Miten peilit vaikuttavat sisustuksessa

Oletko koskaan miettinyt, miten niinkin yksinkertainen asia kuin peili, vaikuttaa siihen, miten näemme ja koemme kodin sisustuksen?

Peilin avulla voimme tuoda tilaan valoa, antaa mielikuvan leveämmästä tai korkeammasta tilasta sekä vaihtoehtoisesti korostaa sillä huoneessa olevia näkymiä. Ei huonompi suoritus pinnoitetulta lasilta, vai mitä?

Kehyspeili Amanda sopii niin vaaka- kuin pystyasentoonkin.Kehyspeili Amanda sopii niin vaaka- kuin pystyasentoonkin.

Valoa ja tilaa

Pienet eteistilat, porraskuilut sekä makuuhuoneet ovat tiloja, joissa toivoisi olevan oikeasti sekä valoa että tilaa kulkea. Lisää valoa ei tarvitse välttämättä tuoda valaisimia lisäämällä, etenkään jos tilaan kaipaa juurikin luonnonvaloa. Ota käyttöösi peilit. Peilien avulla on mahdollista heijastaa huoneeseen ikkunasta tulevaa pehmeää valoa. Sijoita peili huoneeseen siten, että se heijastaa mahdollisimman paljon valoa, ota kuitenkin huomioon, että mikäli aurinko pääsee paistamaan suoraan peiliin, voi siitä seurata ikävää häikäistymistä. Epäsuora valo on paras vaihtoehto tässäkin kohtaa.

Entä sitten huoneiden neliömäärän lisääminen ilman seinien siirtelyä ja muuta remonttiprojektia? Jälleen ratkaisu löytyy oikein sijoitellusta ja tilaan suhteessa oikean kokoisesta peilistä tai peiliryhmästä. Suuret pystysuuntaiset peilit hämäävät ihmissilmää ja antavat näin mielikuvan korkealla sijaitsevasta katosta, kun taas vastaavasti vaakasuuntainen peili leventää huonetta. Vaatesäilytyksen useimmiten sijaitessa makuuhuoneissa, on yksi looginen valinta tuella seisova tai seinään kiinnitetty korkeanmallinen pukeutumispeili.

Nyt löydät sisustukseesi sopivat peilit helposti.
Käy kurkistamassa Finnmirrorin verkkokaupan valikoima.

Tästä verkkokauppaan!

Leveä kehyspeili pähkinä.Leveä kehyspeili pähkinä.

Korosta sitä, mikä mielestäsi on tilassa kaunista

Pidätkö jostain esimerkiksi olohuoneessa olevasta näkymästä? Miksi et sitten nauttisi siitä kaksin verroin. Sijoittamalla peilin siten, että peilistä heijastuu mieluinen näkymä, voit korostaa haluamiasi yksityiskohtia sisustuksessasi. Peilin avulla voit myös pehmentää kotisi sisustusta tai vaihtoehtoisesti tuoda siihen lisää särmää. Miten tämä sitten onnistuu? Mikäli kotonasi on paljon kulmikkaita muotoja sekä kovia materiaaleja, valitse kotisi seinälle peili, joka on muodoiltaan pyöreä. Kulmikas peili soveltuu vastaavasti kovin pehmeiden ja pyöreiden muotojen vastapariksi.

Kehyspeili Romantica kulta.Kehyspeili Romantica kulta.

Mikäli nautit luonnosta ja haluat iloita siitä myös sisätiloissa, sijoita peili ikkunan vastaiselle seinälle ja heijasta siten ikkunastasi näkyvä kaunis maisema tauluksi seinällesi. Toki kauniskehyksinen peili on jo itsessään tietynlainen taideteos seinällä. Mikäli olet epävarma suuren peilin soveltuvuudesta sisustukseesi, sijoita vaikka useita pieniä peilejä keskenään ryhmäksi.

Millainen peili on sinun makuusi?

Oletko pelkistetyn ystävä, et kaipaa kotiisi mitään ylimääräistä? Siinä tapauksessa sinun mieleesi saattaisi olla kehyksetön ja fasettireunainen peili, joka ilmeettömällä tyylillään sopii jokaiseen kotiin. Mikäli kaipaat näyttävyyttä, löytyy vaihtoehtoja esimerkiksi Romantica kehyspeileistä. Leveät metallihohtoiset kehykset tuovat sisustukseen tietynlaista romantiikkaa yhdistettynä esimerkiksi pehmeisiin puuterisiin värisävyihin, kun taas esimerkiksi rokokoomaiset, hyvin koristeelliset kehykset, sopivat näyttävyytensä puolesta niin pehmeään ja pelkistettyyn sisustukseen kuin myös hyvin teollisen tyylin vastapainoksi.

Tutustu Finnmirrorin peilivalikoimaan ja löydä omasi!
Kurkistus peileihin

 
Julkaistu
24.9.2018