• Etusivu
  • Talo

Kateruuvit kannattaa vaihtaa ajoissa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kingi Oy
Päivitetty 23.03.2023
20189_54705.jpg

Vanha peltikatto on syytä tarkistaa etenkin kiinnikkeiden osalta, jotta niiden kunto ja mahdollinen vaihtotarve havaitaan ajoissa. Ajansaatossa vaurioituneet kiinnikeruuvit aiheuttavat ruostuessaan riskin yläpohjarakenteiden kosteusvaurioille. Korjauksiin suunniteltu vaihtoruuvi tuo lisää käyttöikää peltikatolle vuosiksi eteenpäin.

Vaihtoruuvilla lisää käyttöikää peltikatolle

Kattopeltiä nopeammin ruostuvat kateruuvit ja -naulat aiheuttavat vuotoriskin muuten vielä kestävälle katolle. Vuotaessaan kiinityskohdat voivat lahottaa ja homehduttaa yläpohjia, jos korjaustoimenpiteitä ei tehdä ajoissa.

Kun peltikaton ruuveissa on havaittavissa ruostetta, on korkea aika reagoida. Ruoste voi olla merkki alkavasta kosteusongelmasta. Kateruuvien vuodon syynä on usein ruosteen lisäksi huonot tiivisteet. Katto alkaa vuotamaan, kun halvasti tehdyn ruuvin aluslevy ruostuu, huono tiiviste kovettuu ja haurastuu.

KINGI® vaihtoruuvin myötä katolle saadaan lisää käyttöikää. Vaihtoruuvin kierreosa on tavallista paksumpi, joten se kiinnittyy pitävästi entiseen ruuvinreikään. Myös aluslevy on halkaisijaltaan suurempi, joten se tiivistää vanhan reiän pitäväksi, vaikka se olisi laajentunutkin kuten usein on. KINGI® vaihtoruuvi on kolmikerrospinnoitettu kuten isoveljensä KINGI® kateruuvi ja siinä on samat korroosionesto-ominaisuudet ja takuut.

Näin vaihdat vanhat kateruuvit

KINGI® vaihtoruuvi™ Näin vaihdat vanhat kateruuvit

Valitse pitkäikäinen kiinnitys peltikatolle

Kestävä peltikatto kiinnitetään KINGI® kateruuveilla. Niissä korroosiokestävyys täyttää samat vaatimukset kuin markkinoiden parhaat teräskatteet. Sen loistavat ominaisuudet ovat huolellisen tuotekehityksen tulosta.

  • Ylivoimaisesti paras asennettavuus: KINGI® kateruuvin älykäs muotoilu tekee peltikaton asentamisesta helppoa ja nopeaa. KINGI® kateruuvin ainutlaatuisen porautuvuuden mahdollistavat patentoitu FASTFX™-pikakärki ja CrownD-muotoiltu kruunukanta. Ruuvi porautuu täsmällisesti juuri haluttuun kohtaan naarmuttamatta peltIä. KINGI® kateruuvin kruununkanta on myös sopivan korkea, jotta se istuu tiukasti asennusistukkaan. Näin asentaminen on vakaata eikä asentajan ote lipsu. Näin vältytään naarmukohtien paikkamaalaamiselta jälkikäteen ja laadukas, ajan hampaan kestävä katto on kerralla valmis.
  • Kestää aikaa ja kulutusta: Durabl3-pinnoitteen ansiosta KINGI® kateruuvi kestää aikaa ja kulutusta. Se on suunniteltu kestämään ruostumatta yhtä kauan kuin parhaat peltikatot. CrownD-muotoilun ansiosta vesi valuu pois KINGI® kateruuvin kruunukannasta eikä kuluta pinnoitetta korroosioriskiä aiheuttaen. KINGI® kateruuvi on ainoa ankaraan kaupunki- ja teollisuusilmastorasitusluokkaan C4 soveltuva hiiliteräskateruuvi Suomessa.
  • Avainlippu-tuote: KINGI® kateruuvi on suomalainen innovaatio ja Avainlippu-tuote, jonka valmistuksesta suurin osa tehdään Suomessa. Ulkomaisilta toimittajilta hankintaan vain ne puolivalmisteet ja raaka-aineet, joita ei voi hankkia Suomesta. KINGI® kateruuvi on kotimainen valinta. Sen hankkiminen tuo työtä ja luo hyvinvointia Suomeen.
Kingi Oy
Talo
katto
vesikatto
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20164_46221.jpg
Vältä kattovuodot
Vuodenaikojen vaihtelut erilaisine sääolosuhteineen asettavat kovat vaatimukset katolle, jonka tärkein tehtävä on suojata rakennusta. Teräskatteen kiinnityksessä käytettävällä kateruuvilla on iso merkitys katon kestävyyteen ja käyttöikään.
20165_46410.jpg
Ruuvilla merkittävä rooli katon kestävyydessä
Huollettu ja hyvin rakennettu peltikatto kestää helposti yli 50 vuotta. Monesti ongelmia aiheuttavat kuitenkin ruostuvat kateruuvit, joiden korroosiokesto ei ole riittävä ulkokäyttöön. HAMK:n ohutlevykeskus testasi kahdeksan eri valmistajan kateruuvien korroosiokestävyyttä erityisesti kaupunki- ja teollisuusilmasto-olosuhteissa.
20169_47364.jpg
Paras peltikaton kiinnitys
Nurmijärveläinen Kingi Oy on löytänyt markkinaraon peltikattojen kiinnityksestä. Kattopeltien kiinnitykseen tarkoitettuja kateruuveja ei oltu kehitetty samassa tahdissa kuin kattopeltejä. Peltien korroosiokestävyys on kolmikerrospinnoituksensa ansiosta parantunut huimasti ja pelleille annetaan pitkät takuut. Kateruuvit ovat edelleen yksikerrosmaalattuja, herkästi ruostuvia ja ilman takuita. Ne ovat tuoneet harmia kuluttajille ja asennusyrityksille ruostumisen ja kattovuotojen vuoksi. Kateruuveja on jouduttu vaihtamaan ennen aikojaan.
202211_80132.jpg
Kodin arvo nousee, kun paikat pitää kunnossa - Näin kotitalous­vähennyksen voi hyödyntää kattoremontissa
Oman kodin tai vapaa-ajanasunnon tiili- tai peltikatto on paljon enemmän kuin näkymä kadulle. Se kätkee alleen vuosikymmenten takaiset aluskatteet, läpiviennit ja mahdolliset vuotokohdat. Katon tarkastus on hyvä tehdä vuosittain. Kun oman katon kunto alkaa mietityttää, Kattokeskuksen kattoasiantuntijoilta saa apua katon kunnon tarkastuksen lisäksi myös sopivista rahoitustavoista sekä kotitalousvähennyksen hyödyntämisestä.
20226_78749.jpg
Nämä asiat omakotitalon katon korjauksesta pitäisi tietää
Katto kaipaa remonttia, jos siinä on selkeästi huomattavia vaurioita. Yli 25-vuotias tiili- tai peltikatto kaipaa usein kunnostusta tai uusimista. Avaamme tässä artikkelissa kattoremontin anatomiaa – listasimme yleisimmät kattoremonttia koskevat kysymykset ja haimme niihin vastaukset Kattokeskuksen asiantuntijoilta.
20163_45524.jpg
Pitkäikäinen katto vaatii kunnollisen aluskatteen
Aluskatteen tehtävänä on estää veden, lumen sekä roskien pääsy kattorakenteisiin. Siinä on oltava UV-suojaus ja sen on oltava vahva, sillä aluskatteen on kestettävä sekä asennuksen että käytön aikaiset rasitukset. Kunnon aluskatteella on vähintään yhtä pitkä käyttöikä kuin varsinaisella katemateriaalillakin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton