Mistä tiedän, onko katto tullut tiensä päähän?

Katolle kannattaa kiivetä säännöllisin väliajoin tarkistamaan katon kunto. Joskus riittää pelkkä puhdistus, toisinaan maalaus, mutta joskus se laadukkainkin katto tulee tiensä päähän.

Kriittiset paikat

Kriittisimpiä paikkoja vuodoille ovat läpiviennit. Myös sade- ja sulamisvesien jäädessä seisomaan esimerkiksi toimimattomien rännien vuoksi, voi aiheuttua vaurioita. Katto on kokonaisuus ja kaikken sen osien tulisi toimia saumattomasti yhdessä. Kiinnikkeiden pettäminen ja tästä johtuva saumojen rakoilu päästää veden kulkeutumaan vääriin paikkoihin. Laadukkaatkaan materiaalit eivät tuota parasta lopputulosta, mikäli työ tai viimeistely on huolimatonta.

Toimiva katto ei koostu vain katelevyistä ja aluskatteesta; tiivis katto viimeistellään listoilla, tiivistyksillä ja pellityksillä.

Kosteusvaurio ei kuitenkaan aina vaadi varsinaista vuotoa. Rakenteelliset ongelmat, kuten tuuletusvälin puuttuminen tai vääränlainen alusmateriaali, voivat aiheuttaa ongelmia. Ilman mukana kulkeutuva kosteus voi tiivistyä (kondensoitua) pinnoille ja aiheuttaa vaurioita. Ilmiö on tuttu kesähelteillä juomatölkkien pinnoilla.

Viimeistään siinä vaiheessa, kun ongelmia on jo näkyvissä, pitää katto vaihtaa. Sisäseinien kosteusvauriot ovat yleensä merkki siitä, että katto vuotaa. Katon korjaaminen tai vaihtaminen on tarpeellista, jos havaitset vaurioituneita levyjä, turmeltuneita listoja tai muita näkyviä ongelmia.

Näin saat kotiisi uuden katon:

 1. YHTEYSTIEDOT
  Ota yhteyttä Ruukki-myyjään soittamalla meille tai täyttämällä yhteydenottolomake sivun alalaidasta. Ruukki välittää yhteydenottopyynnön lähimmälle valtuutetulle Ruukki-kattojen myyjälle. Myyjä ottaa sinuun yhteyttä, jotta voitte sopia tapaamisen.

 2. ARVIOKÄYNTI
  Valtuutettu kattomyyjä tulee ottamaan mittoja ja keskustelemaan työn yksityiskohdista, kuten tavarantoimituksen sisällöstä ja asennustarpeista. Arviokäynti on maksuton.

 3. TARJOUS
  Kattomestari tekee vierailun aikana kiinteähintaisen tarjouksen, jolle annetaan hintatakuu.

 4. SOPIMUS
  Kun tarjous on hyväksytty, on aika allekirjoittaa sopimukset.

 5. TOIMITUS
  Ruukki toimittaa kaikki tarvittavat rakenteet ja laitteet myyjän varastoon, josta ne kuljetetaan työmaalle.

 6. ASENNUS
  Ruukin asennusryhmä asentaa uudet elementit sopimuksen mukaisesti: alusrakenteet, katelevyt, sadevesijärjestelmät ja muut laitteet.

 7. SIIVOUS
  Kun remontti on valmis, asennusryhmä siivoaa työmaan ja vie rakennusjätteen pois.

 8. TARKASTUS JA LUOVUTUS
  Asennetulle katolle tehdään lopputarkastus, josta annetaan asiakkaalle valmistumistodistus. Sen jälkeen uusi katto on valmis suojaamaan kotiasi!

Maksa kattoremontti osissa

Ruukin kattorahoitus on helppo tapa rahoittaa kattoremontti joustavasti, ilman vakuuksia ja takaajia. Rahoituslaskuri auttaa remontin suunnittelussa. Ruukin kattomestari hoitaa kanssasi kaikki rahoitukseen liittyvät paperityöt, pankissa käyntiä ei tarvita. Rahoituksen myöntää Pohjola Pankki Oyj. Laske millaisella kuukausittaisella lyhennyserällä sinä saisit kotiisi uuden katon.

Klikkaa rahoituslaskuriin >>

Katto ennen ja jälkeen remontin.Katto ennen ja jälkeen remontin.

 
Päivitetty
3.12.2019