• Etusivu
  • Talo

OMAKOTITALO, HYVINKÄÄ

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Ormax Monier Oy
Päivitetty 04.10.2018
3134_871907988_20189111073.jpg

Omakotitalon jyrkkä harjakatto uusittiin tyylikkäällä Ormax Evo -laattakattotiilellä

KING OF ROOFS 2019 -KATTOREMONTTIKOHDE

TOTEUTUS /
Walttia Oy

Erään talon tarina

Suomi. 1990-luku. Naapurimaassa kuohuu Neuvostoliiton romahtaessa. Lama on todellisuutta. Suomi liittyy Euroopan unionin jäsenmaaksi. Nokia nousee ja menestyy komeasti. Hyvinkäällä suunnitellaan kunnollisen talon rakentamista. Huolellisen suunnittelun tuloksena rakennetaan komea tiiliverhoiltu omakotitalo suositun asuinalueen laidalle, puistoon rajoittuvalle tontille. Vesikaton profiiliksi valitaan alueen taloista poiketen hieman jyrkempi harjakatto. Katemateriaaliksi valikoituu alueella yleinen tiili. Aluskatteena käytetään siihen aikaan laadukkaana pidettyä pahvista aluskatetta. Muutama kattoikkunakin halutaan tuomaan yläkertaan lisää valoa ja eurooppalaista tunnelmaa. Kaikki on hyvin, tiilikaton alla on hyvä elää ja asustella.

Vuosi 2018. Kauniina kevätpäivänä talon ovikello soi. Oven takana on kattopinnoitusfirman myyjä. Hän kertoo asianaan olevan tiilikattojen pinnoitukseen liittyvät asiat, joista hän olisi halukas keskustelemaan talon omistajien kanssa. Talon omistajat, jotka ovat itsekin rakennusalan ammattilaisia, kiinnostuvat tuotteesta, josta heillä ei ole vielä tietoa. Myyjä kertoo asiansa, asukkaat kuuntelevat kiinnostuneena ja sen jälkeen myyjä jatkaa matkaansa seuraavaan taloon. Ajatuksen siemen vesikaton kunnostuksesta on kylvetty talon omistajien mieleen. Asukkaat alkavat kiinnittämään huomionsa talojen kattoihin. He huomaavat, että yllättävän moni naapureista ja tuttavista on teettänyt talon katolle jonkinlaisen remontin. On putsattu, maalattu, pinnoitettu ja osa vaihtanut kokonaan uuden vesikatteen. Herää kysymys, millaisia vaihtoehtoja on tarjolla. Netistä löytyy useita eri vaihtoehtoja ja palveluita tarjoavia yrityksiä. Parilla hiiren klikkauksella on kutsuttu muutaman luotettavan oloisen yrityksen edustajat käymään talossa.

Walttialla kilahtaa tietokone sähköpostin saapumisen merkiksi. Hyvinkääläinen talon omistaja on ilmaissut kiinnostuksensa Walttian tarjoamia kattoremonttipalveluja kohtaan ja tilannut asiantuntijan kartoittamaan vanhan vesikaton kunnon veloituksetta. Walttian myyjä soittaa asiakkaalle ja sopii tapaamisen kohteessa seuraavalle päivälle.

Tapaamisen aikana Walttian myyjä keskustelee talon omistajien kanssa. Käy ilmi, että omistajat ovat juuri havahtuneet miettimään, missä kunnossa talon vesikatto on. Heidän mielestään katto on ollut hyvä ja luotettava, mitään ongelmia sen kanssa ei ole ollut. Kattoon ei ole tarvinnut kiinnittää erityistä huomiota. Walttian myyjä pyytää omistajilta luvan käydä vesikatolla ja talon yläpohjassa tutkimassa tilannetta.

Katolla on hieman lunta, sieltä ei juuri mitään näe. Kaikki näyttää päällisin puolin olevan kunnossa. Sen sijaan talon yläpohjaan mentyään hän huomaa muutamia ongelmia. Käy ilmi, että kattoikkunoiden pielistä on ajan saatossa päässyt vettä tihkumaan yläpohjaan. Samoin muista läpivienneistä on vettä päässyt vuotamaan läpi. Aikanaan asennettua pahvista aluskatetta ei ole voitu saumata riittävän tiiviisti läpivientien juureen, jolloin kosteutta on päässyt myös yläpohjan eristeisiin. Yläpohjan ilmankiertokaan ei toimi kunnolla.

Myyjä dokumentoi löydöksensä valokuvaamalla ja palaa takaisin taloon sisälle kertomaan huomioistaan talon omistajille.

3134_871907988_201891110623.jpg

"Vesikaton saneeraus olisi tällaisessa tilanteessa järkevä ja kustannustehokas ratkaisu."

Talon omistajat kiinnostuvat. Vanhojen kattotiilien pinnoitus alkaa tuntua hyödyttömältä. Jos katto vuotaa, pinnoittaminen ei korjaa vuotoja. Kyllä tähän täytyy keksiä pysyvämpi ratkaisu. Walttian myyjällä on ehdottaa yksi vaihtoehto. Vesikaton saneeraus olisi tällaisessa tilanteessa järkevä ja kustannustehokas ratkaisu. Talon omistajilla ei rakennusalan osaamisesta huolimatta ole aikaa itse alkaa korjaamaan vesikattoa. Niinpä he saavat tarjouksen vesikaton korjaamisesta Walttian toimesta Avaimet käteen- periaatteella. Tarjottu katemateriaali on perinteinen Ormax Protector+. Vielä ei ole kuitenkaan riittävästi asiaa harkittu. Myyjä jatkaa matkaansa, jättäen talon omistajat miettimään vaihtoehtoja rauhassa.

Seuraavalla viikolla Walttian myyjä soittaa talon omistajille. Miltä ajatus tuntuu, onko nyt oikea aika tehdä kattoremonttia. Talon omistajat ovat tässä välissä ottaneet selvää, millaisia vesikattomateriaaleja on markkinoilla tarjolla. He ovat pitäneet vanhasta tiilikatosta, joten tiilessä pysytään. Kiinnostuksen on herättänyt juuri markkinoille lanseerattu uusi Ormax Evo -laattakattotiili. Sen ulkonäkö miellyttää silmää kovasti.

3134_871907988_201891110632.jpg

Jyrkkäkattoisessa talossa katto muodostaa merkittävän osan julkisivusta, jolloin vesikaton ulkonäöllä on iso merkitys. Walttian myyjä ei ole yhtään Evo kattoa vielä myynyt ja turvautuu Ormaxin asiantuntijoiden apuun. Käy ilmi, että Evo-katon asennus ja muut ominaisuudet ovat hyvin samankaltaiset kuin perinteisen tiilikaton. Myyjä käy asennustyönjohtajan kanssa keskustelun, olemmeko valmiita asentamaan uudenlaista katemateriaalia. Asennuksesta näytetään vihreää valoa. 15 vuoden kattoasennuskokemuksella lähdetään mielellään toteuttamaan uutta, tyylikästä kokonaisuutta.

Myyjä päivittää tarjoukseensa uuden katemateriaalin ja sopimus syntyy. Talon omistajat ovat tässä välissä jo kysyneet kilpailevan tarjouksen urakasta. Walttia valitaan, koska maine paikallisena kattourakoitsijana on hyvä. Työn laadun odotetaan olevan erinomainen.

3134_871907988_201891110646.jpg

Kevään korvalla Walttian asentajat lähtevät mielenkiinnolla toteuttamaan remonttia uudella katemateriaalilla. Tiilikatot ovat tuttuja, mutta laattakattotiilet ovat uusi tuttavuus. Työ sujuu joutuisasti ja kaikki menee hyvin. Suunnitellusti kattoikkunat puretaan pois, niitä omistajat eivät halunneet uudelle katolle suuren huoltotarpeen vuoksi jättää.

Katolle tehdään uusi tuulettuva aluskaterakenne. Katon tasopinta oikaistaan. Vanha pahvinen aluskate korvataan uudellä hengittävällä Divoroll Universal- aluskatteella. Asennetaan uudet ruoteet sekä otsalaudat. Kattotiilet ladotaan ruoteille. Käy ilmi, että Evo tiilet on suunniteltu myös asentajaystävällisiksi. Ne ovat mittatarkkoja ja asettuvat siksi vaivattomasti paikoilleen. Lopuksi asennetaan uudet tikkaat, vesikourut, listat ja uudet läpiviennit.

Talon omistajat katselevat uutta kattoaan tyytyväisenä. Kesä on tulossa ja talo on komeampi kuin koskaan. Kattoremontti on sujunut loistavasti, ei ole moittimista. Työ tapahtui aikataulussa, tiedottaminen toimi hyvin ja asentajat olivat selkeästi ammattilaisia. Kattoremontin aikana räystään alla olevan terassin valokatteeseen tullut halkeama on korjattu. Kaikki hyvin. Nyt on huolettomia vuosikymmeniä tämän osalta tiedossa niin talolla kuin sen omistajillakin.

3134_871907988_201891110710.jpg

Katso kohteen muutos

3134_871907988_201891110632.jpg
Kattoremontti Ormax EVO
20189_54555.jpg
https://www.walttia.fi/

Walttia Oy on hyvinkääläinen vesikattoremontteihin erikoistunut rakennusliike. Walttia on toiminut paikallisena vesikattoremonttien luotettavana toteuttajana yli 10 vuotta.
-Asiakastyytyväisyys on ollut aina paras valttikorttimme. Iso osa uusista asiakkaista löytyy vanhojen asiakkaiden suositusten kautta. Usein saamme toteuttaa myös samalle asiakkaalle useita kattoremontteja asuintaloihin, piharakennuksiin, kesämökkeihin sekä muihin kiinteistöihin, Walttia Oy:n toimitusjohtaja Henri Säkkinen toteaa.

Laadukkaan lopputuloksen takaavat 25 vesikattoalan rautaista ammattilaista sekä markkinoiden laadukkaimmat vesikattomateriaalit. www.walttia.fi

Totetuttaa kattoremontit alueilla: Uusimaa, Kanta-Häme.

Avaimet käteen tiilikattoremontti

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Ormax Monier Oy
Talo
vesikatto
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20159_44466.jpg
Tiilikatto on kestävä ja helppohoitoinen
Kattotiiliä on käytetty jo tuhansia vuosia. Sille on yksi hyvä syy. Katosta tulee kestävä, turvallinen ja tyylikäs. Katon toiminnan ymmärtäminen voi olla ensimmäinen askel täydellisen katon luomiseen.
20196_58616.jpg
Aluskatteen asennus
Aluskate on tärkeä osa kattoa ja on tarkoitettu kestämään katolla yhtä kauan kuin varsinaisen katemateriaalikin. Sitä ei tule jättää pitkäksi aikaa säälle yms. ulkopuolisille rasituksille alttiiksi. Aluskate ei ole tarkoitettu rakennusaikaiseksi sääsuojaksi vaan rakennus tulee sääsuojata erikseen. Aluskatteen asennuksen jälkeen varsinainen kate tulee asentaa mahdollisimman nopeasti, mielellään muutaman viikon kuluessa.
20071_3216.jpg
Kaunis ja kestävä tiilikate
Tiilikatto on Suomen suosituin, uusien pientalojen katemateriaali. Suomalaiseen arkkitehtuuriin ja maisemaan sopiva tiilikatto on kestävä, äänetön ja talon arvoa nostava vesikatevaihtoehto. Tiilikatto on kaunis ja kestävä laatukatto, joka sopii erinomaisesti niin uudisrakennukseen kuin vanhan talon korjaukseen.
20191_56040.jpg
Lunta katolla?
Suomen ympäristökeskus (SYKE) seuraa aktiivisesti maaston lumikuormaa ja ylläpitää ajankohtaista tietoa sekä reaaliaikaista laskentaa lumikuormasta verkkosivuillaan. Rakennevioista johtuvia isojen hallien kattojen sortumia esiintyy usein alkutalvesta lumikuorman ylittäessä 100 kg/m2 tai runsaiden sateiden jälkeen, kun lumikuorma kasvaa nopeasti.
20214_69793.jpg
Uusi katto kotiin tai mökille keväthintaan - pyydä ilmainen kartoitus
Bitumikatto sopii niin kotiin kuin kesämökille. Hiljainen ja moderni bitumikattolaatta on helppo ja nopea asentaa ja, ne taipuvat kaikkiin katon yksityiskohtiin. Nyt saat BMI Icopal – huopakaton valmiiksi asennettuna kesähintaan sekä ilmaisen kuntotarkastuksen katollesi. Pyydä tarjous jo tänään!
20235_81907.jpg
Näin voit suojata katon tai alapohjan kosteusvaurioilta
48 prosenttia katoista pitää korjata ennen niiden varsinaisen käyttöiän päättymistä. Tätä mieltä ovat Kantarin* haastattelemat asiantuntijat, jotka vastaavat kiinteistöjen kattojen kunnosta ja niiden korjausrakentamisesta. Vakuutuksesta ei useinkaan saa korvauksia näistä vaurioista.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton