Syksy saapuu - kodin nurkat ja kaapit järjestykseen

Voisiko kaapisto olla kodin koru?

Kesähelteillä mielen ja kodin vallannut rento elämänasenne alkaa vähitellen karista syksyn sateiden ja hämyisten aamujen myötä. On aika ottaa esille lämpimämpiä vaatteita ja etsiä jalkaansa paremmin syksyyn sopivia kenkiä. Tarkat aikataulut ilmestyvät kalenteriin ja meno on useammissa talouksissa aamuisin suorastaan kaoottista. Tällaista sekasorron valtaamaa tilannetta voi kuitenkin helpottaa omaan arkeen parhaiten sopivilla ratkaisuilla. Mistä siis on kyse?

Vaatekaapin oveen valittu kirkas peili lisää tilantuntua. Artikkelin lopusta löydät kuvan, jossa kirkas peili on korvattu valkoisella lasilla. Huomaatko eron? - Kummasta sinä pidät?Vaatekaapin oveen valittu kirkas peili lisää tilantuntua. Artikkelin lopusta löydät kuvan, jossa kirkas peili on korvattu valkoisella lasilla. Huomaatko eron? - Kummasta sinä pidät?

Kodin eräänlaisia säilytyksen ja siisteyden pulssikohtia ovat makuuhuone, kodinhoitohuone sekä eteinen. Likaisten vaatteiden käsittely kodinhoitohuoneessa asettaa omat edellytyksensä erilaisille tarvittaville säilytysmahdollisuuksille sekä käyttöä helpottaville ratkaisuille. On kuivumassa olevaa, lajittelua odottavaa sekä silitettävää pyykkiä. Makuuhuoneessa puhtaat vaatteet olisi suotavaa saada helposti paikoilleen. Eteisessä roikkuvat takkiröykkiöt sekä hujan hajan olevat kengät lattialla antavat helposti kuvan sotkuisesta kodista, vaikka koti olisikin tiptop.

Epäjärjestyksestä pääsee kuitenkin helposti eroon tarpeisiin suunniteltujen kaapistojen sekä niiden varusteluiden avulla.

Vaatehuolto sekä säilytys helpoksi

Vaatekaapit ovat usein olleet huonekalu, jonka on toivonut sulautuvan huoneeseen ja olevan hyvinkin huomaamaton. Mutta miksi kaapisto pitäisi ns. häivyttää seinään? Kauniiden ja mittatilaustyönä teetettyjen kaapistojen kohdalla sille ei olekaan tarvetta. Kun materiaalit ja sävyt ovat mieluisia ja kaapisto sopii paikoilleen täydellisesti, sitä käyttää ja näyttää mielellään. Laatimalla itselle käytännöllisen varustelun kaapistoihin, saa nopeasti toimivan sekä helposti siistinä pidettävän ratkaisun. Voit lajitella housut housutelineisiin, jossa ne säilyvät suorana ja sijoittaa paitapuserot sekä mekot ulosvedettäviin vaatetankoihin. Näin löydät tarvittavat vaatteet nopeasti myös kiireisinä aamuina.

Ulosvedettävät kenkähyllyt ovat myös omiaan eteistiloissa, joissa kengät ovat ennen vallanneet alaa koko lattian alueelta. Kevyesti liukuvilla hyllyillä kengät säilyvät hyvässä kunnossa ja löytyvät nopeasti myös kiireisinä päivinä.

Tiesitkö, että kaapistoihin on myös mahdollista asentaa hyllyvalo - näin mikään ei enää katoa kaapin hämäriin.

Etenkin pienten eteistilojen kaapistojen oviin kannattaa miettiä vaihtoehtona peiliovia, jotka tuovat illuusion suuremmasta tilasta. Peiliovet tarjoavat myös mahdollisuuden viimeiseen vilkaisuun ennen töihin lähtöä, miltä asukokonaisuus näyttikään.

Miten sinä varustaisit oman kaappisi?Miten sinä varustaisit oman kaappisi?

Järjestystä myös siivouskaappiin

Kodin siistinä pitämistä varten useimmilta meistä löytyy erilaisia pesuainepulloja sekä riepuja erilaisiin käyttötarkoituksiin. Hyvin usein juuri sitä tiettyä purkkia tai riepua saa etsiä kaapin perukoilta. Vaihtoehtona etsintäretkelle on valita kodin kaapistoon siivousteline, joka on helposti vedettävissä ulos kaapista. Löydät kerralla tarvittavat pesuaineet, rievut sekä työvälineet.

Myös kiinteästi kaapistoon asennetun silityslaudan ansiosta ei enää tarvitse yrittää löytää silityslaudalle erillistä säilytyspaikkaa taikka levityspaikkaa. Kaapin sisälle asennettava silityslauta ei myöskään vie kaapista suhteettomasti tilaa, vaan taittuu hyvin pieneen tilaan kaapin runkoa vasten.

Kurkista kaapistojen varustemahdollisuudet.

Siivoustarvikkeita ei tarvitse enää etsiä kaappien perältä. Ulosvedettävä siivousteline pitää kaapin järjestyksessä.Siivoustarvikkeita ei tarvitse enää etsiä kaappien perältä. Ulosvedettävä siivousteline pitää kaapin järjestyksessä.

Inaria kaapistot: käytännöllisyys ja kauneus

Eteisessä kengät, lapaset, huivit ja myssyt etsivät usein paikkaansa ja vielä useammin päätyvät pienistä kätösistä lattialle. Makuuhuoneen vaatekaapin syövereihin on jonnekin kadonnut iso määrä paitoja ja sukkia.

Miltä kuulostaisi ratkaisu, jonka jälkeen vaatteita ei enää tarvitsisi etsiä kiireessä kuumeisesti, ja joka on tehty mittatilauksena juuri sinun kotiisi ja tarpeisiisi sopivaksi?

Kun ulkovaatteet tarvitsisivat selkeästi oman paikkansa...Kun ulkovaatteet tarvitsisivat selkeästi oman paikkansa...

Inarian valikoimasta löytyvät nyt myös erikoissyvät kaapistot, jotka antavat aivan uusia ja monipuolisia vaihtoehtoja kotien eri tiloihin. Inaria MAXia on saatavana 700 - 1000 mm syvänä (mitoitus millin välein). Kaikki Inarian tuotteet valmistetaan mittatilaustyönä juuri sinun kotiisi sopivaksi. Oikeanlaisen varustelun avulla näiden kaapistojen käyttömahdollisuudet ovat liki rajattomat.

Käytännöllinen kaapisto voi olla myös kaunis. Varta vasten tilaan suunniteltu kaapisto on tyylikäs. Kuvan kaapistoon on valittu valkoinen lasi.Käytännöllinen kaapisto voi olla myös kaunis. Varta vasten tilaan suunniteltu kaapisto on tyylikäs. Kuvan kaapistoon on valittu valkoinen lasi.

Millaista säilytystilaa tarvitset?

Nyt voit toteuttaa itsellesi täydellisen säilytysjärjestelmän - testaa suunnittelutyökalua. Päästä mielikuvituksesi valloilleen ja luo Inarian 3D-suunnitteluohjelman avulla kaapisto juuri sellaisella varustetasolla josta olet haaveillut. Ainoa, mitä sinun tarvitsee tehdä ennen suunnitteluohjelman käyttöönottamista, on mitata tila johon säilytysratkaisua suunnittelet. Mittaa leveys, korkeus sekä syvyys ja avaa suunnittelutyökalu. Ohjelma on helppo käyttää ja ohjaa käyttäjäänsä eteenpäin vaihe vaiheelta.

Millainen kokonaisuus saisi olla? Klikkaa tästä ja testaa suunnittelutyökalua!

Saisiko olla hieman inspiraatiota? Kurkista tänne ja löydä ideat omaan liukuovikaapistoosi.


Suunnittele itse oma kaapistosi.Suunnittele itse oma kaapistosi.

Kiinnostuitko? Voit jättää yhteydenottopyynnön tästä!


 
Päivitetty
7.8.2020