Sähkötarjoukset julkistetaan ensi viikolla

Palvelussamme on järjestetty sähkötarjousten kilpailutusta jo yli kymmenen vuoden ajan. Tuona aikana hinta laski pitkään ja noin kaksi vuotta sitten saavutettiin edullisin hintataso. Hintataso on sen jälkeen kääntynyt vähitellen nousujohteiseksi. Vieläkään sähkö ei ole erityisen kallista, jos katsotaan viisivuotta taaksepäin, jolloin yleissähkön hintataso oli noin 6 snt/kWh. Tällä hetkellä yleissähköä saa kuitenkin alle 5,3 sentin. Ensi vuoden alkuun ennustetaan kuitenkin halvan sähkön ajan olevan ohi. Syynä tähän on kuiva kesä sekä muiden energialähteiden hintojen nousu. Ne, joilla sopimuskausi on päättymässä, on jännittävät hetket käsillä. Paljonko se sähkön hinta nousee? 

Torstaina 30.8. uudet tarjoukset julkistetaan

Viime viikolla lähetettiin uudet tarjouspyynnöt sähköyhtiöille ja viikolla 36 torstaina 30.8. julkistetaan parhaat tarjoukset. Nyt ei auta kuin toivoa, että esimerkiksi Pohjois-Norjassa sataisi reilusti ja Norjan ja Ruotsin vesitilanne kohenisi merkittävästi. Ihmeitä ei kannata odottaa, mutta jospa edes hyvin lähelle 5 snt/kWh hintaa pääsisi.

Sähkön hinnankehitys Rakentaja.fi-palvelun kilpailutusten aikana

Sähköenergian hintataso on pitkään ollut laskussa, mutta näyttäisi hinnanlasku pysähtyneen ja kääntyneen jopa lievään nousuun. Alimmillaan hinta oli noin kaksi vuotta sitten. Nämä sopimukset ovat valitettavasti nyt päättymässä. Edelleen hintataso on kohtuullinen, mutta alle 4 sentin hintoja ei enää ole tarjolla. 


Sähkön hintakehitys kvartaaleittain 2013 - 2018

Tammikuusta 2013 alkaen sähköenergian hinta laski kvartaaleittain pieniä poikkeuksia lukuun ottamatta. Alimmillaan hinta oli kesällä 2016. Sen jälkeen hintataso on kääntynyt lievään nousuun, mutta on edelleen edullisella tasolla. Tammikuusta 2013 alkaen sähköenergian hinta laski kvartaaleittain pieniä poikkeuksia lukuun ottamatta. Alimmillaan hinta oli kesällä 2016. Sen jälkeen hintataso on kääntynyt lievään nousuun, mutta on edelleen edullisella tasolla. 

Uudet sähkötarjoukset löytyvät etusivultamme www.rakentaja.fi torstaina 30.8.

 
Julkaistu
20.8.2018