Tuulensuoja ja lämmöneristys samassa paketissa uuteen ja vanhaan taloon

Pääset helpommalla valitsemalla levyn, joka huolehtii tuulensuojauksesta sekä lämmöneristyksestä samalla kerralla. Mikäli toivot lisäksi asentamisen helppoutta ja erinomaista lämmöneristyskykyä, on valinta tällöin helppoa. Vesitiivisti pakatut ISOVER Facade -levyt vastaavat näihin toiveisiisi. Tuote toimii myös rakentamisen aikaisena sääsuojana ja kestää UV-rasitusta kuuden kuukauden ajan ilman lopullista julkisivua menettämättä ominaisuuksiaan.

ISOVER Facade on tummanharmaalla pinnalla varustettu tuulensuojaeriste, joka sopii sekä uudisrakentamiseen että vanhan talon ulkopuoliseen lisäeristämiseen (kaikissa paloluokissa). Aikaisemmin Facade tunnettiin nimellä RKL-31 Facade. Nimenmuutoksen lisäksi myös levyn kosteusteknistä toimintaa ja UV-suojausta parannettiin entisestään.

ISOVER Facaden nimi lyhentyi. Aikaisemmin Facade tunnettiin nimellä RKL-31 Facade.ISOVER Facaden nimi lyhentyi. Aikaisemmin Facade tunnettiin nimellä RKL-31 Facade.

10 syytä hankkia tuulensuojalevyksi ISOVER Facade

1. Huippuluokan tuulensuojaratkaisu

Facade on pinnoitettu tuulensuojalevy, joka antaa varman suojan tuulta ja kosteutta vastaan. Vaikka Facadella on erinomainen eristyskyky, levy on myös hyvin vesihöyryä läpäisevä.

2. Uuteen ja vanhaan taloon

Facadea voidaan käyttää kaiken tyyppisten rakennusten tuulensuojauksessa sekä vanhojen rakennusten lisälämmöneristeenä.

3. Parhaat lämmöneristysarvot

Facade-tuotteilla on markkinoilla olevista villaeristeistä parhaat lämmöneristysarvot (lambda Declared vain 0,031 W/mK). 

4. Vesitiivis pakkaus

Facadet pakataan vesitiiviisti, joten tuotteet on helppo varastoida työmaalla.

5. Hyvä kosteustekninen toiminta

Facade on entistä parempi myös kosteustekniseltä toiminnaltaan. Tuote ei ole hygroskooppinen ja sen ilman- sekä vesihöyrynläpäisevyys ovat tutkitusti hyviä.*

6. Parempi UV-suojaus

Facaden UV-suojaa on parannettu, joten levyt kestävät hyvin myös suoraa auringopaistetta.

7. Helppo käsitellä ja asentaa

Pinnoitettuja ja kevyitä levyjä on mukava käsitellä. Levyt voidaan asentaa ilman lisäkoolausta ja Facadea varten suunnitellut kiinnikkeet sekä teipit helpottavat asennusta.

8. Paloturvallinen valinta

Facade soveltuu käytettäväksi P1-, P2- ja P3 -paloluokan uudis- ja korjausrakentamiskohteissa, joissa vaaditaan eristetuotteilta palamattomuusluokitusta.

9. Kierrätettävä kokonaisuus

Facade-tuotteissa kierrätetyn ja kierrätettävän materiaalin osuus on suuri. Tuote täyttää myös rakennusmateriaalien päästöluokan M1.

10. Kotimaista laatua

Facade-levyt valmistetaan Isoverin Forssan tehtaalla, joten kyseessä on suomalainen Avainlippu-tuote.

 

* Ilmanläpäisevyyskerroin 10*10E-6 m³/m²s Pa, EN 29053 (mitannut VTT Expert Services Oy, Espoo) / Vesihöyrynläpäisykerroin 3,66*10E-9 kg/m²s Pa, EN 12086 (mitannut VTT Expert Services Oy, Espoo)

Homehtumaton ja hajuton

Facade-levyn tuulensuojapinnoite suojaa hyvin tuulta ja kosteutta vastaan. Lisäksi pinnoite on erittäin hyvin vesihöyryä läpäisevä eli kosteus pääsee kuivumaan tuotteen läpi ongelmitta. ISOVER Facade -tuotteiden lämmönjohtavuus (lambda Declared) on vain 0,031 W/mK.

Facadea käyttämällä vältetään kylmäsillat ja voidaan tehdä energiatehokkaampia rakenteita. Levyt on valmistettu epäorgaanisesta ja kemiallisesti neutraalista materiaalista, eikä levyt sisällä korroosiota aiheuttavia ainesosia. Facade on myös lahoamaton ja hajuton tuote, joka ei tarjoa homesienille otollista kasvualustaa. Tuote täyttää rakennusmateriaalien päästöluokan M1.

ISOVER Facade-levyn leveys on 1200 mm. Levyä on saatavilla paksuuksissa 30, 50, 75 ja 100 mm (Facade EJ 25 mm). Levypituus on kaikilla paksuuksilla 1800 mm ja lisäksi 3000 mm paksuuksilla 30 ja 50 mm tuotteilla. Saatavilla on myös erikoistuotteita paksuuksissa 30 ja 50 mm, joiden leveys on 600 mm ja pituus 1200 mm. ISOVER Facade-levyn leveys on 1200 mm. Levyä on saatavilla paksuuksissa 30, 50, 75 ja 100 mm (Facade EJ 25 mm). Levypituus on kaikilla paksuuksilla 1800 mm ja lisäksi 3000 mm paksuuksilla 30 ja 50 mm tuotteilla. Saatavilla on myös erikoistuotteita paksuuksissa 30 ja 50 mm, joiden leveys on 600 mm ja pituus 1200 mm. 

Käyttö

ISOVER Facade -tuotetta käytetään lämmöneristeenä ja tuulensuojana rakennusten julkisivuissa sekä ullakoilla ja tuulettuvissa alapohjissa. Tuote soveltuu niin isojen kuin pientenkin rakennusten lämmöneristeeksi. Koska tuote läpäisee erinomaisesti vesihöyryä ja on hyvin lämpöä eristävä, se on erinomainen vaihtoehto myös ulkopuoliseen lisäeristämiseen vanhoissa rakennuksissa.

Käyttökohteet ja ratkaisut: 

Asennusohjeet

Eriste on asennettava ja varastoitava kuivissa olosuhteissa. Asennuksessa tulee noudattaa suunnittelijan ohjeita.

ISOVER Facade kiinnitetään rakennuksen runkoon joko muuraussitein tai naulauslevyjen/-välikkeiden avulla, kuten esimerkiksi Termofix+ -kiinnikkeellä. Muuraussiteiden määrä on keskimäärin noin 4-6 kpl/m². Muuraussiteiden todellinen määrä tulee kuitenkin mitoittaa suunnittelijan toimesta..

Naulausvälikkeiden määrä jokaisen runkotolpan suuntaisesti noin k600-jaolla on keskimäärin 4 kpl/m². Hätäpoistumisteiden, seinätikkaiden yms. kiinnityskohdalla välikejako on k300.

Tuuletusrimat kiinnitetään puurunkoisissa taloissa 50 - 100 mm paksuilla eristeillä aina ruuvein. 30 mm ja Facade EJ 25 mm -eristeillä kiinnitys voidaan tehdä naulaamalla.

Rakenteen tiiviys tulee varmistaa teippaamalla saumat ISOVER FacadeTape -saumausteipillä. Saumojen teippaus tulee suorittaa asennuksen kanssa saman vuorokauden aikana. Saumaamattomia eristeitä ei saa jättää tuulelle alttiiksi pidemmäksi aikaa. Kylmissä olosuhteissa on huomioitava, että levyn pinta on lämmitettävä ennen teipin asentamista. Teipin asennuksen osalta alin asennuslämpötila on -5°C astetta, jotta varmistetaan teipin hyvä tarttuvuus. Asennuslämpötilan ollessa alle +5 °C astetta, on teippiä painettava normaalia voimakkaammin teipattaessa riittävän tarttuvuuden varmistamiseksi. Teippi saavuttaa parhaan tarttuvuutensa muutaman minuutin kuluttua asennuksesta.

Tarkista Energiansäästölaskurilla, kuinka paljon säästät

ISOVERin Energiansäästölaskurilla lasket helposti, paljonko voit säästää lisäeristämällä talosi seinä- tai kattorakenteet!

Energiansäästölaskuriin


 
Julkaistu
28.10.2019