OXFOTINTIE, ESPOO

2300 tiilikattoneliötä on turvattu tuleviksi vuosikymmeniksi

KING OF ROOFS 2019 -KATTOREMONTTIKOHDE

TOTEUTUS /
Suomen Kateasennus Oy

Suomen Kateasennus Oy toteutti Espoon Asunnot Oy:n vuokra-asuntokohteeseen kattoremontin Oxfotintiellä Espoon Nöykkiössä. Rivitaloyhtiö koostuu neljästä talosta, joissa on yhteensä 19 asuinhuoneistoa ja huoltorakennus. Rivitaloyhtiön asuinrakennukset ovat valmistuneet 1986, ja niissä oli alkuperäinen Varma-betonitiilikate ja kartonkialuskate. Tiilikattoneliöitä kohteessa on noin 2300. Itse betonitiilikate oli säilynyt hyvin, ja käyttövuosia sillä olisi ollut hyvällä huollolla ja ylläpidolla vielä kymmeniä. 

king-of-roofs-2019-oxfotintie-espoo-kateasennus-10_1920x1080.jp

Vesikatteen varsinainen ongelma ja syy kattoremontin aloittamiselle oli aluskatteen huono kunto. Aluskatteen toimimattomuus oli tullut esille pari vuotta aikaisemmin tehdyssä tiilikattojen pesussa. Vesivuotoja havaittiin tuuletusputkien aluskateläpivienneistä sekä aluskatteen saumoista. Rakennusvaiheessa asennettu aluskate päättyi ulkoseinälinjalle, jolloin aluskatteelle päässyt vesi valui ulkoseinälle ja aiheutti riskin seinärakenteen kosteusvaurioille. Estääkseen suuremmat vahingot rakennukselle, Espoon Asunnot Oy päätti teettää rivitaloyhtiöön kattoremontin Suomen Kateasennus Oy:llä vuoden 2018 aikana.

Toimiva katto, parempi yleisilme

Kattoremontissa purettiin kaikki vanhat rakenteet kattoristikon yläpintaan saakka. Yläpohjaan tehtiin palo-osastointi huoneistojen väliseinien kohdalle sekä asennettiin tuulenohjaimet. Aluskatteena käytettiin hengittävää Divoroll Universal -aluskatetta.

king-of-roofs-2019-oxfotintie-espoo-kateasennus-2_1920x1080

Kattorakenteeseen lisättiin tuuletusrimat, jotka puuttuivat alkuperäisestä rakenteesta. Katemateriaalina käytettiin savitiilenpunaisia Ormax-betonikattotiiliä. Kaikki kattoturvatuotteet, sadevesijärjestelmät ja kattopellitykset uusittiin kattoremontin yhteydessä. 

Haasteen kattoremontin toteutukselle antoi se, että asunnoissa asuttiin koko kattoremontin ajan. Ennalta ehkäisevä riskien kartoitus, hyvä työmaan ennakkosuunnittelu sekä aktiivinen tiedottaminen ja yhteydenpito asukkaisiin auttoi kohteen turvallisessa läpiviennissä ja takasi hyvän lopputuloksen.

king-of-roofs-2019-oxfotintie-espoo-kateasennus-7_1920x1080

Kattoremontti sujui hyvässä yhteistyössä rakennuttajan ja asukkaiden kanssa. Viimeisen silauksen remontti sai, kun rakennuttaja päätti lisätä räystäiden alapuoliset laudoitukset kattourakkaan. Näin talojen yleisilme parantui huomattavasti. Nyt yksi taloyhtiön tärkeimmistä rakenteista, toimiva katto, on taas turvattu tuleviksi vuosikymmeniksi.

Katso kohteen muutos

logo_suomen_kateasennus

Kattoremontti vuosien kokemuksella.

Suomen Kateasennus Oy on vuonna 1993 perustettu suomalainen kattoalan osaaja, joka urakoi tiili- ja peltikattoja ympäri Suomen. Yritys on toteuttanut kuluneiden vuosien aikana tuhansia vaativia kattorakentamisen kohteita niin uudis- kuin korjausrakentamisessa. Toiminnan perustana on kokenut ja laadusta tinkimätön projektinjohto sekä ammattitaitoiset asentajat.

Suomen Kateasennus Oy:n osaaminen tulee esiin juuri erikoiskohteissa, joissa vaaditaan parhaita materiaaleja ja rautaista ammattitaitoa, mutta toimintakenttään kuuluu kaikki katot pienemmistäkin remonttikohteista laajoihin uudishankkeisiin kautta maan. www.kateasennus.fi

Totetuttaa kattoremontit alueilla: koko Suomi

Avaimet käteen tiilikattoremontti

Jätä yhteydenottopyyntö, niin Ormaxin valtuuttama asentaja ottaa yhteyttä sopiakseen ilmaisen arviokäynnin.

 

  • Jätä yhteydenottopyyntö, niin Ormaxin valtuuttama asentaja ottaa yhteyttä sopiakseen ilmaisen arviokäynnin.
  • Ilmaisella arviokäynnillä saat tarjouksen kattoremontista, joka ei sido sinua mihinkään. 
Julkaistu
4.10.2018