Monipuoliset julkisivutiilet - miltä ne näyttävät

Tiili on näyttävä sekä kestävä materiaali julkisivuun. Vaikka tiilellä on pitkä perinne rakennusmateriaalina, se on pysynyt mielenkiintoisena ja ilmeeltään tuoreena. Uudet värit ja pinnat sekä innovatiivisuus tiilen käytössä antavat mahdollisuuden ainutlaatuisiin julkisivupintoihin. Hyvien ominaisuuksiensa ansiosta tiili onkin maailman yleisin rakennusmateriaali.

Koska tiili on kauempaakin katsottuna kauniin elävä ja ilmeikäs, löytyisikö uutuusmallien joukosta sopiva myös sinun kotiisi?

Wienerbergerillä on tarjota monipuolinen tiilimallisto.Wienerbergerillä on tarjota monipuolinen tiilimallisto.

Makasiini-tiilet nauttivat suosiosta

Wienerbergerin Korian tiilitehtaan Makasiini-tiilien harmaasävyiset Graniitti ja Graniitinkirjava sekä tummanruskeat Terva ja Tervankirjava ovat herättäneet paljon kiinnostusta. Uutuustiiliä on saatavissa kahdessa koossa, MRT60 285x85x60 sekä RT60 285x135x60.

Makasiini-pintastruktuurilla on jo aiemmin ollut saatavissa punertavat R-Punaisen ja Ruskonkirjavan tiilisävyt.
Kurkista tiilet täältä.

Harmaansävyiset Graniitti ja Graniitinkirjava sekä tummanruskeat Terva ja Tervankirjava ovat kiinnostusta herättäneitä Makasiini-tiiliä.Harmaansävyiset Graniitti ja Graniitinkirjava sekä tummanruskeat Terva ja Tervankirjava ovat kiinnostusta herättäneitä Makasiini-tiiliä.

Oletko jo kuullut pitkistä tiililankuista?

Mittasuhteiltaan perinteisestä poikkeavat pitkät, lankkumaiset tiilet ovat kiinnostava uutuus tiilivalikoimassa. Julkisivumuurauksessa niiden yhteydessä käytetään tyypillisesti hyvin matalaa saumaa, noin 4-5 mm korkeaa. Linjakas lopputulos on tyylikäs ja esteettisesti mielenkiintoinen.

Wasserstrich tiililankkua on saatavissa useassa eri värissä, tillen koko on 495x100x38 mm. Ohutsaumamuurauksella tiilen menekki on noin 48 kpl/m2. Hivenen kapeampi tiili Optima (kuvassa keskellä) on saatavissa koossa 400x100x40 mm. Vastaava tiili löytyy myös harmaankirjavana (Estrella).

Katso muut pinnaltaan käsinlyödyt tiilet täältä.

Luo mielenkiintoista julkisivua tiililankuilla.Luo mielenkiintoista julkisivua tiililankuilla.

Retro-tiilillä elävyyttä seinään

Suositut, eläväpintaiset Retro-tiilet löytyvät Wienerbergerin valikoimasta useassa eri sävyssä. Tiesitkö, että tiilivärejä on nyt myös mahdollista yhdistää lajitelmaksi? Näin saat julkisivuun aivan uudenlaista ilmettä ja eloa. Kokeile rohkeasti erilaisia tiilisekoituksia Wienerbergerin tiilitekstuurityökalulla.

Muihin Retro-tiilen sävyihin pääset kurkistamaan täältä.

Kuvan Retro-tiililajitelmassa on käytetty Pellavaa, Tummapellavaa sekä Harmaata.Kuvan Retro-tiililajitelmassa on käytetty Pellavaa, Tummapellavaa sekä Harmaata.

Tanskalaista tiiliestetiikkaa esillä

Wienerbergerin Tanskan tehtaalla valmistetaan märkälyötyjä julkisivutiiliä, jotka ovat ilmeeltään samankaltaisia Ruukintiilien kanssa. Uutuutena useimpia kauniin kirjavia tiiliä on nyt saatavissa Tanskassa yleisesti käytetyn koon 228 x 108 x 54 mm (P x L x K) lisäksi myös koossa 240x115x71 mm, joka soveltuu hyvin mm. asuinkerrostalojen muuraustyöhön.

Kuvassa tiilet Flint, Gul Nuanceret sekä Efterår med kul. Koko tanskalaisten tiilien valikoima on nähtävissä täällä.

Tanskalaiset märkälyödyt julkisivutiilet muistuttavat ilmeeltään Ruukintiiliä.Tanskalaiset märkälyödyt julkisivutiilet muistuttavat ilmeeltään Ruukintiiliä.

Uutuustiilet nähtävillä tiilinäyttelyssä

Sekä suunnittelijoiden että rakentajien työn helpottamiseksi tiilituotteisiin voi tutustua Wienerbergerin tiilinäyttelyssä Helsingin Vallilassa Wienerbergerin myyntitoimiston yhteydessä. Näyttelyssä on esillä kattava valikoima kotimaisia Korian tiilitehtaalla valmistettuja julkisivutiiliä kuin myös Tanskan, Belgian ja Hollannin suosituimpia tiilimalleja.

Tiilinäyttelyn löydät osoitteesta:
Kumpulantie 15, 3. kerros,
00520 Helsinki

Voit kurkistaa tiilimallit myös täältä!


 
Julkaistu
25.3.2019