Portaikkoon turvallisuutta

Muista portaikon valaistussuunnittelussa, että portaita katsotaan sekä ylhäältä että alhaalta. Jotta portaikossa kulkeminen olisi turvallista valaistuksen tulee olla riittävän tehokas ilman että syntyy häiritseviä heijastuksia ja liian pitkiä varjoja. Turvallisuussyistä luonnolliset varjot ovat tarpeen jotta portaiden rajat erottuvat. 
 

Jotta portaikossa kulkeminen olisi turvallista valaistuksen tulee olla riittävän tehokas ilman että syntyy häiritseviä heijastuksia ja liian pitkiä varjoja.Jotta portaikossa kulkeminen olisi turvallista valaistuksen tulee olla riittävän tehokas ilman että syntyy häiritseviä heijastuksia ja liian pitkiä varjoja.

Turvallisuutta ja näyttävyyttä

Led-nauhaa voidaan myös integroida portaikkoon. Yhdessä seinävalaisimien kanssa lopputulos on näyttävä. Seinävalaisimet jaksottavat tilaa, portaiden rajat erottuvat selvästi ja kulkeminen ylös tai alas on turvallista.

Upotettavat alasvalot katossa toimivat hyvin yleisvalona portaissa ja muissa eteistiloissa. Alasvalot tarjoavat monipuoliset mahdollisuudet himmentää ja kohdentaa tarpeen mukaan. Uppoasennettavien valaisinten litteä rakenne on otollinen ja helppo valinta erilaisiin seinä- ja kattorakenteisiin. Kuumenevien halogeenilamppujen sijaan led-alasvalot tarvitsevat asennustilaa vain muutamia senttejä. 

AIRAM_HarmajaSaimaa_2001_Rigel_Garda_2
AIRAM_ASUNTOMESSUT_NS_2288

Led-nauhat ja profiilit

LED-nauhalla rakennettu epäsuora valaistus seinän tai ikkunan vieressä antaa pehmeän valon ja on hyvä vaihtoehto tai kohde- tai riippuvalaisimille. Kapea LED-nauha ei vie paljon tilaa eikä se juurikaan kuumene. Voit siis sijoittaa LED-nauhan joko sisälle vaatekomeroon tai sen edustalle seinä- tai lattiapintaan.

Yleisvalaistuskin voidaan toteuttaa linjavaloilla upottamalla kattorakenteisiin led-nauhaa opaalikupuisten profiilien sisään sekä kuivissa että kosteissa tiloissa. Näin toteutettuna valaistus ei vie tilaa asumiskorkeudesta lainkaan koska ne sulautuvat eleettömästi talon rakenteisiin kunnioittaen talon arkkitehtuuria.

Saat viimeistellyn ilmeen kun asennat valo­nauhan alumiiniprofiilin sisälle. Alumiiniprofiili myös pidentää LED-nauhan käyttöikää jäähdyttämällä sitä tehokkaasti.

Kysy lisää led-nauhojen valikoimasta sähköurakoitsijalta tai paikallisesta sähköliikkeestäsi.  Nauhoja on saatavana mallista riippuen 50 metrin keloissa tai valmiiksi määrämittaan valmistettuna metrin välein (1–50 m).

portaikkoeteinen_airam_03
portaikko_03
 
Päivitetty
24.7.2018