Keittiötrendit 2018
Keittiössä näkyvät nyt teknologia, tuoreus ja aamiaiskaappi

Keittiövuosi 2018 on yli puolen välin. Sisustusarkkitehti SIO ja A la Carte- ja Petra-keittiöitä valmistavan Novart Oy:n tuotepäällikkö Eeva Kokkonen kokosi yhteen tätä vuotta kuvaavia keittötrendejä.

Yrtit kasvatetaan itse

”Tekeminen omin käsin, lähiruoka ja yrttien kasvattaminen ovat megatrendejä. Keittiössä kasvavat yrtit ovat todellista puhdasta lähiruokaa, ja ne voi poimia tuoreena ympäri vuoden, myös kaupunkikeittiössä”, Kokkonen sanoo. Suotuisat kasvuolosuhteet luodaan oikeanlaisilla, mutta tyylikkäillä välineillä ja ideaalein lopputulos saavutetaan kasvivalon avulla.

Teknologia helpottaa tekemistä

Sähköisesti nousevat ja laskevat mekanismit helpottavat kotikokin arkea ja ratkaisevat säilytyspulmia. ”Kun hyllyjä, tasoja ja lokerikkoja saadaan esille nappia painamalla, tavarat ovat tarvittaessa käden ulottuvilla. Käytön jälkeen ne taas piilotetaan, jolloin keittiössä säilyy linjakkuus”, kertoo Kokkonen.
 

Vedikkeettömyys viehättää

Kokkosen mukaan vedikkeettömyys on edelleen vahva trendi. Jättämällä vetimet pois keittiössä korostuu linjakkuus ja kokonaisuudesta tulee harmoninen ja rauhallinen. Valittu ovimalli saa täyden huomioin ja ilme on selkeä.

Pocketti-kaapin ovet avautuvat kevyesti sivuille liukuen, mikä mahdollistaa sen, että kaiken saa tarvittaessa helposti esiin tai katseilta piiloon.Pocketti-kaapin ovet avautuvat kevyesti sivuille liukuen, mikä mahdollistaa sen, että kaiken saa tarvittaessa helposti esiin tai katseilta piiloon.

Aamiaiskaappi tuli jäädäkseen

”Viime vuosien suosikki aamiaiskaappi löytyy edelleen monesta keittiöstä, mutta käyttötarkoitus on laajentunut”, Kokkonen kertoo. Perinteisesti kaappi kätkee sisäänsä nimensä mukaisesti aamiaistarvikkeet, mutta yhä useammin myös isommat kodinkoneet. Kun ovien taakse tuodaan sähkölaitteita, on tärkeää huomioida turvallisuus.

A la Carten Pocketti-aamiaiskaapin oviin on saatavilla sensorit, jotka sammuttavat sähkölaitteesta virran ovien sulkeutuessa. Kokkonen vinkkaa myös muista käyttötavoista. ”Aamiaiskaappi saatetaan varustella tarjoilukaapiksi vaikka illan viinikutsuja varten.”

Tutustu keittiöuutuuksiin: keittiomaailma.fi/keittiouutuudet

Rakastu keittiöösi

Toteutetaan elämäsi toimivin ja kaunein keittiö nyt.

Alkavan syksyn kunniaksi saat nyt upeita etuja Keittiömaailman myymälöistä ympäri Suomen. Tervetuloa!Alkavan syksyn kunniaksi saat nyt upeita etuja Keittiömaailman myymälöistä ympäri Suomen. Tervetuloa!

Jätä yhteydenottopyyntö!


 
Julkaistu
13.8.2018