Sisustajalle keraamisia unelmalaattoja lattiaan ja seiniin

Keraamisella laatalla on monia etuja, miksi se kannattaa valita kodin lattia- tai seinämateriaaliksi. Keraaminen laatta kestää erinomaisesti kovaakin kulutusta. Tästä syystä laatat ovat varsinkin lapsi- ja kotieläinperheiden suuressa suosiossa. Keraamisen laatan etuja ovat myös pinnan kestävyys sekä lämmön- ja kosteudensietokyky, unohtamatta tietysti sitä, että keraamiset laatat tuovat sisutukseesi laatua. Nykyisin laattoja löytyy vaateliaimpienkin sisustajien makuun, sillä erilaisia värejä, pinnan muotoja ja laattojen kokoja on valtavasti. Keraamiset laatat soveltuvat hyvin sekä lattia- että seinäpinnoiksi – ja kaikissa tiloissa.
 

Keraaminen laatta soveltuu hyvin seinään ja lattialle.Keraaminen laatta soveltuu hyvin seinään ja lattialle.

Trendi- vai perinteisemmät laatat?

RTV:llä on usean vuosikymmenen kokemus keraamisten laattojen maahantuojana sekä tukku- ja vähittäiskauppiaana. RTV on vuosien saatossa koonnut oman, suomalaiseen makuun erinomaisesti sopivan Nordic Tile -varastomalliston. Mallistoa kehitetään jatkuvasti kysynnän ja monipuolistuvien käyttötarpeiden ja -tarkoitusten mukaisesti. Mallistosta löytyykin vaihtoehtoja uusimmista trendilaatoista aina klassisiin skandinaavisiin laattoihin.
 

Newport-seinälaaatta.Newport-seinälaaatta.
Interiors-seinälaatta.Interiors-seinälaatta.
City-seinälaatta.City-seinälaatta.
Carnaby wall -seinälaatta.Carnaby wall -seinälaatta.

Valinnan tekeminen helpommaksi

Näetkö jo silmissäsi, millainen sinun unelmalattia- tai seinälaattasi on? Onko mielessäsi kuitenkin epävarmuus valinnastasi? Vaihtoehtoisia värejä ja pintakuvioita on valtava määrä ja valinnan tekeminen voi tuntua vaikealta. Tällöin kannattaa suunnata suoraan RTV:n sisustustarvikemyymälään.  Sisustustarvikemyymälöitä löytyy 30, ja niissä on esillä aidot mallit tuotteista sekä myös lukuisia valmiita sisustuskokonaisuuksia, joista voit valita ideoita sisustukseesi. Valmiit mallikokonaisuudet helpottavat valinnan tekemistä.

Katso lähin myymäläsi 
 

Clay-lattialaattaClay-lattialaatta

Katso myös RTV:n ideagalleria ja poimi parhaat ideat keraamisten laattojen käyttöön sisustuksessa.

Ideagalleria

Seinä- ja lattialaattojen puhdistussuositukset

Kaikki lasitetut ja lasittamattomat keraamiset laatat ovat pintaominaisuuksiltaan helppohoitoisia. Keraamiset laatat kestävät happoja, alkaleja sekä liuotinaineita. Tämän vuoksi lähes kaikki kaupallisesti myytävät puhdistusaineet soveltuvat käyttöön.

Käyttöönottopuhdistus
Asennuksen jälkeen on tärkeää puhdistaa laatat asennuksessa käytetyistä kiinnitys- ja sauma-aineiden jäämistä. Kovettuneet kiinnitys- ja sauma-aineiden jäänteet voidaan poistaa keraamisilta laatoilta kemiallisesti ainoastaan happamilla puhdistusaineilla, pH 1,5–3, esim. Berner Oy:n HETI Kapu Joutsen. Happamat puhdistusaineet ovat syövyttäviä, jonka vuoksi on vältettävä ihokosketusta ja käytettävä asianmukaisia suojaimia, kuten suojalaseja ja haponkestäviä käsineitä. On tärkeää muistaa, että keraaminen laatoituspinta koostuu laatoista ja saumoista. Hapan puhdistusaine reagoi sementtipohjaisen sauman kanssa, jonka vuoksi on syytä suojata saumat happojen syövyttävää vaikutusta vastaan kastelemalla ne kauttaaltaan runsaalla vedellä. Happopesun jälkeen pinta neutralisoidaan emäksisellä puhdistusaineella, esim. Berner Oy HETI Jyty.

Säännöllinen puhdistus
Säännöllinen puhdistus on yksinkertaista ja vaivatonta. Puhdistukseen riittää yleensä lämmin vesi, johon on lisätty keraamisille laatoille soveltuvaa pesuainetta, pH 5,5–8, esim. Berner Oy:n HETI Sapu Joutsen.

Saniteettitilat määräajoin
Vedessä oleva kalkki jättää kuivuessaan rumat jäljet. Samoin ihon erittämät rasvat sekä saippuajäämät tekevät laatoituspinnat likaisiksi. Suihkun alle, kylpyammeiden seinämiin ja kiinnikkeiden juurille muodostuu harmaanvalkoinen likakerrostuma, joka voidaan puhdistaa tarkoitukseen soveltuvalla erikoispuhdistusaineella, pH 1,5-3, esim. Berner Oy:n HETI Kapu Joutsen. Ks. käyttöönottopuhdistus.


Focus Mosaico Volterra -lattialaatta.Focus Mosaico Volterra -lattialaatta.
Antiqua Gris-lattialaatta.Antiqua Gris-lattialaatta.
 
Julkaistu
20.8.2018