Asuntomessukohteiden pihoissa vallitsee selkeys ja helppohoitoisuus

Asuntomessuilta löytää myös vallitsevat pihatrendit ja uutuustuotteet. Ideoita kannattaakin kerätä niin uuteen kuin vanhaan pihaan. Porin Asuntomessujen erikoispiirre on taajaan kaupunkirakentamiseen sopivat ratkaisut.

Siirtonurmea, luonnonkiviä, havuja, terasseja, istutusaltaita...Siirtonurmea, luonnonkiviä, havuja, terasseja, istutusaltaita...

Tyypilliseen tapaan pihoilla on käytetty keinonurmea, joka onkin hyvä ja nopea tapa saada piha vihertämään. Nurmialueet ovat pääsääntöisesti pieniä ja robottiruohonleikkureita on erittäin monessa kohteessa. Selkeät tasaiset nurmialueet hoituvatkin vaivattomasti läpi kesän. Korkeintaan kastelua voidaan kaivata, jos kesä jatkuu yhtä kuivana, kuin tähän asti.

Pihan koneet tarjouksessa asuntomessujen ajan
 

Robottileikkuri lataa akkuja työn jälkeen.Robottileikkuri lataa akkuja työn jälkeen.

Pihan pinnoitteina on käytetty monipuolisesti kiveyksiä. Terassipinta-alaa on monissa kohteissa paljon ja istutusalueissa pinnoitteena on kuorikatetta ja koristekuorikatetta.

Terassit ovat laajoja ja yhdistyvät luontevasti muuhun pihaan.Terassit ovat laajoja ja yhdistyvät luontevasti muuhun pihaan.
Pihakiveyksissä on nähty vaivaa.Pihakiveyksissä on nähty vaivaa.

Erilaiset istutusaltaat ovat nyt selkeä trendi. Ja niiden avulla kasvit saadaankin kauniisti esiin ja selkeästi eroteltua pihan muista alueista. Altaat sijaitsevat terassien reunoilla tai terassiin upotettuina. Eniten käytetty materiaali on muurikivi, etenkin kiveyksien yhteydessä, mutta muitakin ratkaisuja ja ideoita löytyy. Istutusaltaita löytyy myös parvekkeita ja terasseilta.

Tämä istutusallas tai pikemminkin allasryhmä on toteutettu harkoista muuraamalla.Tämä istutusallas tai pikemminkin allasryhmä on toteutettu harkoista muuraamalla.
IMG_0792
IMG_9719

Kasvivalinnoissa erilaiset havukasvit ovat yleisimpiä, mutta ei kukkiakaan ole unohdettu. Istutusaltaissa havujen kanssa on käytetty koristekiviä.

Muurikivistä toteutettu iso ja korkea istutusallas.Muurikivistä toteutettu iso ja korkea istutusallas.
Istutuksiin on käytetty myös trukinlavoja.Istutuksiin on käytetty myös trukinlavoja.
Istutusallas on tehty Rustikko-betonimuurikivestä.Istutusallas on tehty Rustikko-betonimuurikivestä.

Luonnonkiveä on myös runsaasti esillä. Niitä on käytetty karkeahkosta sepelistä aina suuriin yksittäisiin kiviin asti.

Yleisilmeenä voidaan todeta, että pihoissa on pyritty helppohoitoisuuteen. Pihojen todellinen kauneus pääsee esiin vasta ajan myyötä, kun kasvit kasvavat ja täyttävät niille varatun tilan.

Laaja mukulakivialue, johon on istutettu havuja.Laaja mukulakivialue, johon on istutettu havuja.
Luonnonkiveä, koristekatetta, siirtonurmea ja vesiaihe.Luonnonkiveä, koristekatetta, siirtonurmea ja vesiaihe.
 
Julkaistu
16.7.2018