Kylpyhuoneiden valaistus

Kylpyhuone ei ole vain peseytymistä varten. Siellä rentoudutaan ja virkistäydytään arjen huolista. Hyvin suunniteltu kokonaisuus ja oikeanlainen valo auttavat luomaan tilaan rentouttavan tunnelman. Siivouksen kannalta tehokkaalla yleisvalasituksella on väliä, mutta niin on myös tunnelmalla.

AIRAM_ASUNTOMESSUT_NS_2272_2

Heijastavat pinnat

Valaistusta suunniteltaessa seinien materiaaliin ja väriin tulee kiinnittää erityistä huomiota, sillä pesutiloissa on usein paljon heijastavia pintoja, jolloin häikäisy voi muodostua ongelmaksi. Tausta- ja peilivalaistuksella on tässä iso rooli. Tummat pinnat imevät valoa ja ne on siksi valaistava voimakkaammin.

Peilin yläpuolelle asennettu valaisin antaa pehmeää, epäsuoraa valoa koko tilaan. Toimiva valaistus voi tulla myös kattoon, peilin yläpuolelle sijoitetuista alasvaloista. Jos valaisin on peilin yhteydessä, niin kiinnitä huomiota sekä valon värilämpötilaan että värintoistoindeksiin (CRI), jotta iho näyttää peilikuvassa luonnolliselta.

Tutustu kylpyhuonevalaisimiin

Spa-sarjan valaisimet sopivat kylpyhuoneisiin ja wc-tiloihin.Spa-sarjan valaisimet sopivat kylpyhuoneisiin ja wc-tiloihin.
kosteattilat_02
kosteattilat_01

Alasvalojen ylivoimaiset edut

Huomaamattomat pinta- tai uppoasennettavat himmennettävät LED-alasvalot ovat tyylikäs ratkaisu niin wc-tilaan, kylpy­huoneeseen kuin kodinhoitohuoneeseenkin.

Monikäyttöiset led-nauhat

Yleisvalaistuskin voidaan toteuttaa linjavaloilla upottamalla kattorakenteisiin led-nauhaa opaalikupuisten profiilien sisään sekä kuivissa että kosteissa tiloissa. Näin toteutettuna valaistus ei vie tilaa asumiskorkeudesta lainkaan koska ne sulautuvat eleettömästi talon rakenteisiin kunnioittaen talon arkkitehtuuria. Jos asennat nauhan kosteisiin sisätiloihin tai ulos, on IP-luokituksen oltava vähintään IPX4, jolloin valonlähde on suojattu roiskuvalta vedeltä.

Saat viimeistellyn ilmeen kun asennat valo­nauhan alumiiniprofiilin sisälle. Alumiiniprofiili myös pidentää LED-nauhan käyttöikää jäähdyttämällä sitä tehokkaasti.

LED-nauhoja kylpyhuoneisiin:

wellikulho_sisa02

Muista kosteissa tiloissa:

  • Tarkista valaisimen kotelointiluokka. Apua kannattaa pyytää ammattimaisilta.
  • Kiinnitä huomio heijastaviin pintoihin.
  • Valon väri on makuasia – mieti haluatko kylpyhuoneeseesi lämpimän tunnelman vai viileän puhtaan valkoisen.
  • Himmennyksellä saat rennon spa-tunnelman.
  • Valaise kodinhoitohuoneessa myös työtaso.

Kotelointiluokitus kosteissa tiloissa (IP)

IP20: Suojaamaton valaisin.
IP21: Suojaus suoraan ylhäältä tippuvalta vedeltä.
IP44: Kylpy- ja suihkutilat. Lattiakaivolla ja vesijohdolla varustetut autovajat ja –tallit. Suojaus roiskuvalta vedeltä.
IP54: Suojattu pölyltä. Ei edellytä täydellistä tiiveyttä, mutta haitallisia pölykertymiä ei saa syntyä. Suojaus roiskuvalta vedeltä.
IP65: Täydellinen suojaus. Pölytiivis. Suojaus joka suunnasta tulevalta vesisuihkulta.
IP67: Lähellä vesirajaa. Täydellinen suojaus. Pölytiivis. Kestää hetkellisen upotuksen veteen.
IP68: Uima-altaat. Täydellinen suojaus. Pölytiivis. Kestää pysyvän upotuksen veteen.

Tutustu myös saunavalaisimeen

Tyylikäs saunavalaisin, jossa kiinteä ja himmennettävä AC-led. Suomessa valmistetussa varjostimessa on käytetty laadukasta kotimaista tervaleppää. Saatavissa eri malleja, jotka kaikki soveltuvat sekä pinta- että uppoasennukseen. Pystymallisen valaisimen voi asentaa myös nurkkaan. Valaisimien asennuskorkeus on maks. 1 m. Suosittelemme puuvarjostimille pintakäsittelyä puusuoja-aineella ennen käyttöönottoa. Puuosat voi sävyttää yksilöllisesti saunan sisustukseen sopivaksi.

Lue lisää saunavalaisimesta

saunaled1
 
Päivitetty
19.8.2019