• Etusivu
  • Talo

Luonnonkivisiä lauderatkaisuja Tulikiveltä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Tulikivi Oyj
Julkaistu 25.09.2018
20189_54807.jpg

Kivipinnat Carrara-marmoria. Kiuas Kuura.

Löylyhuone ja pesutila sulautuvat visuaalisesti toisiinsa, kun tiloja yhdistää nousuporras

Käsitys siitä, miltä saunan löylyhuoneen pitäisi näyttää, on muuttumassa. Tulikivi on luonut uuden saunakonseptin, jossa raja pesutilan ja löylyhuoneen välillä hälvenee entisestään. Sauna alkaa jo pesutilan puolelta kiinteällä luonnonkivisellä nousuportaalla. Sen päällä voi istua vilvottelemassa tai tehdä vaikka jalkahoitoja. Nousuportaalta astutaan lasioven kautta ylös lattiamaiselle jalkalauteelle, johon kiuas upotetaan. Valikoituihin kiukaisiin saa nyt Nobile- ja Grafia-vuolukiviverhoilun, joissa vuolukiven pintaa on muokattu vesikäsittelyn avulla. Tulikiven toteuttamissa saunakokonaisuuksissa puisten istuinlauteiden materiaaliksi voi valita valkovahattua tai käsittelemätöntä haapaa sekä lämpöleppää.

Tulikivi on valmistanut sähkökiukaita vuodesta 2011 lähtien. Vuolukiveä on käytetty sauna- ja pesutilojen seinä- ja lattiapinnoissa pitkään, sillä se ei muutu märkänä liukkaaksi.

Nyt Tulikivi laajentaa saunatarjontaansa erilaisiin lauderatkaisuihin. Puisten istuinlauteiden valmistuksessa käytetään valkovahattua tai käsittelemätöntä haapaa sekä lämpöleppää. Uutta on luonnonkiven tuominen osaksi lauderakenteita.

Tulikiven saunakonseptissa saunaan kuljetaan pesutilan puolella olevalta kivipintaiselta nousuportaalta. Itse löylyhuone rakentuu yhdessä tasossa olevan jalkalauteen ympärille. Tämä tuo saunassa liikkumiseen turvallisuutta esimerkiksi vanhuksille ja lapsille. Jalkalauteeseen rakennetaan nostettava huoltoluukku, jonka kautta lattian pesu onnistuu myös lauteen alta.

– Löylyhuoneen ja pesutilan raja hämärtyy, kun kivinen nousuporras alkaa jo pesutilan puolelta. Portaalta astutaan jalkalauteelle, jonka ympärille sauna rakentuu. Välissä olevan lasioven ja lasiseinien avulla tilat yhdistyvät visuaalisesti toisiinsa. Nousuporrasta voi hyödyntää oleskelutilana vaikka jalkahoitoihin ja vilvoitteluun, kertoo Tulikiven sisustussuunnittelija Virpi Illman.

Vuolukivi, kalkkikivi vai marmori?

– Tulikiven toteuttamien saunojen keskeinen elementti on aito luonnonkivi. Kokonaisuus suunnitellaan aina yksilöllisesti tilan ja asiakkaan toiveiden mukaan. Vuolukiven lisäksi pinnoissa voi käyttää mattahiottua Carrara-marmoria tai Thala-kalkkikiveä. Ne sopivat myös märkätilojen lattioihin. Samoilla materiaaleilla voi toteuttaa myös pesutilojen seinät ja lattiat. Seiniin voi halutessaan tuoda ylellistä tunnelmaa kiiltävällä marmorilla, Illman suosittelee.

Kestävä marmori ja perinteikäs vuolukivi ovat monille tuttuja entuudestaan. Niitä on saatavana sekä laattoina että mosaiikkeina. Thala-kalkkikivi on sävyltään pehmeän vaaleanharmaata, ja siinä risteilee herkkiä sydänviivoja.

Kivi sopii saunan sisustukseen hyvin, sillä se on pitkäikäinen ja hygieeninen materiaali, joka kestää kosteutta ja puhdistusta. Kivi antaa saunalle klassisen ilmeen, joka kestää aikaa. Kiven käyttö sisustuksessa nostaa myös asunnon arvoa. Perinteisesti kivipintoja on käytetty saunojen lattioissa ja kiukaan takana, mutta se sopii hyvin myös muihin pintoihin.

Tulikiven laatta sekä mosaiikki -tuotteisiin pääset kurkistamaan täältä!

Suihkutilassa on käytetty pintamateriaalina Carrara-marmoria.
Suihkutilassa on käytetty pintamateriaalina Carrara-marmoria.

Grafia- ja Nobile-pintoja valikoituihin kiukaisiin

Vuolukiven perinteikästä ilmettä voi muuttaa pintakäsittelyn avulla. Tulikivi on kehittänyt Grafia- ja Nobile-tekniikat, joilla vuolukiven sileä pinta karhennetaan vesikäsittelyn avulla, jolloin se tummuu ja alkaa kimmeltää. Grafia-pinnassa risteilevät epäsäännölliset viivakuviot. Nobilen sormituntuma muistuttaa karheaa mokkanahkaa.

Aiemmin Grafia- ja Nobile-pintoja on tuotu uusien takkojen verhoiluihin. Nyt niitä voi valita myös Tuisku- ja Tuisku XL -sähkökiukaisiin ja Hile-puukiukaaseen. Pyöreään Naava-sähkökiukaaseen saa Nobile-pinnan.

– Kaksoiskuorirakenteen ansiosta Tulikiven kiukaiden pinta ei tule polttavan kuumaksi. Siksi suojaetäisyys lauteisiin on pieni. Kiukaan voi upottaa lauteeseen, ja usein sen ympärille ei ole tarvetta rakentaa suojakaiteita. Vuolukivipinta varaa itseensä kiukaan lämpöä, mikä auttaa kuivattamaan saunatilan löylyjen jälkeen, Illman toteaa.

Tuisku-kiuas Grafia-verhoilulla.
Tuisku-kiuas Grafia-verhoilulla.
Tuisku-kiuas Nobile-verhoilulla.
Tuisku-kiuas Nobile-verhoilulla.

Tulikiven sähkökiukaissa on yleensä 60 kiloa kiuaskiviä. Määrä on optimaalinen sähkönkulutuksen ja pehmeiden löylyjen suhteen. Lämmön ylläpidossa vastukset vuorottelevat, mikä säästää sekä kiuasta että energiaa. Tuisku XL -kiuas on suunniteltu tilavuudeltaan isompien saunojen tarpeisiin. Siinä kivitilan koko on 120 kiloa.

– Kiukaan kokoa ja tehoa valitessa kannattaa käyttää ammattilaisen apua. Saunatilan mittasuhteet ja käytetyt pintamateriaalit vaikuttavat siihen, kuinka tehokas kiuas tilaan tarvitaan. Esimerkiksi suuret lasi-, laatta- ja kivipinnat edellyttävät kiukaalta lisätehoja, Illman muistuttaa.

Naava-kiuas Nobile-verhoilulla.
Naava-kiuas Nobile-verhoilulla.
Info

Info

Kiukaiden tuotetietoja:

Naava Nobile -sähkökiuas, hinta alkaen 1385 € (sisältää Touch Screen -kiuasohjaimen)
Mitat: halkaisija: 40 cm, korkeus: 95 cm, kivimäärä: 60 kg, tehot: 6,8 kW, 9,0 kW tai 10,5 kW

Tuisku Nobile/Grafia -sähkökiuas, hinta alkaen 1805 € (sisältää Touch Screen -kiuasohjaimen)
Mitat: leveys: 43 cm, korkeus: 95 cm, syvyys: 43 cm, kivimäärä: 60 kg, tehot: 6,8 kW, 9,0 kW tai 10,5 kW

Tuisku XL Nobile/Grafia -sähkökiuas, hinta alkaen 3335 € (sisältää Touch Screen -kiuasohjaimen)
Mitat: leveys: 76,6 cm, korkeus: 95 cm, syvyys: 43 cm, kivimäärä: 120 kg, tehot: 13,6 kW, 18 kW tai 21 kW

Hile Nobile/Grafia -puukiuas, hinta alkaen 1685 €
Mitat: leveys: 50 cm, korkeus: 92 cm, syvyys: 60 cm, kivimäärä: 60 kg, kiuasteho: 20 kW

Tutustu myös muihin Tulikiven kiukaisiin!

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Tulikivi Oyj
Talo
kylpyhuone
sauna
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20185_53255.jpg
Mitä jos palkkaisi avuksi sisustussuunnittelijan?
Oman kodin sisustaminen kuulostaa hauskalle projektille ja parhaimmillaan onkin sitä. Oletko koskaan ajatellut, että mitäpä jos ottaisit avuksi sisustussuunnittelijan tai saisit neuvoja ja vinkkejä ammattitaitoiselta myyjältä? Ammattihenkilöllä on paras tuntemus eri materiaalien sekä värien yhdistelemisestä, tuotteiden toimivuudesta ja ominaisuuksista. Kun saat hyviä vinkkejä ammattilaiselta, lopputuloksesta tulee taatusti toimiva.Tulikiven valikoimasta löydät upeat sisustuskivet jokaiseen kohteeseen kylpyhuoneesta keittiöön, saunan kiukaat ja suuren valikoiman tulisijoja. Näistä löytyy varmasti jokaiseen kotiin omat tuotteet. Näitä kaikkia tuotteita yhdistämällä, tulee sisustuksesta yhtenäinen ja harmoninen.
20214_69878.jpg
Olisiko aika laittaa kodin pinnat ja lämmitys kuntoon?
Miltä kotisi näyttääkään kevätauringon valossa? Tuntuvatko pinnat kolhiintuneilta vai onko vain aika ajanut niiden ohitse? Tekivätkö talven paukkupakkaset kodistasi kylmän? Kiuaskaan ei enää lämmitä saunaa kuten ennen.Olisiko siis aika laittaa kodin pinnat ja lämmitys kuntoon?
20085_11058.jpg
Tulikivi-uuni on varsinainen lämpövoimala
Vuolukivi on synnynnäinen uunikivi, ja Tulikivi on suurenmoinen vuolukiviuuni. Varaavan Tulikivi-uunin taika perustuu vuolukiven erinomaiseen lämmönvaraus- ja lämmönjohtokykyyn. Yhdessä korkean ominaispainon kanssa ne takaavat erinomaisen lämmitystehon sekä pitkän lämmönluovutusajan.Polttopuut palavat uunin pesässä nopeasti ja tehokkaasti, jolloin uunin massa varaa lämmön ripeästi itseensä. Pari pesällistä puuta riittää lämmittämään huoneen kuin huoneen, ja lämpöä huokuu sisätiloihin yli vuorokauden. Niinpä Tulikivi-uuni ei tuhlaa lämpöä eikä puuta kuten tavallinen kamiina tai avotakka, joissa täytyy pitää tulta yllä jatkuvalla syötöllä.
201810_52587.jpg
Liukuovilla teet pienestä kylpyhuoneesta suuren
Pesuhuone ja sauna ovat yleensä ahtaita paikkoja, joissa tielle kääntyvä ovi aiheuttaa usein päänvaivaa. Seinän sisään menevä väliovi Liune ratkaisee tilaongelmat. Ovi ei ole koskaan tiellä, jos näin halutaan, sillä se antaa tilaa omaan arkeen 1–3 m²/ovi kääntyvään oveen verrattuna.
20199_59892.jpg
Miten vältät huonon led-valaistuksen?
Led-valaisimet ovat energiatehokkaita ja hyviä kotien ja toimistojen sekä muiden tilojen valaisijoita. Tehokkuushuumassa ja ledien hintoja vertaillessa saattaa tulla tehneeksi virhehankinnan, jos muutamat perusasiat eivät ole tiedossa.Tässä 10 kohdan lista, jonka avulla saat vältettyä huonot valinnat led-valaistuksen ostamisessa.
20192_56156.jpg
Ei huuhtelukaulusta - ei likaa eikä bakteereja
IDO Glow Rimfree® wc:issä ei ole lainkaan perinteistä likaa ja bakteereja keräävää huuhtelukaulusta, mikä parantaa wc:n hygieenisyyttä ja helpottaa siivousta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton