Eristeharkko ulkoseinä- ja kellarirakenteisiin

Kivirakenteisen talon ulkoseinärakenteisiin sekä ulkoilmaa vasten oleviin seinärakenteisiin on tarjolla kolme erilaista ja hyvin toimivaa vaihtoehtoa. Leca®-harkoista muurattu seinä on yksilöllinen, energiataloudellinen, pitkäikäinen ja huoltovapaa. Harkkojen muuraaminen on nopeaa ja helppoa sekä loppuun asti mietitty järjestelmä nopeuttaa tekemistä ja varmistaa laadukkaan lopputuloksen.

Löydä oikea harkkoratkaisu sinun projektiisi.Löydä oikea harkkoratkaisu sinun projektiisi.

Muuraus järjestelmällä

Leca® Smart -harkko LSH-380 muurataan järjestelmään kehitetyllä weber ML Leca®Laastilla (talviolosuhteissa weber ML Leca® P Pakkaslaastilla) noin 5 mm:n vaakasaumalla. Raudoitteena käytetään harjateräksiä tai tikasraudoitteita. Raudoitteilla saadaan hyvä tartunta laastiin. Aukkojen ylitykset tehdään ensisijaisesti järjestelmään kuuluvilla palkkiharkoilla sekä valuun käytettävällä C25/30 (K30) lujuusluokitetulla weber S30 sementtilaastilla. Leca Smart -konsepteihin kuuluvat myös niihin kehitetyt muuraussiteet ja -kelkka.

Perustuksiin perustusharkot

Perustusten maanvaraiset osat tehdään Leca Smart -taloissa Leca Lex® -perustusharkoista (RUH-380). Ulkoilmaa vasten tulevat osat ja kellarillisissa taloissa myös kaksi harkkokerrosta maanpinnan alapinnalle Leca® Smart LSH-380 -eristeharkoista.

Leca harkkoperustuksen muuraus onnistuu nopeasti.Leca harkkoperustuksen muuraus onnistuu nopeasti.

Puolilämpimiin tiloihin

Leca® Smart -harkko LSH-300 -harkkoja voidaan Suomen rakentamismääräyskokoelman osan C3 mukaisesti käyttää puolilämpimien tilojen rakentamiseen. Kellarin seinien maanvastaiset osat rakennetaan Leca®Lex -perustusharkoista ja raudoitetaan suunnitelmien mukaisesti maanpainetta vastaan. Kun kellaritiloista rakennetaan puolilämpimiä tiloja, käytetään Leca®Smart -harkkoja ulkoilmaa vasten olevissa rakenteissa ja maata vasten olevissa rakenteissa siten, että kaksi harkkokerrosta maanpinnan alapuolella on Leca Smart -harkkoja.

Parempaa lämmöneristystä

Parempaan lämmöneristyskykyyn kellaritiloissa pääsee, kun käyttää ulkopuolista lisäeristystä maanpinnan alla vedeneristyksen ulkopuolella. Ulkoseinärakenteiden lämmöneristyskykyä voi parantaa käyttämällä vaakasaumoissa vähän paisuvaa polyuretaanivaahtoa. Eristeharkkojen muuraustyö etenee kuten perusharkkojenkin: Aloitetaan nurkasta pyrkien muuraamaan kerros kerrallaan. Linjalangat nostetaan muurauksen edetessä tulevan harkkokerroksen yläreunan tasolle.

Kuvassa on Leca® Smart 380 -ulkoseinä. Leca Smart LSH-380 -rakennejärjestelmällä (U=0,17 W/m²K) saadaan kustannustehokkaasti 2010 lämmöneristysnormit täyttävä kivitalo.

Leca® Smart 380 -ulkoseinän tuotteet:

1. Leca® Smart -harkko LSH-380
2. weber ML Leca® Laasti
3. Leca® Lex -harkko UH-100
4. Leca® Smart LSP-380-6 MPa palkki
5. weber 410 Ohutrappauslaasti
6. weber SilcoPinnoite

325 508 numeroitu Leca Smart LSH-380 seinarakenne ilman palkkia

Kuvassa on Leca® Smart 300 -ulkoseinä. Näistä harkoista voidaan rakentaa edullisesti puolilämpimien tilojen seinärakenteita.

Leca® Smart 300 -ulkoseinän tuotteet:

1. Leca® Smart -harkko LSH-300
2. weber ML Leca® Laasti
3. Leca® LTP-140 -palkkiharkot
4. Leca® Lex -harkko UH-100
5. weber 410 Ohutrappauslaasti
6. weber SilcoPinnoite 

422 508 numeroitu Leca Smart LSH-300 seinarakenne 2021 copy

Sinun kotiasi rakentamassa

Miltä kuulostaisi saada oma turvallinen koti valmiina, tai haluamassasi valmiusasteessa? Oletko haaveillut nimenomaan kivitalosta? Oman kodin hankkimisen kuuluu olla kokemus, jota muistelee mielellään myös vuosien kuluttua. Se, mitä tämän päivän rakentamisessa erityisesti kaivataan on laatua, turvallisuutta sekä kestävyyttä. Näitä kaikkia tarjoaa Leca-harkoista rakennetut kivitalot.

Leca tekee yhteistyötä Uudellamaalla vaikuttavan Kivitalokeskuksen kanssa. Yhdessä he haluavat tarjota yksilöllisen kodin, jossa on turvallista olla ja elää. Kivitalokeskuksen neljän erilaisen palvelumallin joukosta löydät omaan budjettiisi parhaiten soveltuvan ratkaisun. Kivitalokeskus auttaa sinua toteuttamaan toiveesi juuri sillä tasolla kuin toivot – sovitut toimenpiteet dokumentoidaan tarkasti ja näin mitään yllättävää ei pääse syntymään. Kotisi on sellainen mitä toivoit eikä yhtään vähempää.

Tervetuloa tekemään sekä suuria että pieniä päätöksiä omasta kivitalostasi yhdessä kivitalokeskuksen kanssa.

Ota yhteyttä kivitalokeskukseen

750 Kilonrinne_3_Espoo_14
 
Päivitetty
23.8.2022