellä on kurahousuikäisiä tai nelijalkaisia perheenjäseniä, jotka hyötyisivät kurarallista ja vesipisteestä ulko-oven lähellä? Tehdäänkö arkisisäänkäynti heitä varten? Vai asuuko kodissa vain yksi tai kaksi asukasta, jolloin pienet mutta tehokkaat säilytystilat riittävät.

Tutustu Onnistujan oppaaseen!

Kaiken keskiössä olet sinä ja perheesi

Suunnittelun lähtökohtana olet sinä ja perheesi sekä teidän tarpeenne. On hyvä miettiä perheen voimavarat sekä taloudellinen puoli, kuinka paljon voi ja pystyy tekemään itse vai onko tarkoitus pysytellä taustalla ammattirakentajien huolehtiessa projektista. Itse rakentamiseen vaikuttavat myös tontin koko, muoto sekä sijainti ja kyseisellä alueella vallitseva asemakaava. Unohtaa ei voi myöskään ajan trendien vaikutusta sekä velvoittavia rakennusmääräyksiä. Rakentajalle onkin tiedossa satoja valintoja, joiden tekemisessä ammattisuunnittelija pystyy auttamaan.

Myös laki tuo raamit suunnitteluun

Suomen lainsäädäntö toimii myös yhtenä raamina suunnittelussa. Lainsäädäntö määrittelee mm. sen, että talo soveltuu ympäristöönsä ulkonäkönsä puolesta, on teknisesti ja rakenteellisesti asuinkäyttöön soveltuva ja tarpeeksi kestävä. Talon tulee olla huollettavissa ja muunneltavissa ja soveltua myös sellaisten henkilöiden käyttöön, joiden kyky liikkua tai toimia on rajoittunut.
 

Mitä suunnittelijan pitää ottaa huomioon:

  • Rakenteiden lujuus ja vakaus
  • Eristykset
  • Paloturvallisuus
  • Terveellisyys
  • Käyttöturvallisuus
  • Esteettömyys
  • Meluntorjunta ja ääniolosuhteet
  • Energiatehokkuus
  • Lämmitysjärjestelmän arviointi
  • Rakennuksen käyttö- ja huolto-ohje

Anna ammattilaisen auttaa kotisi suunnittelussa.Anna ammattilaisen auttaa kotisi suunnittelussa.

Apua saatavilla

Rakentaja ei kuitenkaan jää suunnittelun ja toteutuksen miettimisen kanssa yksin, sillä Jukkatalo tarjoaa kolmea erilaista tapaa rakentaa. Osaava rakentaja voi toteuttaa kotinsa talopakettina, ihmiselle joka haluaa itse huolehtia vain sisustamisesta, sopii sisusta itse-paketti ja esimerkiksi kiireiselle perheelle on muuttovalmis -paketti oiva ratkaisu.

Voit tutustua eri vaihtoehtoihin täältä.

Ideoita valmiista mallitaloista

Jukkatalon valikoimaan kuuluu useita mallistoja, joiden sisältä avautuu lukuisia talomalleja. Nämä talomallit on tehty, jotta kodinrakentajalla hahmottuisi mahdollisimman kattava kuva erilaisista tilaratkaisuista ja sen myötä vahvistuisi se, mitä itse haluaa.
Vaikka puhutaankin mallistoista sekä valmiista talomalleista, tarjoaa Jukkatalo mahdollisuuden muunnella valmiita ratkaisuja. Tilaratkaisut on jo lähtökohtaisesti pyritty miettimään mahdollisimman moneen tarpeeseen taipuvaksi.

Jukkataloilla on valikoimassaan kolme erilaista seinärakennetta joista valita. Uusimpana vaihtoehtona on nyt Hirsijukka. Tutustu vaihotehtoihin alla olevasta linkistä.

Tutustu seinärakenteisiin.
 

Olen kiinnostunut Jukkatalon malleista!


 
Päivitetty
24.10.2022