Laatoitettava, lyhyt suihkukouru

Lähes huomaamaton viemäröinti

– Tasalattiasuihkujen suosio on kasvanut, sillä monia viehättää ajatus kylpyhuoneen yhtenäisestä laattapinnasta.

Tasalattiasuihkuja on tähän asti toteutettu metallisten suihkukourujen ja seinäkaivojen avulla. Ne on helppo sovittaa yhteen isojen laattojen kanssa, joita monet haluavat nykyisin käyttää.

Geberit on kehittänyt suositusta Cleanline-suihkukourusta kompaktin mallin, jonka voi laatoittaa piiloon. Lattiaan jäävät näkyviin vain kapeat metallireunaiset raot kannen ympärillä, kertoo Geberitin markkinointikoordinaattori Kati Laakso.

Uuden pienemmän, alle 20 cm, Cleanline-suihkukourun muotoilussa on karsittu pois kaikki paitsi välttämätön. Siinä ei ole lainkaan metallikouruja, jotka ohjaavat veden viemäriin, kuten suihkukouruissa yleensä. Kaivojärjestelmän rakenne on kaksiosainen. Lattiassa on avattava kansi, jonka voi laatoittaa omalla laatalla. Näkyviin jäävät vain kapeat, metallireunaiset raot kannen ympärillä, joista vesi valuu viemäriin. Kannen alla on kaivoelementti, joka sisältää vesilukon. Vesieristyslaippa on kiinnitetty tehtaalla kiinteäksi osaksi kaivoelementtiä, mikä helpottaa asennusta ja varmistaa vesieristyksen tiiviyden.

piiloon_laatoitettava_cleanline_suihkukouru_kylpyhuonekuva

Myös remonttikohteeseen voi asentaa suihkukourun

Pienemmän Cleanline-suihkukourun asennus on yhtä mutkatonta kuin perinteisen lattiakaivon tai suihkukourun. Suihkukourun voi halutessaan asentaa ihan seinän viereen. Se sopii sekä uudiskohteisiin että useimpiin remonttikohteisiin.

Remontissa asennus etenee niin, että vanha viemäri kaivetaan esiin ja uusi viemäröinti liitetään olemassa olevaan viemäriin. Lisäksi lattian kaadot siirretään keskilattialta seinän viereen, johon suihkukouru yleisimmin asennetaan. Käytettäessä Geberitin matalaa Cleanline-suihkukourua lattiaa ei tarvitse aukaista yhtä paljon kuin perinteisen lattiakaivon. Tästä on etua esimerkiksi linjasaneerausten yhteydessä.

– Olemme saaneet asiakkailta paljon kiitosta siitä, että Cleanline-suihkukouru on todella helppo pitää puhtaana. Kanteen on kiinnitetty kampamainen hiussihti, joka kerää hiukset ja muun lian suihkuveden joukosta. Sihti on helppo tyhjentää ja huuhdella, joten hiuksia ei tarvitse kaivella enää viemäristä. Kannen saa avattua käsin ilman työkaluja. Pienemmässä Cleanline-suihkukourussa on kannen alla samanlainen rakenne kuin pidemmässä mallissa, Laakso mainitsee.

piiloon_laatoitettava_cleanline_suihkukouru_laatoituskuva_1
piiloon_laatoitettava_cleanline_suihkukouru_laatoituskuva_2
 
Päivitetty
15.4.2019