Pesutilojen tehokas ilmanvaihto pitää kodin kunnossa

Saunominen ja peseytyminen ovat meille suomalaisille lähellä sydäntä. Mikä onkaan sen ihanampaa kuin rentouttavat löylyt pitkän päivän jälkeen! Kodin sauna saattaa lämmetä useamman kerran viikossa ja varsinkin urheiluharrastusten jälkeen suihkussa käynti on tarpeen päivittäin. Peseytyminen ja saunominen tuottavat sisäilmaan kosteutta, jonka toimiva ilmanvaihto poistaa. Tällä tavoin ilmanvaihto huolehtii sekä asumismukavuudesta että rakenteiden kestävyydestä. Pesutilat kuivuvat peseytymisen jälkeen eikä asunnon rakenteisiin synny ongelmallista ruostetta tai lahoamista.

Tilaa esite Vallox-ilmanvaihdosta

Koneellinen ilmanvaihto ei näy eikä kuulu

Koneellinen ilmanvaihto on parhaimmillaan, kun se ei näy eikä kuulu. Ilmanjakojärjestelmä asennetaan jo rakentamisen tai korjausrakentamisen yhteydessä talon rakenteisiin.
Vallox BlueSky -ilmanjakojärjestelmä mahtuu taipuisuutensa ansiosta pieneenkin tilaan. Se on järkevä suunnitella ja asentaa ”tähden muotoon”, jolloin kanavistosta tulee mahdollisimman lyhyt. Näin säästetään kustannuksissa. Kanaviston mitoittaminen kannattaa tehdä ensin lattialle, jonka jälkeen putket jakolaatikkoineen voi nostaa ja kiinnittää kattoon.

Varsinainen ilmanvaihtokone sijoitetaan tavallisimmin asunnon tekniseen tilaan ja ohjauspaneeli sinne, missä ollaan ja eletään. Monesti ohjauspaneeli sijoitetaan kodinhoitohuone tai pesutilojen välittömään läheisyyteen, jolloin ilmanvaihdon säätäminen on helppoa ja vaivatonta.  

Taipuisa Vallox BlueSky on helppo asentaa, koska erillisiä kanavaosia ei tarvita.Taipuisa Vallox BlueSky on helppo asentaa, koska erillisiä kanavaosia ei tarvita.

Ilmanvaihdon tehostus peseytymisen jälkeen

Aktiivinen käyttäjä voi säätää ilmanvaihdon tehoa itse. Tehostusta tarvitaan esimerkiksi juuri peseytymisen jälkeen, kun kosteuskuorma on suuri. Uuden sukupolven MyVallox-ilmanvaihtokoneisiin sisäänrakennettu kosteusanturi tekee tämän asukkaiden puolesta. Kosteusanturi tarkkailee sisäilman kosteustasapainoa ja tehostaa ilmanvaihtoa tarpeen vaatiessa. Kun kosteustasapaino on saavutettu, laite laskee tehoa. Automatiikan ansiosta ilmanvaihto ei unohdu tehostettuun tilaan turhaan ja asukkaat saavat nauttia huolettomasta arjesta raikkaassa sisäilmassa. 

Kuva: Porin Asuntomessujen useassa kohteessa oli panostettu viihtyisiin pesutiloihin. Skandinaavisen viihtyisän Jukkatalon (kohde 8) ilmanvaihdosta huolehtii Vallox 110 MV, jonka ohjaus onnistuu helppokäyttöisen ja älykkään MyVallox-ohjaimen avulla. Saunan poistoilmaventtiili sijoitetaan oikeaoppisesti lauteiden alle.
MyVallox-ohjain kannattaa sijoittaa sinne, missä ollaan ja eletään. Tässä Asuntomessujen Viikilä -talossa (kohde 9) ohjain on sijoitettu keittiön, pesutilojen ja kodinhoitohuoneen välittömään läheisyyteen.MyVallox-ohjain kannattaa sijoittaa sinne, missä ollaan ja eletään. Tässä Asuntomessujen Viikilä -talossa (kohde 9) ohjain on sijoitettu keittiön, pesutilojen ja kodinhoitohuoneen välittömään läheisyyteen.
 
Julkaistu
20.8.2018