Arjen designia funktionaalisilla sisustusvalaisimilla

Airamin sisustusvalaisimet tuovat piristystä kotiin. Funktionaaliset valaisimet ovat muotokieleltään selkeitä ja niihin on lisätty mielenkiintoisia yksityiskohtia.

Nita-pöytävalaisinNita-pöytävalaisin
Loft-valaisinLoft-valaisin

Sisustusvalaisimet joka kotiin

Loft-valaisin on lainannut konstailemattoman muotonsa työpajan valaisimilta. Valaisinta on saatavana valkoisella tai mustalla ø 35 cm metallivarjostimella. Loft sopii hyvin yleisvalaisimeksi ruokapöydän päälle. Huomioi, että valaisimet on hyvä sijoittaa noin 60 – 80 cm etäisyydelle pöydän pinnasta, jotta lamppu ei häikäise ruokailijoita.

Venla-työpöytävalaisimen muotokielessä on nostalgista arkidesignia menneiltä vuosikymmeniltä. Venlaa on mustan ja valkoisen lisäksi nyt myös pirteänä keltaisena, 70-luvun tyyliä kunnioittavalle. Aria-pöytävalaisimen tyyli taas sulautuu pehmeämmin moderniin kotiin. Molemmat toimivat samalla hyväksikoetulla mekanismilla: valaisin kiinnitetään kiristettävällä klipsillä pöytään tai seinäkiinnikkeeseen. Kiinnitys pöydän reunaan vapauttaa työtilaa pöydällä.

Minimalistisessa Nita-pöytävalaisimissa on teollista tyylikkyyttä. Tässä valaisimessa kaunis lamppu pääsee päärooliin. Yhdistele Nitaan sisustuksellinen lamppu ja saat sisustukseen persoonallisen ilmeen. Saatavilla valkoisena ja mustana.

Sansa-pöytä, seinä- ja kattovalaisimet löytyvät perinteisen valkoisen lisäksi myös tyylikkään harmaana ja mustana. Valitse samaan tilaan useita seinä-, katto- ja pöytävalaisimia, niin saat tyyliltään yhdenmukaisen kokonaisuuden. Yhdistele värejä rohkeasti ¬– tummemmilla väreillä saat kontrastia muuten vaaleaan sisustukseen.

Sansa-seinävalaisinSansa-seinävalaisin
Venla-työpöytävalaisinVenla-työpöytävalaisin

Makuuhuoneen näppärät lukuvalot

Gisela pöytävalaisimissa on taipuisa muovipintainen varsi, jolla suuntaat kapean valokeilan juuri sinne missä sitä tarvitaan. Korkeakiiltoinen jalusta pitää valaisimen tukevasti pystyssä. Kiinteän led-valonlähteen ansiosta et tarvitse lampunvaihtoa. Jalustassa on hipaisukytkimellä toimiva virtakatkaisin ja kolmiportainen himmennys. Erinomainen ratkaisu lukuvaloksi makuuhuoneeseen.

Laaja lamppuvalikoima​​​​​​​

Sisusvalaisimiin Venla, Aria, Sansa ja Nita sopivat E-27 kantaiset led-lamput. Etsi itsellesi sopiva lampputeho ja värilämpötila Airamin laajasta led-valikoimasta. Valitse mieltymyksesi mukaan joko kirkas-, opaali- tai himmeäkupuinen lamppu. Kiinnitä huomiota myös värilämpötilaan: 2700 – 3000 K tuottaa lämmintä valoa ja 4000 K kirkkaan valkoista.

Valon määrä kerrotaan pakkauksessa lumeneina. Airam on helpottanut kuluttajan valintaa merkitsemällä pakkaukseen hehkulamppuvastaavuudet sekä numero- että värisymboleilla:

  • 25 W hehkulamppu > 250 lm led (oranssi)
  • 40 W hehkulamppu > 470 lm led (vihreä)
  • 60 W hehkulamppu > 806 lm led (punainen)
  • 75 W hehkulamppu > 1055 lm led (pinkki)
Sansa-kattovalaisinSansa-kattovalaisin
Gisela-pöytävalaisinGisela-pöytävalaisin

Wirkkalan valaisimet ovat palanneet

Vuonna 1959 Tapio Wirkkala suunnitteli Airamille WIR-lampun, joka uudisti valaisinmuotoilun. Linjakas opaalilasinen lamppu, johon oli yhdistetty pelkistetty lampun johto, palkittiin seuraavana vuonna Milanon XII Triennalessa. Tuotteesta tuli välittömästi kansainvälinen menestys. Nyt, 58 vuotta myöhemmin, valoisa käytännön kauneus loistaa taas.

Myöhemmin Tapio Wirkkala suunnitteli WIR-85 -lampulle erilaisia läpivärjättyjä lasikupuja. Lasikuvut korostavat lampun muotoa ja miellyttävää valoa ja tuovat vaihtelua Wirkkala-valaisimen yksinkertaiseen tyylikkyyteen.

Alkuperäisestä K2-mallistosta tuotantoon on valittu kaksi lasikuvullista valaisinta, joita valmistetaan kolmea väriä: savunsininen, vihertävä harmaa ja hiekka. Läpinäkyvän lasin sävy on vaalea, joten lampun muoto ja puhtaan valkoinen valo näkyvät tyylikkäästi läpi.

4126212_41_6435200234759
4126207_K2-142_4126209_4126211_K2-135_WIR85_44
 
Päivitetty
24.7.2018