• Etusivu
  • Talo

Kestävä rappausjärjestelmä julkisivuille

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Julkaistu 10.09.2018Päivitetty 11.09.2018
20189_54679.jpg

Rapattu julkisivu antaa rakennukselle arvokkaan ilmeen. Miten oma kotitalo rapataan kustannustehokkaasti ja hyvin? Voiko rappauksen yhteydessä lisälämmöneristää kotia?

Mikä on SerpoVent-levyrappausjärjestelmä?

SerpoVent

on tuulettuva levyrappausjärjestelmä, joka mahdollistaa tarvittaessa lisälämmöneristyksen ja kaikille seinärakenteille sekä uudis- että korjausrakennuskohteissa. Rappauslevynä käytetään Permabase-rappauslevyä.


Rappausjärjestelmällä voidaan myös oikaista julkisivuja.

Info

Info

  • Tuulettuvan rakenteen asiosta rakenne pysyy kuivana.
  • Etuoikaisua ei tarvita, koska säädettävällä rankarakenteella rappausalustana toimiva levypinta saadaan tasaiseksi.
  • Saumaton ja tyylikäs julkisivu.
  • Silikonihartsipinnoite on tasavärinen ja siitä on saatavana lukuisia väri- ja pintavaihtoehtoja.
  • Yli 20 vuoden kokemus Suomen olosuhteissa.

Kustannustehokas rappausjärjestelmä yhdeltä toimijalta

SerpoVent-levyrappausjärjestelmä

on kestävä ja tuulettuva julkisivujärjestelmä. Kustannustehokkaaksi järjestelmän tekee valmis kokonaisuus. Kaikki julkisivujärjestelmän osat tulevat samalta toimittajalta. SerpoVent on testattu Suomessa ja todettu hyvin kestäväksi ja toimivaksi.


Julkisivujärjestelmään kuuluu eristelevyt, rappausjohteet sekä laastit. Pintalaastin väri voidaan valita 216:sta vaihtoehdosta.

Kuinka rappaustyö tehdään?

Ensin käytännön neuvoja: Jottei näkyviä työsaumoja muodostuisi, seinäpinnat on hyvä jakaa pienempiin yhtäjaksoisesti pinnoitettaviin kokonaisuuksiin. Laastin sekoitus- ja työolosuhteiden pitäisi olla yhdenmukaiset rappausta tehdessä ja alustan olevan imukyvyltään tasainen.

Permabase-rappauslevyt kiinnitetään SerpoVent-järjestelmään kuuluvilla ruuveilla ja asennetaan tarvittavat profiilit:

weber 3614 Tuuletusprofiili
weber 3617 Tuuletusprofiili
weber 3589 Yläprofiili
weber 6485 Aloitusprofiili
weber 37517 Päätyprofiili

Rappaus ja verkotus:
weber Ikkunaprofiilit kiinnitetään ikkuna-/ovikarmeihin ja suojataan ikkunat. weber Lasikuituverkolla vahvistetaan aukkojen pielet. webervetonit 410 Ohutrappauslaastia levitetään 3-5 mm levyn pintaan. Lasikuituverkko painetaan tuoreeseen laastipintaan. Verkon on oltava kauttaaltaan laastin peitossa mahdollisimman keskellä laastikerrosta. Aikaisintaan seuraavana päivänä ensimmäisen rappauskerroksen kovetettua, levitetään toinen kerros 410 Ohutrappauslaastia seinään ja tasoitetaan se.

Pinnoitus:
Värimalli on tehtävä ennen pinnoitteen värivalintaa. webervetonit SilcoMaalilla ja webervetonit SilcoPinnoitteella rapataan julkisivun pinta. Tuotteissa on lähes rajaton värivalikoima, joilla saavutetaan tasavärinen ja härmehtimätön pinta.

Huomioitavaa!
Pintarappausta tehdessä pinnat on suojattava sadeveden valumilta. Valumajäljet jäävät näkyviin tuoreeseen rappaukseen.

Näin rappaustyö sujuu

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Talo
julkisivu
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20181_51442.jpg
Rapatun julkisivun huolto ja kunnossapito
Rappauksen kulumista ja korjaustarvetta ei tarvitse arvioida vuosittain, sillä rappaus on pitkäikäinen kestäen vuosikymmeniä ilman uudelleen pinnoitusta tai merkittäviä huoltotoimenpiteitä. Ensimmäisen uusintapinnoituksen syynä voi olla vain tarve kirkastaa vanhaa, patinoitunutta väripintaa tai halu vaihtaa talolle kokonaan uusi värisävy tai pinnan struktuuri.
20155_43381.jpg
Mitä tehdä, kun perustukset ovat rikkoutuneet?
Perustusten vaurioitumien johtuu suurimmaksi osaksi maaperään liittyvistä asioista. Maa on liian märkää ja kantavuus on kärsinyt, routaeristys on puutteellinen tai sitä ei ole – routa on päässyt liikuttelemaan kivijalkaa, lähiviemäri on rikkoutunut ja maaperään päässeet bakteerit lahottavat, pohjavesi on laskenut ja paalut altistuvat hapelle alkaen lahoamaan. Myös rakennukseen tulevat lisäosat saattavat aiheuttaa painumista.
201212_33254.jpg
Weber Floor -kokonaisratkaisu lattioille
Weberistä on tullut lattia-alan ykkösnimi siksi, että toimitamme kokonaisratkaisuja, emme pelkkiä tuotteita. Haluamme, että saat kattavan lattiaratkaisun, jolla on haluamasi ominaisuudet.
20163_45775.jpg
Uutuustiilillä näyttävä julkisivu!
Tiili on julkisivumateriaalin palkitseva. Se on kestävä ja yleisimmistä julkisivumateriaaleista vähiten huoltoa vaativa. Se myös vanhenee kauniisti ja kestää siten hyvin aikaa myös ulkonäkönsä puolesta.Tiili on materiaalina moni-ilmeinen. Julkisivutiilien runsas väri- ja pintavalikoima varmistaa, että jokaiseen kohteeseen löytyy rakentajan mieltymyksiin ja ympäröivään maisemaan sopiva ratkaisu. Tiilitrendit vaihtelevat, mutta materiaalina tiili on säilyttänyt arvonsa vuosikymmenestä toiseen.Katso kaikki Wienerbergerin julkisivutiiletTilaa esite pientalon tiiliratkaisuista.
20216_71397.jpg
Mielenkiintoisia tiilijulkisivuja asuntomessuilla
Tiili on julkisivuratkaisuna perinteikäs, mutta ilmeeltään moderni. Uusia värejä, pintoja ja muotoja tulee markkinoille vuosittain. Lohjan asuntomessuilla on nähtävissä useita tiilivärejä valkoisesta mustaan.
Alvar-Aallonkatu-5-Helsinki-weber-monoroc-eristerappaus
Julkisivu rantarakentamiseen
Helsingin kaupungin rantarakentamisen ohjeistossa on hyödyllistä tietoa rakentamiseen niin meren kuin suurten sisämaajärvien läheisyyteen, joissa olosuhteet ovat erityisen vaativat. Weberin ratkaisuista esimerkiksi MonoRoc eristerappaus- ja Kahi Facade –julkisivujärjestelmät sopivat erityisen hyvin rantarakentamisen sisämaata huomattavasti ankarammin julkisivurakenteita rasittaviin sääoloihin.Rantarakentaminen yleistyy. Helsingissä satamatoimintojen siirtyminen Vuosaareen on vapauttanut meren rannalla useita alueita asunto- ja toimistorakentamiseen ja muuhun käyttöön. Muissakin rannikkokaupungeissa suuntauksena on parhailla ranta-alueilla keskustan läheisyydessä sijaitsevien satamatoimintojen ja teollisuuden siirtäminen kauemmas ja asuntojen rakentaminen tilalle.Rakennusten ympäristöolosuhteet ovat rantarakentamisessa usein huomattavasti vaativammat kuin sisämaahan rakennettaessa. Suunnittelussa ja rakentamisessa on huolellisesti otettava huomioon nämä alueelliset erityispiirteet. Ohjeita kannattaa hyödyntää aivan meren tai suuren järven rannalla sijaitsevien alueiden lisäksi ainakin parin kilometrin etäisyyteen rannasta ulottuvalla vyöhykkeellä.Tärkeimmät muista alueista poikkeavat tekijät ovat yleensä kosteusolosuhteet, kovemmat tuulikuormat, vedestä ja jäästä aiheutuvat kuormitukset ja rasitukset, suuremmat viistosademäärät ja usein vaikeat perustamisolosuhteet.Rakenteiden käyttöikämitoitukselle olosuhteet asettavat erityisiä haasteita. Varsinkin julkisivujen suunnittelu on haastavaa. Kova tuuli yhdistettynä kosteusrasitukseen vaatii erilaisten julkisivudetaljien tavanomaista huolellisempaa suunnittelua ja rakentamista, jotta saavutetaan riittävä käyttöikä, eivätkä rakenteet turmellu ennenaikaisesti.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton