Tehokas ja turvallinen vedeneristys

Toimiva vedeneristys märkätiloissa estää haitallisen kosteuden karkaamisen ympäröiviin tiloihin, mikä on ratkaisevaa terveen sisäilman kannalta. Valitsemalla asennukseen laadukkaat, testatut ja sertifioidut vedeneristystuotteet, varmistat luotettavan suojan rakenteille sekä helpon ja nopean asennuksen.
 

Vedeneristyskerroksen on oltava kestävä, joustava ja yhtenäinen rakennusosien liitosten sekä läpivientien osalta.Vedeneristyskerroksen on oltava kestävä, joustava ja yhtenäinen rakennusosien liitosten sekä läpivientien osalta.

Varmistu laadusta

Vedeneristäminen on keskeinen työvaihe kylpyhuoneremontissa. Kylpyhuone on märkätila, jossa vedeneristystä tarvitaan estämään kosteusvauriot rakenteissa. Vedeneristys tehdään aina pintamateriaalikerroksen, eli laatan, alle. Remontoitavan kylpyhuoneen vedeneristyksen tarve selviää, kun olemassa olevia pintarakenteita tutkitaan tarkemmin. Pääsääntöisesti kylpyhuoneremonteissa myös vedeneristys uusitaan.

Märkätilojen vedeneristys tehdään ympäristöministeriön laatiman asetuksen mukaisesti, tavarantoimittajan ohjeita noudattaen. Käyttämällä sertifioituja vedeneristystuotteita ja työsuoritukseen ammattitaitoista asentajaa varmistat märkätilojen oikean toiminnan. Asentajalta kannattaa kysyä esimerkiksi VTT:n myöntämää vedeneristyksen henkilösertifikaattia tai tuotevalmistajan antamaa koulutustodistusta.

Esimerkki märkätilan rakenteesta
Alustana betoni, muurattu rakenne, sementtipohjainen tasoite tai märkätiloihin soveltuva rakennuslevy.

 • Lattialämmitystasoite / Märkätilatasoite (lattian ja seinien tasoitukset)
 • Tartuntapohjuste (lattia- ja seinäpintojen pohjustus)
 • Vedeneristyskerros 1 (asennus tuotteen mukaan)
 • Vedeneristyskerros 2 (asennus tuotteen mukaan)
 • Saneerauslaasti (laattojen kiinnitykset)
 • Saumalaasti / lattiasaumalaasti (laattojen saumaukset)
 • Saniteettisilikoni (seinä-, lattia- ja nurkkakohtien tiivistys)

Vedeneristysjärjestelmät kaikkiin tarpeisiin

Kun märkätilan pintamateriaaliksi tulee keraaminen laatta, ovat Kiillon vedeneristystuotteet oikea valinta. Kaikki järjestelmät sisältävät eri työvaiheisiin toisiinsa sopivat ja testatut tuotteet. Säästät aikaa, kun saat koko järjestelmän alusta loppuun samalta valmistajalta. Lisäksi työsi helpottuu ja varmistat tasaisen korkean laadun ja hyvän lopputuloksen.

Tutustu vedeneristysratkaisuihin:
 

 • Kerafiber on vesiohenteinen, mikrokuituvahvistettu ja käyttövalmis vedeneriste sisätiloihin, joka soveltuu telalevityksen lisäksi myös ruiskulevitykseen.
 • Keramix on 2-komponenttinen ja sementtisideaineinen vedeneriste, joka soveltuu märkätilojen nopeaan vedeneristykseen sekä rakenteiden tiivistys- ja ilmanvuotokorjauksiin. Pakkastestattu Keramix soveltuu myös ulkotiloihin, kuten osan vuodesta kylmillään oleviin kesämökkisaunoihin sekä terasseihin ja parvekkeille.
 • KeraPro on erittäin nopea vedeneristysjärjestelmä sisätiloihin. Vesiohenteinen, mikrokuituvahvistettu ja käyttövalmis KeraPRo-vedeneriste on telalevityksen lisäksi myös ruiskutettavissa.
 • KeraSafe vedeneristysjärjestelmällä asennus onnistuu yhdellä käyntikerralla. KeraSafe Vedeneristyskangas on yksinkertainen asentaa, kalvon paksuus on aina vakio ja tuotteella saa nopeasti valmista laatoitettavaa pintaa.


Minkä vedeneristystuotteen valitsen?
Katso kohteeseesi sopivin vedeneristysjärjestelmä

Hyvällä sunnittelulla onnistut remontissa

Jotta remontti sujuu suunnitellusti, on hyvä ennakoida kaikki asiat, jotka vaikuttavat niin materiaalihankintoihin, työn toteutukseen kuin budjettiin. Märkätilasaneerauksessa tulee huomioida tarvittavien materiaalien menekki, asennus- ja kuivumisajat sekä mahdolliset rakenteelliset muutokset kuten uudet läpiviennit ja lattiakaivojen siirrot.

Työ- ja suunnitteluohjeista saat apua kylpyhuoneremontin toteuttamiseen:

Kuinka paljon materiaalia tarvitset? Laske menekki märkätilalaskurilla
Miten asenukset tulisi tehdä? Katso detaljit ja ohjeet dokumenttipankista
 

Pesutilojen vedeneristyksellä on tärkeä rooli kosteusvaurioiden ehkäisemisessä.Pesutilojen vedeneristyksellä on tärkeä rooli kosteusvaurioiden ehkäisemisessä.
 
Julkaistu
11.4.2019