Honka Kontti -mallisto sopii vaikka mökiksi, vierasmajaksi, saunaksi tai työhuoneeksi

Pienen ja siron Kontti-malliston suunnittelun lähtökohtana oli, ettei mökeissä ole mitään ylimääräistä. Muotoilija Harri Koskisen 60-vuotiaalle Honkarakenteelle suunnitteleman malliston tyyli on täysin uniikki. Kompaktit mökit soveltuvat parhaiten rentoon asumiseen luonnon keskellä.

Honka Kontti -mökeissä luonto on pääosassa. Suomalaisesta männystä valmistetut hirsiseinät rauhoittavat mieltä ja rentouttavat nauttimaan. Valo tulvii suurista maisemaikkunoista sisään ja terassilta avautuu esteetön näkymä ympäröivään maisemaan.

– Näissä mökeissä voi keskittyä olennaiseen ja kokea olevansa yhtä luonnon kanssa. Suunnittelun lähtökohta oli, ettei tiloissa ole mitään turhaa tai ylimääräistä: ympäröivä maisema on pääosassa, kertoo Harri Koskinen.

Honka Kontit toimivat niin mökkinä, yksiönä, työhuoneena kuin vierasmajanakin. Kaikki mallit on saatavissa pulpetti- ja harjakatolla, joten niistä löytyy helposti myös olemassa olevan rakennuksen tyyliin sopiva vaihtoehto. 

Honka Kontti-mallisto oli ensiesittelyssä Porin asuntomessuilla.Honka Kontti-mallisto oli ensiesittelyssä Porin asuntomessuilla.

Uniikki luonnon ja designin liitto lomakeskukseesi

Kompaktit mökit sopivat erinomaisesti myös matkailukäyttöön esimerkiksi täydentämään jo olemassa olevia rakennuksia. Malliston lomamökeistä ja saunasta voi yhdistellä erilaisia kokonaisuuksia. Mökkien terasseja suojaavat siivekkeet antavat asukkailleen yksityisyyttä. Suojaisan terassin ansiosta Kontteja voi sijoittaa useampia rinnakkain tai lomittain.

– Kestävä luontomatkailu on kasvava trendi ja pienillä talomalleilla on maailmanlaajuista kysyntää. Halusimme tuoda markkinoille kompaktin ja modernin mökkimalliston, joka toimii niin majoituskäytössä kuin täydennysrakentamisessakin. Samalla viemme suomalaista designia Karstulasta maailmalle, toteaa Honkarakenteen pääarkkitehti Anne Mäkinen.
 

1920_Kontti-25-1a-int

Ihastu Konttiin

Honka Kontti 25

Pieni Honka Kontti on suunniteltu ekologiseen asumiseen luonnon keskellä. Tilasuunnittelun lähtökohtana on ollut sovittaa tärkeimmät toiminnot kompaktiin tilaan ja tuoda luontokokemus voimakkaasti osaksi asumista. Sänky on sijoitettu vastapäätä suurta maisemaikkunaa, joka avaa asukkaalle upeat näkymät ympäröivään luontoon. Pientä terassia reunustavat suojaavat siivekkeet tuovat makuutiloihin yksityisyyttä, vaikka mökki olisi sijoitettu lähelle toista rakennusta. Malli on saatavissa pulpetti- ja harjakattoisena.

Honka Kontti 25.Honka Kontti 25.

Honka Kontti 32

Suuren/ison Honka Kontin tilaratkaisu on yksinkertainen: keskelle rakennusta sijoitetut märkätilat jakavat tilan oleskelu- ja makuuhuoneeseen. Korkeat lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat ja liukuovet avaavat sisätilat ympäröivään luontoon päästäen sisään luonnonvaloa ja raitista ilmaa. Makuuhuoneesta on pääsy suojaisalle terassille. Mökki on saatavissa pulpetti- ja harjakattoisena. Harjakattoinen Honka Kontti voidaan varustaa kattoikkunalla, joka avaa näkymät myös vaikkapa revontulien tai tähtitaivaan ihailemista varten.

Honka Kontti 32.Honka Kontti 32.

Unohtumattomia luontoelämyksiä Honka Kontin huomassa

Kontti-saunan lähtökohtana on avata saunojalle suora näkymä ympäröivään luontoon. Suuri ikkuna päästää maiseman saunojan sielun jokaiseen sopukkaan.  Lisämukavuutta  saunomiseen tuovat kaksi vierekkäistä suihkua. Rakennuksen toiseen päähän jää pukeutumistila ja pieni terassi vilvoittelua varten. Saunamökki on saatavissa pulpetti- ja harjakattoisena, joten se sopii myös täydentämään monia jo olemassa olevia rakennuksia.

Saunan lauteilta on suora näkymä ympäröivään luontoon.Saunan lauteilta on suora näkymä ympäröivään luontoon.
Honka Kontti 25  -sauna.Honka Kontti 25  -sauna.
Kontti-mökit voit rakentaa ympärivuotiseen käyttöön – lämpiminä ja nykyaikaisin mukavuuksin. Kontti-mökit voit rakentaa ympärivuotiseen käyttöön – lämpiminä ja nykyaikaisin mukavuuksin. 

Kiinnostuitko? Pyydä yhteydenotto.


 
Julkaistu
16.7.2018