Koko Suomen katto Helsingistä Utsjoelle

Ruukin katto on jo lähes joka toisessa omakotitalossa. Teemme kattoja 60 vuoden kokemuksella ja meillä on valtakunnallinen asennuspalvelu.

"Asiakkaamme arvostavat kunnolla tehtyä kattoasennusta ja suosittelevat meitä tuttavilleen", kertoo Ruukin kattoasennusliiketoiminnasta vastaava Jukka Torpakko.

Laatua, takuulla!

Ruukin kattotakuu on markkinoiden pisin ja kattavin ja myös yrityksenä olemme olleet vastuullisia jo vuosikymmeniä. Tämä merkitsee kuluttajalle paljon katon ja asennusliikkeen valintaa tehtäessä.

Myös taloyhtiöt ovat alkaneet arvostaa ammattimaisesti asennettuja kattoja ja selkeitä sopimuksia halvan hinnan sijasta. Ruukilla ei ole ketunhäntää kainalossa sopimuskiemuroissa, vaan ne on tehty selkeiksi ja rakennuslainsäädäntöjä noudatetaan hyvin tarkkaan. Monet firmat noudattavat määräyksiä, mutta valitettavasti rimaa hipoen, josta saattaa tulla asiakkaalle yllätyksiä myöhemmin, esimerkiksi talvella kattoturvatuotteiden pettäessä.

Pyhätunturilla sijaitseva kattoremonttikohde.Pyhätunturilla sijaitseva kattoremonttikohde.

Utsjoellakin tehdään töitä vuodenajasta riippumatta

Lähdimme päiväksi Ruukin Kattomestarin kyytiin pohjoisimpaan Suomeen. Pohjoisen upeat maisemat kiinnittivät huomion, mutta saimme kuitenkin keskusteltua Pyhätunturilla sijaitsevan lomakohteen kattoremontista. Kohde koostuu useista, eri kokoisista rakennuksista.

”Tämä on oikea premium-kohde”, tiivistää Ruukin Kattomestari Jarkko Meskus

Puitteet ovat hienot ja näissä maisemissa on luksusta pitää kokouksia ja muita tilaisuuksia.
”Arvokas hirsirakennus on upea sisältä. Täällä on suuriinkin tilaisuuksiin soveltuva suurtalouskeittiö ja pihalla kunnon savusauna.”
 

Vanha huopakate vaihdetaan Ruukki Classic Silence -katteeseen.Vanha huopakate vaihdetaan Ruukki Classic Silence -katteeseen.

Kohteeseen saavuttuamme katselemme katolle. Vanhana katemateriaalina on huopa, joka on nyt tullut elinkaarensa päähän. Katolla kasvaa jo samalta, eikä sen vedenpitävyydestäkään ole takuita.

”Huopakatteen alla ei ole alusmateriaalia, jolloin vuotoriski on jo suuri. Rakenteellinen haitta on siis melkoinen”, Meskus kertoo. ”Asiakas on valinnut uudeksi katteeksi mustan Ruukki Classic Silencen”, hän jatkaa. ”Se on teknisesti ja ulkonäöllisesti upeasti viimeistelty katto sekä vaimentaa ääniä tehokkaasti.”

Vähäeleisen tyylikäs ja ajaton muotoilu sopii niin rintamamiestaloihin kuin moderneihin kivitaloihin, suuriin ja pieniin kohteisiin. Ruukki Classic Silence -teräskate soveltuu myös loiville, jopa 1:9 kattokaltevuuksille. Laadukas materiaali tarvitsee parikseen laadukkaan työn, jotta lopputulos olisi paras mahdollinen.

”Olemme vastuullinen yhtiö. Kiinnitämme erityistä huomiota laatuun ja työturvallisuuteen”, Meskus muistuttaa. ”Meillä Ruukilla on kaikki asentajat koulutettu meidän puolesta. Käytämme siis vain luotettavia asentajia, jolloin voimme olla varmoja laadusta.”

Pohdimme Suomen ilmaston asettamia vaatimuksia ja haasteita kattoremonteille. ”Täällä pohjoisessa välimatkat ovat pitkiä, mutta samoin se remontti täällä tehdään kuin etelämmässäkin”, Meskus pohtii. ”Eikä tuo talvikaan haittaa, ainakaan ei sada vettä”, hän naurahtaa.

Haikeana jätämme kohteen ja sen hulppeat maisemat ja suuntaamme takaisin.
"Meillä on tuolla Enontekiölläkin kohde", Meskus kertoo. "Sielläkin vaihdetaan huopakate peltikatteeseen". Emme kuitenkaan suunnanneet auton nokkaa kohti tätä kohdetta, sillä tässä kohtaa konkretisoituivat nuo välimatkat. Täältä Pyhätunturilta on matkaa Enontekiölle 300 km.

Kattoremontti alkamassa Enontekiön hulppeissa maisemissa.Kattoremontti alkamassa Enontekiön hulppeissa maisemissa.

Mallistossa on varaa valita

Ruukin ensiluokkaiset teräskatot ovat suojanneet koteja 60 vuotta. Niiden kestävyys ja laatu ovat vertaansa vailla. Laajasta värien ja tyylien valikoimasta löytyy varmasti erinomainen vaihtoehto kotiisi. Tyyli voi olla mitä tahansa modernin ja perinteisen välillä. Voit valita kolmesta tyylistä mieleisesi: pystysaumakatteet, muotokatteet ja suorauraiset katteet.

Klikkaa kattomallistoon >>

 
Päivitetty
11.6.2020