Leveä takkaluukku tuo tunnelmallisen tulen paremmin esille

Olet varmaankin kuullut Tulikiven Karelia-mallistosta? Tämä kyseinen takkamallisto on nyt laajentunut uudella leveäluukkuisella takkamallilla, Saramolla. Saramo-takan vaakaluukku on levein mitä varaavista takoista löytyy, leveys on jopa 75 cm. Tähän uskomattoman suureen tulipesään voit laittaa hiillokselle kypsymään jopa pitkän lohifileen.

Saramo-takka Nobile-pinnalla.Saramo-takka Nobile-pinnalla.

Sekä pellettiä että puuta

Saramon tulipesässä sinulla on mahdollisuus valita, poltatko klapeja, pellettejä vai kenties molempia vuorotellen. Polttotekniikka on hiottu Karelia-sarjan takoissa huippuunsa, juuri tästä syystä malliston tulipesissä myös pelletti palaa komealla, isolla liekillä. Pellettejä ei tosiaan tarvitse sijoittaa erilliseen polttokoriin, vaan ne voi laittaa suoraan tulipesään kuten klapit.

Nyt voit nauttia elävän tulon lumosta vielä paremmin, sillä Saramo tarjoaa pysäyttävän laajan liekkinäkymän.
 

– Saramon erikoisuutena on poikkeuksellisen leveä, vaakamallinen luukku. Muodoltaan tv-ruutua muistuttava tulinäkymä on katseenvangitsija, jonka ääressä kelpaa rentoutua. Näin leveää luukkua ei ole varaavissa takoissa aiemmin nähty. Luukun koko on 75 x 45 senttimetriä, Karelia-malliston suunnitellut Tulikiven Design Manager Mika Moilanen mainitsee.

– Tulipesää kannattaa käyttää hyödyksi myös takkakokkaukseen. Karelia-takat on suunniteltu ruoanlaittoa ajatellen. Mukana tulee jalallinen metalliritilä, jonka päälle ruokaa voi nostaa kypsymään hiillokselle tai jälkilämpöön, Moilanen suosittelee.


Tutustu myös Tulikiven Cooking-tuotesarjaan!
Aiheesta lisää!

Saramo-takka Grafia pinnoitteella ja 150 cm korkeana.Saramo-takka Grafia pinnoitteella ja 150 cm korkeana.

Vuolukivi-pintaverhoilussa neljä vaihtoehtoa

Saramo-takan pintavaihtoehtoina on valittavissa samat vaihtoehdot kuin Karelia-malliston muissakin takoissa.

Vesikäsittelyllä perinteistä vuolukiveä tummaksi karhennettujen Nobile-vuolukivilaattojen ja kohokuvioisten sekä kimmeltävän rosoiseksi karhennettujen Grafia-vuolukivilaattojen lisäksi on saatavilla perinteistä sileää Classic-vuolukiveä sekä vaakauritettua Rigata-vuolukiveä. Kokonaisuus takassa on visuaalisesti levollinen, valitset sitten minkälaisen pintavaihtoehdon tahansa, sillä laattajako noudattelee luukun linjaa.

Pinta Saramo-takassa koostuu vuolukivilaatoista. Edessä keskellä kulkevat luukun levyiset laatat, ja reunoilla luukun molemmin puolin kapeammat laatat. Vuolukiven luonteikkuus korostuukin modernissa muotoilussa.

Saramo-takka Classic-pinnoitteella ja 150 cm korkeana.Saramo-takka Classic-pinnoitteella ja 150 cm korkeana.

Kokovaihtoehtoja löytyy

Mittojensa puolesta Saramo on Karelia-malliston kookkaimmasta päästä. Leveydeltään Saramo-takka on 125 senttimetriä leveä, mutta siitä on saatavilla myös kapeampi, 95 senttimetrin levyinen malli Saramo S. Spiraalikiertoa tarkoittavalla S-kirjaimella merkityt Karelia-takat ovat kapeampia malleja. Niissä lämpöä varaa luukkua ympäröivä ja sen yläpuolella oleva massa. Leveämmissä malleissa takan kyljissä kulkevat poskikanavat, jotka saavat takan koko painavan massan varaamaan lämpöä.

Saramo-takan korkeuden voi valita jopa kolmesta vaihtoehdosta: 150, 180 tai 210 senttimetriä. Luukku sijoittuu kaikissa samalle korkeudelle, mutta takan korkeutta on mahdollista kasvattaa yhden kivikerroksen eli 30 senttimetrin erissä. Korkeuden kasvattaminen lisää luonnollisesti takan lämmönvarauskykyä, kun varaavan massan määrä kasvaa.

Saramo-takka Rigata-pinnoitteella ja 210 cm korkeana.Saramo-takka Rigata-pinnoitteella ja 210 cm korkeana.

– Vaakaluukku mahdollistaa esteettömän näkymän liekkeihin mutta myös takan matalan rakenteen, jossa on silti paljon varaavaa massaa. Saramo soveltuu erityisen hyvin tilanjakajaksi 150 senttimetriä korkeana läpiluukkuisena mallina, Moilanen toteaa.

Varaava vuolukivitakka sopii hyvin matalaenergiataloon

– Monet uskovat yhä virheellisesti, ettei varaava takka sovi matalaenergiataloon. Tämä ei pidä paikkaansa, vaan varaava vuolukivitakka on ehdottomasti paras takka uusiinkin taloihin. Niiden lämmönluovutusta voi ohjata takan kuoren väliin sijoitettavilla eristyksillä. Asukas voi siis itse valita, mihin tilaan ja suuntaan takka luovuttaa lämpönsä, ja kuina nopeasti vuolukiveen varastoitu lämpö siirtyy huonetilaan. Varaava takka luovuttaa lämpöä tasaisesti, pitkään ja hiljalleen. Siksi koti ei kuumene hetkellisesti liikaa, Moilanen kuvailee.

Takoilta vaaditaan nykyään energiamerkki, joka kertoo, kuinka hyvin puun palamisessa vapautuva lämpöenergia saadaan hyötykäyttöön. Saramo-takan energialuokka on A+. Takan energiatehokkuus ja hyötysuhde ovat erittäin hyvät.

Energiamerkinnöistä lisää!

Kiinnostuitko, jätä yhteydenottopyyntö


 
Päivitetty
17.9.2018