Alapohja ontelolaatoista
- Nopea asennus kaikkina vuodenaikoina

Pientalorakentamisessa on jo kauan käytetty ontelolaattoja. Syitä elementtirakentamiselle on useita, joista tärkeimmät ovat nopeus, helppous ja turvallisuus. Tavallisen omakotitalon alapohjan asennukseen kuluu aikaa vain muutama tunti.
 

Ontelolaatoilla tuulettuvan alapohjan rakentaminen on edullista ja nopeaa, olosuhteista riippumatta.Ontelolaatoilla tuulettuvan alapohjan rakentaminen on edullista ja nopeaa, olosuhteista riippumatta.

PARMAontelolaatta - kevyt ja kestävä betonirakenne

PARMAontelolaatat ovat betonista valmistettuja laattaelementtejä, missä betonin raskasta omaa painoa on kevennetty laattojen pituussuuntaisilla onteloilla. Suhteellisen kevyt rakenne ja ontelolaattojen tehokas raudoitus tekevät mahdolliseksi pitkien jännevälien rakentamisen. Työmaalle jää tehtäväksi vain vähän muotti-, raudoitus- ja valutöitä, kun ainoastaan elementtien saumojen kohdat liitetään betonijuotoksilla.

PARMAontelolaatat takaavat terveellisen tuulettuvan alapohjan nopean ja pitkäaikaiskestävän toteutuksen. Kantava ontelolaatta-alapohja voidaan asentaa kaikkien kivirakenteisten sokkelien varaan. Oikein toteutettu tuulettuva alapohja estää vaarallisen radonin pääsyn huoneistoon ja pitää talon rakenteet kuivina.
 

Alapohjissa ontelolaatoilla voi helposti toteuttaa vapaasti tuulettuvan ryömintätilan sekä kellarin, jossa ontelolaatat toimivat katon rakenteena nopeuttaen rakentamista.Alapohjissa ontelolaatoilla voi helposti toteuttaa vapaasti tuulettuvan ryömintätilan sekä kellarin, jossa ontelolaatat toimivat katon rakenteena nopeuttaen rakentamista.

Ontelolaatta-alapohjan asennus

Kohdekohtaisesti valmistetut PARMAontelolaatat tuodaan työmaalle lähettämön kanssa sovittuna tilausajankohtana rekan kyydissä. Laattojen purku ja asennus pientalotyömaalla tapahtuu autonosturin avulla. Laatat nostetaan yksitellen suoraan paikoilleen sokkelin päälle. Ontelolaattojen asennuksessa käytetään muovista valmistettuja asennusvälikkeitä, joilla laatat tasataan oikeaan korkoon ja varmistetaan saumavalujen kattavuus.

Kun laatat ovat paikoillaan, ontelolaattojen saumoihin asennetaan saumateräkset ja saumat valetaan juotosbetonilla umpeen. Saumavalujen kovetuttua kantava kenttä on valmis seuraaviin rakennusvaiheisiin. Laattojen saumoihin ja päätyihin voidaan myös asentaa esim. sähköputkituksia.
 

Laattojen saumoihin pumpattu juotosbetoni viimeistelee rakenteen.Laattojen saumoihin pumpattu juotosbetoni viimeistelee rakenteen.

Laatua ympäristön ehdoilla

Kuivissa ja valvotuissa tehdasolosuhteissa valetut PARMAontelolaatat ovat varma ja laadukas valinta. Ne ovat tyyppihyväksyttyjä tuotteita ja niiden laatua valvotaan sertifioidun laatujärjestelmän mukaan. PARMAontelolaatat eivät pala, lahoa, mätäne tai homehdu. Lisäksi paikalla valettuun rakenteeseen verrattuna vähäisempi raaka­aineiden käyttö pienentää selkeästi ympäristön kuormitusta.
 

PARMAontelolaatat – hyvä tietää

  • Laatat tehdään kohdekohtaisten mittojen mukaan.
  • Alapohjan lämmöneriste voidaan kiinnittää valmiiksi jo tehtaalla.
  • Helposti muunneltavien sisätilojen toteutus on vaivatonta, koska kantavia väliseiniä ei yleensä tarvita laattojen pitkän jännevälin vuoksi.
  • Laatta toimii myös ulokkeellisena.
  • Alapohjissa ontelolaatoilla voi helposti toteuttaa vapaasti tuulettuvan ryömintätilan.
  • PARMAontelolaatat soveltuvat myös kellarin katon rakenteeksi.
     

Jätä yhteydenottopyyntö PARMAontelolaatoista


 
Päivitetty
7.9.2018