Uusi ihana kylpyhuone
Kylpyhuoneen remonttiseuranta. Osa 3


Kylpyhuoneremontin purkutyöt etenevät. Lattiaa mittailemalla päästiin valitsemaan sopivan kokoisia kalusteita kylpyuoneeseen.

Haluaisitko alakaapin pesu- tai tasoaltaan alle? Tai peilikaapin tasopeilin sijaan? Onko tila wc-istuimesi yläpuolella vapaana seinäkaappia varten? Korkea kaappi on myös yllättävän hyvä vaihtoehto, jossa on paljon säilytystilaa. Se vaatii tilaa leveytensä verran, mutta korkeaan kaappiin mahtuu paljon hyllyjä!

Valitsisiko sitä suihkuseinän vai -kaapin? Mahtuuko sellainen tänne? Entä tuo wc-istuin?

Vanhan wc-istuimen tilalle uusi

Pienemmän pintaremontin hyvä vaihtoehto on peruskorjaus-wc, jonka jalka on normaalia isompi, jolloin se peittää vanhat ruuvinreiät. IDO Seven D -sarjan wc-istuimissa on lisäksi sisäänrakennettu  Fresh wc -raikastintoiminto ja helpommin puhdistettava Smart lasite.

Jos suinkin mahdollista, on seinä-wc-istuin hyvä valinta. Siinä huuhtelukoneisto on piilotettu seinän sisälle ja lattiatila on vapaana, jolloin huone avartuu ja on myös helppo puhdistaa. Tässä kohteessa purettiin koko lattia pois, jolloin wc-istuin päätettiin nostaa seinälle.

Seinä wc-avartaa tilaa ja lattia on helppo puhdistaa. Kuvassa IDOn seinä wc.Seinä wc-avartaa tilaa ja lattia on helppo puhdistaa. Kuvassa IDOn seinä wc.
IDOn peruskorjaus-wc tavallista isommalla wc-jalalla, joka peittää vanhat ruuvinreiät.IDOn peruskorjaus-wc tavallista isommalla wc-jalalla, joka peittää vanhat ruuvinreiät.

Mahtuuko tähän?

Vanhojen laattojen päälle on hyvä piirtää kalusteiden ulkomitat. Tila hahmottuu aivan eri tavalla, kun todelliset ääriviivat ovat esillä. Tässä vaiheessa suunnitelmia on vielä helppo muuttaa; paikalle voidaan valita pienempi (tai suurempi) kaluste tilan niin vaatiessa.


Wc-istuimen viereen asennetaan säilytyskaluste, joko kaapisto tai laatikosto. Mittaamalla ja huolellisella suunnittelulla pienestä tilasta saadaan jokainen sentti hyötykäyttöön.


Seurannan aikaisempiin ja myöhempiin osiin pääset tutustumaan täällä. 

 
Julkaistu
9.4.2018