Kestävä rappausjärjestelmä julkisivuille

Rapattu julkisivu antaa rakennukselle arvokkaan ilmeen. Miten oma kotitalo rapataan kustannustehokkaasti ja hyvin? Voiko rappauksen yhteydessä lisälämmöneristää kotia?

Mikä on SerpoVent-levyrappausjärjestelmä?

SerpoVent on tuulettuva levyrappausjärjestelmä, joka mahdollistaa tarvittaessa lisälämmöneristyksen ja kaikille seinärakenteille sekä uudis- että korjausrakennuskohteissa. Rappauslevynä käytetään Permabase-rappauslevyä.
Rappausjärjestelmällä voidaan myös oikaista julkisivuja.
  • Tuulettuvan rakenteen asiosta rakenne pysyy kuivana.
  • Etuoikaisua ei tarvita, koska säädettävällä rankarakenteella rappausalustana toimiva levypinta saadaan tasaiseksi.
  • Saumaton ja tyylikäs julkisivu.
  • Silikonihartsipinnoite on tasavärinen ja siitä on saatavana lukuisia väri- ja pintavaihtoehtoja.
  • Yli 20 vuoden kokemus Suomen olosuhteissa.

Kustannustehokas rappausjärjestelmä yhdeltä toimijalta

SerpoVent-levyrappausjärjestelmä on kestävä ja tuulettuva julkisivujärjestelmä. Kustannustehokkaaksi järjestelmän tekee valmis kokonaisuus. Kaikki julkisivujärjestelmän osat tulevat samalta toimittajalta. SerpoVent on testattu Suomessa ja todettu hyvin kestäväksi ja toimivaksi.
Julkisivujärjestelmään kuuluu eristelevyt, rappausjohteet sekä laastit. Pintalaastin väri voidaan valita 216:sta vaihtoehdosta.

1920

Kuinka rappaustyö tehdään?

Ensin käytännön neuvoja: Jottei näkyviä työsaumoja muodostuisi, seinäpinnat on hyvä jakaa pienempiin yhtäjaksoisesti pinnoitettaviin kokonaisuuksiin. Laastin sekoitus- ja työolosuhteiden pitäisi olla yhdenmukaiset rappausta tehdessä ja alustan olevan imukyvyltään tasainen.

Permabase-rappauslevyt kiinnitetään SerpoVent-järjestelmään kuuluvilla ruuveilla ja asennetaan tarvittavat profiilit:

weber 3614 Tuuletusprofiili
weber 3617 Tuuletusprofiili
weber 3589 Yläprofiili
weber 6485 Aloitusprofiili
weber 37517 Päätyprofiili

Rappaus ja verkotus:
weber Ikkunaprofiilit kiinnitetään ikkuna-/ovikarmeihin ja suojataan ikkunat. weber Lasikuituverkolla vahvistetaan aukkojen pielet. webervetonit 410 Ohutrappauslaastia levitetään 3-5 mm levyn pintaan. Lasikuituverkko painetaan tuoreeseen laastipintaan. Verkon on oltava kauttaaltaan laastin peitossa mahdollisimman keskellä laastikerrosta. Aikaisintaan seuraavana päivänä ensimmäisen rappauskerroksen kovetettua, levitetään toinen kerros 410 Ohutrappauslaastia seinään ja tasoitetaan se.

Pinnoitus:
Värimalli on tehtävä ennen pinnoitteen värivalintaa. webervetonit SilcoMaalilla ja webervetonit SilcoPinnoitteella rapataan julkisivun pinta. Tuotteissa on lähes rajaton värivalikoima, joilla saavutetaan tasavärinen ja härmehtimätön pinta.

Huomioitavaa!
Pintarappausta tehdessä pinnat on suojattava sadeveden valumilta. Valumajäljet jäävät näkyviin tuoreeseen rappaukseen.

Näin rappaustyö sujuu

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteydenottopyyntö SerpoVent-julkisivurappauksesta

 
Julkaistu
17.9.2018