Uusi ihana kylpyhuone
Kylpyhuoneen remonttiseuranta. Osa 5

Tarve kylpyhuoneen remontille tuli, kun päätyseinän kosteusvaurio tuli ilmi. Seinän purkutöissä huomattiin, että eristeet ja rakenteet olivat saaneet kosteutta jo jonkin aikaa. Kaikki kostea materiaali purettiin pois ja rakenteet kuivattiin.

Kosteusvaurion aiheuttama remontti aloitetaan selvittämällä ongelman aiheuttaja. Mikäli syytä ei selvitetä ja remontti tehdään vanhan päälle, ongelma voi uusiutua. Syy voi olla rakenteellinen virhe, jolloin kosteutta voi tiivistyä rakenteisiin, tai usein kylpyhuoneissa vettä on jostain päässyt seinän taakse. Tässäkin kohteessa ongelman aiheuttaja poistettiin.

Päätyseinässä havaittiin kosteusvaurio.Päätyseinässä havaittiin kosteusvaurio.
Ongelman aiheuttaja on selvitetty ja seinä levytetty.Ongelman aiheuttaja on selvitetty ja seinä levytetty.

Katse lattiaan

Tähän kohteeseen asennetaan suihkukaappi, jolloin lattiakaivo päätettiin sijoittaa perinteisesti keskelle lattiaa. Laattojen sijoittelu on tarkkaa puuhaa ja pienet kauneusvirheet tulevat esiin usein juuri lattiakaivon ympärillä.

Lattiakaivon ympärille on asetettu laatat sopivaan muodostelmaan, jotta lopputulos pystytään hahmottamaan jo ennen asennusta. 

21

Fiiliksiä menneiltä ajoilta

Kuusikulmainen laatta on tehnyt näyttävän paluun. Laatan muoto on tuttu vuosikymmenien takaa ja oli yleinen näky varsinkin kerrostalojen kylpyhuoneissa.

Tähän kohteeseen valittiin eri värisiä laattoja, jolloin lattiasta saatiin samalla elävä mutta harmoninen.

19
24_2
23

Seurannan aikaisempiin ja myöhempiin osiin pääset tutustumaan täällä

 
Julkaistu
24.4.2018