• Etusivu
  • Talo

Uusi ihana kylpyhuone

Kylpyhuoneen remonttiseuranta. osa 3

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Geberit Oy
Päivitetty 16.05.2023
20187_54068.jpg

Kylpyhuoneremontin purkutyöt etenevät. Lattiaa mittailemalla päästiin valitsemaan sopivan kokoisia kalusteita kylpyuoneeseen.

Haluaisitko alakaapin pesu- tai tasoaltaan alle? Tai peilikaapin tasopeilin sijaan? Onko tila wc-istuimesi yläpuolella vapaana seinäkaappia varten? Korkea kaappi on myös yllättävän hyvä vaihtoehto, jossa on paljon säilytystilaa. Se vaatii tilaa leveytensä verran, mutta korkeaan kaappiin mahtuu paljon hyllyjä!

Valitsisiko sitä suihkuseinän vai -kaapin? Mahtuuko sellainen tänne? Entä tuo wc-istuin?

Vanhan wc-istuimen tilalle uusi

Pienemmän pintaremontin hyvä vaihtoehto on peruskorjaus-wc, jonka jalka on normaalia isompi, jolloin se peittää vanhat ruuvinreiät. IDO Seven D -sarjan wc-istuimissa on lisäksi sisäänrakennettu Fresh wc -raikastintoiminto ja helpommin puhdistettava Smart lasite.

Jos suinkin mahdollista, on seinä-wc-istuin hyvä valinta. Siinä huuhtelukoneisto on piilotettu seinän sisälle ja lattiatila on vapaana, jolloin huone avartuu ja on myös helppo puhdistaa. Tässä kohteessa purettiin koko lattia pois, jolloin wc-istuin päätettiin nostaa seinälle.

20187_54079.jpg
Seinä wc-avartaa tilaa ja lattia on helppo puhdistaa. Kuvassa IDOn seinä wc.
Seinä wc-avartaa tilaa ja lattia on helppo puhdistaa. Kuvassa IDOn seinä wc.
IDOn peruskorjaus-wc tavallista isommalla wc-jalalla, joka peittää vanhat ruuvinreiät.
IDOn peruskorjaus-wc tavallista isommalla wc-jalalla, joka peittää vanhat ruuvinreiät.

Mahtuuko tähän?

Vanhojen laattojen päälle on hyvä piirtää kalusteiden ulkomitat. Tila hahmottuu aivan eri tavalla, kun todelliset ääriviivat ovat esillä. Tässä vaiheessa suunnitelmia on vielä helppo muuttaa; paikalle voidaan valita pienempi (tai suurempi) kaluste tilan niin vaatiessa.

20187_54071.jpg

Wc-istuimen viereen asennetaan säilytyskaluste, joko kaapisto tai laatikosto. Mittaamalla ja huolellisella suunnittelulla pienestä tilasta saadaan jokainen sentti hyötykäyttöön.

20187_54069.jpg
20187_54070.jpg

Seurannan aikaisempiin ja myöhempiin osiin pääset tutustumaan täällä.

Geberit Oy
Talo
kylpyhuone
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20228_79341.jpg
7 parasta säilytysideaa kylpyhuoneeseen
Tyylikkäät, käytännölliset ja tilaa säästävät säilytysratkaisut tekevät arjesta sujuvaa ja pitävät kylpyhuoneen yleisilmeen siistinä. Inspiroidu IDOn tuotevinkeistä, joilla voit tehdä säilytyksestä entistä kauniimpaa ja toimivampaa.
IDO Glow-allaskaappipaketti
Ido - Kylpyhuonekalusteet
Kylpyhuone on eräs niistä rakennuksen huoneista, jonka tehokkuus, hygieenisyys ja sisustus vaativat huolellista suunnittelua. Viihtyisä sisustus ja toimivat ratkaisut kutsuvat luokseen päivittäin. Paras kylpyhuone on siisti, toimiva ja harmoninen. Myös peilit ja valaistus ovat tärkeitä, sillä valaistus on tärkeää aamun hämärästä illan pimentoon ja peileillä saadaan pieneen tilaan lisää avaruuden tuntua.Oikeat ratkaisutTärkeää kylpyhuoneen koosta riippumatta on että kalusteiden, kuten altaiden, kaapistojen ja peilikaapin, asennuskorkeudet ovat perheenjäsenten kannalta sopivia. Kaapistot ja hyllyt tekevät kylpyhuoneesta tyylikkään ja avaran, samalla myös tilojen puhdistaminen helpottuu. Hankkimalla suihkuseinän tai -kaapin eivät vesiroiskeet kastele koko tilaa.
IDO Glow-allaskaappipaketti
Kylpyhuonekalusteet
Kehitämme yhdessä huonekalusuunnittelijoiden Fredrik Wallnerin ja Kaarle Holmbergin kanssa kylpyhuonekalusteita, jotka sopivat hyvin skandinaavisen kodin sisutukseen. Sen määräävin tekijä on valo, pelkistetty muoto ja luonnon materiaalien kunnioittaminen. Inspiraation lähteenä ovat eurooppalaiset sisustustrendit, jotka näkyvät myös kodin muussa sisustuksessa, mutta koska kylpyhuonekalusteet ovat pitkäikäinen investointi, on niiden oltava tyyliltään myös ajattomia.
20224_77604.jpg
Milla Alftanin kylpyhuoneessa jokainen yksityiskohta on tarkkaan harkittu
Sisustussuunnittelija Milla Alftan rakennutti kakkoskotinsa Hämeen sydämeen, keskelle kauneinta luontoa. Suurista ikkunoista maisema tulvii myös kodin kylpyhuoneeseen, jossa huippuunsa hiottu käytännöllisyys ja monipuolinen toiminnallisuus yhdistyvät saumattomasti ylelliseen ja luonnon inspiroimaan tyyliin.
20206_65284.jpg
Tuusulan messukotien ihanat kylpyhuoneet - löydä ajankohtaisen inspiroivat ideat
Luonnollista puunväriä, suurikokoisia laattoja ja särmikkään mustia yksityiskohtia nähdään tänä vuonna monien uusien asuntomessukotien kylpyhuoneissa. Useaan Tuusulan messukohteeseen on valittu myös laadukkaita kotimaisia tuotteita, kuten ainutlaatuisella designilla ihastuttavia Vieser-kaivonkansia.
201811_55290.jpg
Kylpyhuoneen hyvä valaistus vaikuttaa moneen asiaan
Monessa kodissa kylpyhuone on paikka, jossa talon naisväki viettää aikaansa ja meikkaa. Tästä syystä kylpyhuoneen valaistukseen kannattaa kiinnittää erityishuomiota. Oikeanlainen valaistus nimittäin vaikuttaa suuresti meikkauksen lopputulokseen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton