Invertterimaalämpöpumppu katsoo tulevaisuuteen

Oikein mitoitetulla invertterimaalämpöpumpulla on korvaamattomia etuja pohjoisessa ilmastossa.
Uusimman teknologian invertteriohjattu pumppu nostaa kompressorin kierroksia, kun tarvitaan enemmän lämpöä. Kierrokset laskevat, kun lämmön tarve on pienempi. Tämä tarkoittaa äärimmäistä joustavuutta ja energiatehokkuutta myös kovissa sääolosuhteissa.

Monitahoista säästöä

Invertterimaalämpöpumppu säästää sähköä
Laite pystyy hyödyntämään maaperään varastoitunutta uusiutuvaa luonnon energiaa kylmimmilläkin säillä: oikein mitoitettu pumppu kerää paukkupakkasillakin jopa 75 % tarvittavasta energiasta maasta. Laite on siten vakuutus huippukuormituspäivien sähkön hintaa ja tehotariffimaksujen korotusta vastaan. Kun lämpöpumput tulevaisuudessa liitetään osaksi älykkäitä sähköverkkoja, ne tuovat myös arvokkaan panoksen energian tallentamiseen ja tasaamiseen esimerkiksi silloin, kun tuulivoimasta on pulaa.

Säästetään luonnonvaroja:
Toimenpiteet ilmaston lämpenemisen hidastamiseksi jatkuvat. Kiinteistöjen lämmityksellä on tässä merkittävä rooli. Maalämpö ei käytä fossiilisia polttoaineita.

Älyä lämmitykseen

Asioiden internet, IoT, tulee entistä vahvemmin myös lämpöpumppuihin ja energiantuotantoon. Yksittäiselle kuluttajalle laitteiden verkottuminen tarkoittaa mm. tarkemmin ohjautuvaa lämmitystä ja kustannussäästöjä. Samalla älykkäiden sähköverkkojen kehitys tuo lisäsäästöjä lämmittäjälle ja avaa merkittäviä mahdollisuuksia energiaverkkojen hallintaan.

Tarkemmin ohjautuvaa lämmitystä
Lämpöpumppujen kommunikointi ympäristönsä kanssa mahdollistaa jatkossa monenlaisen tiedon hyödyntämisen kustannussäästöjen ja parempien mukavuuksien saavuttamiseksi. Sähkön piikkihintaa voidaan ennakoida jo nyt lämmittämällä kiinteistöä etukäteen halvan energian tunteina. Tulevaisuudessa lämmitystä voidaan ohjata entistä tarkemmin esim. säätietoja, energian hintoihin liittyviä ennusteita, kalenteritietoja tai eri anturien tuottamaa dataa hyödyntämällä. Näin voidaan vaikkapa varmistaa käyttöveden riittävyys, kun kalenteri kertoo taloon tulevan normaalia enemmän ihmisiä.

Älysähköverkot tulevat jo huomenna
Älysähköverkot ovat arkipäivää jo huomenna. NIBE-lämpöpumpuissa on ollut IoT-liitettävyys ja -toiminnallisuuksia jo vuodesta 2014 lähtien. NIBE on vahvasti mukana myös VTT:n EDES-hankkeessa, jossa kehitetään älykkäiden sähköverkkojen toimintaympäristöä ja ohjelmistorajapintoja yhteistyössä alan keskeisimpien toimijoiden kanssa.
 

IoT on tullut lämmitykseenkin.IoT on tullut lämmitykseenkin.

Nyt on paras aika hankkia NIBE maalämpöpumppu kotiisi

NIBEN syyskampanja 2018 tarjoaa invertteriohjatun maalämpöpumpun käyttövalmiiksi asennettuna 6 kk:n NIBE-rahoituksella ilman korkoja ja lyhennyksiä, kun maalämpöpumppu on NIBE F1155 tai NIBE F1255.
Kampanja-aikana 20.8.-23.11.2018 NIBE F1155- tai NIBE F1255-maalämpöpumpun ostaja osallistuu arvontaan, jossa palkintona on kolme (3) HELKAMA XE10 -sähköpolkupyörää.


Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteydenottopyyntö maalämpöpumpusta

 
Julkaistu
17.9.2018