Miksi ruuvien vaihto katoille on ajankohtainen juuri nyt?

1990-luvulla kehitetyn Pural-pinnoitteen myötä kattopeltien käyttöikä kasvoi pidemmäksi kuin käytössä olleiden kiinnikkeiden, joiden korroosio- ja tiiviyskestävyyttä ei kehitetty vastaamaan peltien käyttöikää. Nämä vanhat katot ovat pelleiltään usein vielä kunnossa, mutta käyttöikänsä ohittaneiden kiinnikkeiden vuoksi katoille on kasvanut korjaustarve, joka vaatii korjaustoimenpiteitä. Kattoammattilaisten arvioiden mukaan riskiryhmässä olevien kattojen määrä kasvaa joka vuosi kymmenillä tuhansilla katoilla.

Vaihtoruuvilla lisää käyttöikää peltikatolle

Kattopeltiä nopeammin ruostuvat kateruuvit ja -naulat aiheuttavat vuotoriskin muuten vielä kestävälle katolle. Ruostuneet ja vuotavat kateruuvit ja -naulat voivat lahottaa ja homehduttaa yläpohjia, jos korjaustoimenpiteitä ei tehdä ajoissa.

Naulojen ja ruuvien vaihtamiseen ei aikaisemmin ole ollut täsmätuotetta, sillä tavallinen kateruuvi ei saa riittävää otetta ruodepuussa olevasta vanhasta reiästä. Pitävyyden lisäämiseksi KINGI® vaihtoruuvi™ on tavallista paksumpi. Lisäksi sen aluslaatta on tavallista suurempi, jotta se kykenee peittämään vanhan reiän ympäryksen tiiviiksi. Kun kattopelti ja sen alapuolella olevat alusrakenteet ovat vielä kunnossa, voidaan katon käyttöikää pidentää vaihtamalla ruosteiset ja vuotavat kiinnikkeet KINGI® vaihtoruuveihin™.

- Kasvatimme kotimaista ruuvituotantoa ottamalla käyttöön uuden KINGI® vaihtoruuveja™ valmistavan tuotantolinjamme. Verkkokaupastamme niitä on tilattu jo vilkkaasti. Vaihtoruuvi kiinnostaa myös suurten kiinteistöjen omistajia ja kattohuoltoja tarjoavia yrityksiä, jotka näkevät ruuvissa erinomaisen mahdollisuuden säästää kiinteistöjen ylläpitokuluja huomattavasti, iloitsee Kingi Oy:n toimitusjohtaja Jari Lehtola.

Näin vaihdat vanhat kateruuvit

 
Päivitetty
20.7.2020