Shellin vanha rakennus on nyt koti

Öljy-yhtiön vanha rakennus on muuttunut perheen kodiksi Porin Asuntomessualueella. Remontin kantavana ajatuksena on ollu säästää kaikkea ja mahdollisimman paljon. Tässä kodissa ei nähdä tehdasvalmisteisia valokatkaisijoita, keittiötä tai uutuuttaan hohtavia kylpytiloja. Kaikki uusi on pyritty toteuttamaan käsityönä.

Katso kuvat Bunkkerin remontin vaiheista


Tämä ovi johdattaa työtiloista keittiöön.Tämä ovi johdattaa työtiloista keittiöön.

Vanha ja uusi sopusoinnussa keskenään

Keittiön ja ruokailuhuoneen jakaa näyttävä saareke, jonka tiilet ovat peräisin rakennuksesta. Tiilirungon sisältä, saarekkeen toiselta puolelta, löytyy puinen säilytyskaluste, jonka päälle on valettu betoninen työ- ja laskutaso. Tason päällä oleva lasinen tilanjakaja on rakennettu vanhoista ikkunoista. Vanhoja ikkunoita on hyödynnetty myös keittiön syvennyksen vitriinin ovina.

Olohuono ja ruokailutila ovat avointa, yhtenäistä tilaa, jotka yhdistää ajan henkeen sopiva lankkuparketti. Olohuoneen katseenvangitsijana toimii näyttävä takka, joka on paikallisen muurarin paikalleen muuraama. Pirteä väriläiskä olohuoneen katossa on Hanna Anosen puinen Cocktail-valaisin, jonka juuressa on kipsinen rosetti.

Seinän rakenteisiin piilotettu vitriinikaappi tarjoaa näyttelytilan kauniille esineille.Seinän rakenteisiin piilotettu vitriinikaappi tarjoaa näyttelytilan kauniille esineille.
Saarekkeen tiilet ovat rakennuksen purkuvaiheessa säästettyjä.Saarekkeen tiilet ovat rakennuksen purkuvaiheessa säästettyjä.
Näyttävä tulisija ja Hanna Anosen Cocktail-valaisin ovat olohuoneen katseenvangitsijat.Näyttävä tulisija ja Hanna Anosen Cocktail-valaisin ovat olohuoneen katseenvangitsijat.
Keittiö on paikallisen puusepän tekemä.Keittiö on paikallisen puusepän tekemä.

Unelmien kierreportaat

Upeat, koristeelliset kierreportaat on löydetty ulkomailta jo ennen kuin niille oli sijoituspaikkaa. 1800-luvun metalliset portaat istuvat paikalleen täydellisesti. Kierreportaat johdattavat keittiöstä yläkerran aulaan. josta on kulku makuuhuoneisiin ja kattoterassille.

Kiviportaat johdattavat eri maailmaan

Vanhat kiviportaat johdattavat alakerran saunatiloihin ja yläkerran makuuhuoneisiin. Suuret ikkunat valaisevat yläkerran portaikon, jonka huomiotaherättävä valaisin pysäyttää ihastelemaan. Kodin ilmanvaihto ja lämmitys on pyritty toteuttamaan vanhan, toimivan järjestelmän ehdoilla. Ilmanvaihtoventtiileinä toimivat rakennuksen alkuperäiset venttiilit, jotka on huolella puhdistettu. Kodin patterit myötäilevät rakennuksen tyyliä.

Näitä portaita pitkin päästään alas saunatiloihin.Näitä portaita pitkin päästään alas saunatiloihin.
Yläkerran rappusia koristaa näyttävä lamppu.Yläkerran rappusia koristaa näyttävä lamppu.

Saunatiloissa lepää sekä sielu että silmä

Bunkkerin alakerrassa sijaitsevat sauna- ja kylpytilat sekä pieni oleskelutila. Suihkut ovat uudet, mutta istuvat muotoilultaan täydellisesti vanhaan ympäristöön. Lattian laattojen värimaailma on saanut vaikutteita betonista ja sointuu harmoniseksi kokonaisuudeksi vanhan tiilen vierellä.

Myös alakerran ilmanvaihtojärjestelmä on huollettu toimivaksi. Vanhat venttiilit täydentävät kokonaisuuden.

Nostalginen tassuamme kutsuu kylpemään.Nostalginen tassuamme kutsuu kylpemään.
Harmaa laatta muistuttaa värimaailmaltaan betonia.Harmaa laatta muistuttaa värimaailmaltaan betonia.
Kellarin oleskelutila. Kellarin oleskelutila. 

Bunkkerin saunassa ovat sopusoinnussa kaksi eri kiuasta. Kelopuiset lauteet ja seinät on kuin luotu tilaan. Vanhat tiilet saavat näkyä saunassakin; tiiliseinän toisella puolella on suihkutila.

Lue lisää Bunkkerin saunasta täältä

Makuuhuoneesta suoraan terassille

Bunkkerin kattoterassi toimii kodin pihana. Makuuhuoneesta ja yläkerran aulasta avautuvat pariovet suoraan lasitetulle terassille, jonne aurinko paistaa koko päivän. Terassille sijoitettu tulisija jatkaa käyttöaikaa pitkälle syksyyn.

Yläkerran makuuhuoneesta on kulku lasitetulle terassille.Yläkerran makuuhuoneesta on kulku lasitetulle terassille.
Lasiterassin jatkeena on vehreä kattoterassi.Lasiterassin jatkeena on vehreä kattoterassi.

Täydellinen pieniä tiloja myöten

Bunkkerissa sijaitsee wc molemmissa asuinkerroksissa. Vaaleat seinät ovat oiva tausta pelkistetylle wc:lle. Vesiputket saavat näkyä ja tässä kohteessa myös wc:n huuhtelusäiliö toimii sisustuselementtinä. 

Katso kuvat Bunkkerin remontin vaiheista

Valokatkaisijat ovat posliinia.Valokatkaisijat ovat posliinia.
Pelkistetty alakerran wc.Pelkistetty alakerran wc.
 
Päivitetty
12.7.2018