Usein kysytyt kysymykset hirsitaloista


Vaikka hirsi on monille suomalaisille tuttu omakotitalon ja vapaa-ajan kodin rakennusmateriaali, kysymyksiä saattaa silti syntyä. Hongan asiantuntijat vastasivat yleisimpiin hirsitaloihin hirsirakentamiseen ja suunnitteluun liittyviin kysymyksiin.

19_honka_mark_esite_57-1-1024x684

1. Mikä on hirsitalon käyttöikä?

Hirsitalot voivat kestää elämää jopa vuosisatoja. Esimerkiksi hyvin hoidetut Honka-hirsitalot suunnitellaan ja rakennetaan kestämään seuraaville sukupolville.

2. Mitä hirsitalon hengittäminen tarkoittaa?

Massiivipuusta valmistetulla hirrellä on luontainen kyky sitoa ja vapauttaa ilman kosteutta sisätiloihin. Tämä ns. hengittäminen tarkoittaa, että huoneilman kosteus tasapainottuu itsestään hirsiseinän ansiosta ja pitää sisäilman kosteuden miellyttävällä tasolla.

3. Ovatko hirsitalot tiiviitä?

Olemme tehneet pitkään kansainvälistä tutkimusyhteistyötä hirsitalojemme ilma- ja kosteustiiviyden parissa. Hirsitalomme ovat tiiveydeltään huippuluokkaa: mittatarkat rakenteet ja liitokset varmistavat talojen ilmatiiveyden. Kaikissa taloissamme on myös kaksinkertainen tiivistys, joka osittain asennetaan automaattisesti tuotannossa. Tämän ansiosta rakenteiden eristys on huippuluokkaa. Näin varmistetaan myös nopea rakennusvaihe sekä varmasti tiiviit rakenteet.

4. Ovatko hirsitalot energiatehokkaita?

Hongan hirsitalot täyttävät vaaditut energiatehokkuusmääräykset. Massiivipuusta valmistetut hirret pitävät lämpöä luontaisesti, toisin kuin tavalliset puurunkorakenteet. Halutessasi saat talosi lisäeristettynä: matalaenergiaratkaisumme avulla talosi täyttää minkä tahansa energiatehokkuusluokan.

5. Mikä on hirsitalolle sopiva lämmitysmuoto?

Voit valita taloosi minkä tahansa lämmitysmuodon. Suosituimpia ratkaisuja ovat erilaiset puulämmitysmuodot (huomioiden, että varaava takka itsessään ei voi olla omakotitalon päälämmitysjärjestelmä), maalämpö- tai ilmalämpöpumput, aurinkopaneelit tai näiden yhdistelmät.

Honka Kiteessä on skandinaavista linjakkuutta.Honka Kiteessä on skandinaavista linjakkuutta.

6. Onko hirsitalo paloturvallinen?

Hirsitalojen rakenteet toimivat palotilanteissa verraten hyvin, koska puupinnan hiiltyminen suojaa runkorakenteita. Hirsitalo ei syty helposti eikä pala samalla tavalla kuin esimerkiksi puurunkoinen talo, ja runkorakenteet kestävät pystyssä pidempään kuin esimerkiksi teräksestä valmistettu runko. Hongan hirsitalot täyttävät vaaditut paloturvallisuusmääräykset.

Juhlavuoden uutuusmallit Honka Lumi ja Honka Pyry – rajoitettu erä erikoishintaan!

Honkarakenne viettää parhaillaan 60-vuotisjuhlavuottaan. Sen kunniaksi Honka on lanseerannut kaksi uutta omakotitalomallia, joita on saatavana erikoiserä tarjoushintaan.

Tutustu

Honka Pyry on moderni hirsikoti kaupunkiympäristöön.Honka Pyry on moderni hirsikoti kaupunkiympäristöön.
Honka Lumi on sympaattinen pienen perheen koti.Honka Lumi on sympaattinen pienen perheen koti.

Kiinnostuitko Hongan hirsi- ja vapaa-ajanrakennuksista? Pyydä yhteydenotto. 


 
Julkaistu
13.8.2018