• Etusivu
  • Rakentaminen

Shellin vanha rakennus on nyt koti

Rakentajan toimitus
Julkaistu 12.07.2018
20187_53955.jpg

Tämä ovi johdattaa työtiloista keittiöön.

Öljy-yhtiön vanha rakennus on muuttunut perheen kodiksi Porin Asuntomessualueella. Remontin kantavana ajatuksena on ollu säästää kaikkea ja mahdollisimman paljon. Tässä kodissa ei nähdä tehdasvalmisteisia valokatkaisijoita, keittiötä tai uutuuttaan hohtavia kylpytiloja. Kaikki uusi on pyritty toteuttamaan käsityönä.

Katso kuvat Bunkkerin remontin vaiheista

Vanha ja uusi sopusoinnussa keskenään

Keittiön ja ruokailuhuoneen jakaa näyttävä saareke, jonka tiilet ovat peräisin rakennuksesta. Tiilirungon sisältä, saarekkeen toiselta puolelta, löytyy puinen säilytyskaluste, jonka päälle on valettu betoninen työ- ja laskutaso. Tason päällä oleva lasinen tilanjakaja on rakennettu vanhoista ikkunoista. Vanhoja ikkunoita on hyödynnetty myös keittiön syvennyksen vitriinin ovina.

Olohuono ja ruokailutila ovat avointa, yhtenäistä tilaa, jotka yhdistää ajan henkeen sopiva lankkuparketti. Olohuoneen katseenvangitsijana toimii näyttävä takka, joka on paikallisen muurarin paikalleen muuraama. Pirteä väriläiskä olohuoneen katossa on Hanna Anosen puinen Cocktail-valaisin, jonka juuressa on kipsinen rosetti.

Seinän rakenteisiin piilotettu vitriinikaappi tarjoaa näyttelytilan kauniille esineille.
Seinän rakenteisiin piilotettu vitriinikaappi tarjoaa näyttelytilan kauniille esineille.
Saarekkeen tiilet ovat rakennuksen purkuvaiheessa säästettyjä.
Saarekkeen tiilet ovat rakennuksen purkuvaiheessa säästettyjä.
Näyttävä tulisija ja Hanna Anosen Cocktail-valaisin ovat olohuoneen katseenvangitsijat.
Näyttävä tulisija ja Hanna Anosen Cocktail-valaisin ovat olohuoneen katseenvangitsijat.
Keittiö on paikallisen puusepän tekemä.
Keittiö on paikallisen puusepän tekemä.

Unelmien kierreportaat

Upeat, koristeelliset kierreportaat on löydetty ulkomailta jo ennen kuin niille oli sijoituspaikkaa. 1800-luvun metalliset portaat istuvat paikalleen täydellisesti. Kierreportaat johdattavat keittiöstä yläkerran aulaan. josta on kulku makuuhuoneisiin ja kattoterassille.

20187_53948.jpg
20187_53953.jpg
20187_53954.jpg
20187_53960.jpg

Kiviportaat johdattavat eri maailmaan

Vanhat kiviportaat johdattavat alakerran saunatiloihin ja yläkerran makuuhuoneisiin. Suuret ikkunat valaisevat yläkerran portaikon, jonka huomiotaherättävä valaisin pysäyttää ihastelemaan. Kodin ilmanvaihto ja lämmitys on pyritty toteuttamaan vanhan, toimivan järjestelmän ehdoilla. Ilmanvaihtoventtiileinä toimivat rakennuksen alkuperäiset venttiilit, jotka on huolella puhdistettu. Kodin patterit myötäilevät rakennuksen tyyliä.

Näitä portaita pitkin päästään alas saunatiloihin.
Näitä portaita pitkin päästään alas saunatiloihin.
Yläkerran rappusia koristaa näyttävä lamppu.
Yläkerran rappusia koristaa näyttävä lamppu.

Saunatiloissa lepää sekä sielu että silmä

Bunkkerin alakerrassa sijaitsevat sauna- ja kylpytilat sekä pieni oleskelutila. Suihkut ovat uudet, mutta istuvat muotoilultaan täydellisesti vanhaan ympäristöön. Lattian laattojen värimaailma on saanut vaikutteita betonista ja sointuu harmoniseksi kokonaisuudeksi vanhan tiilen vierellä.

Myös alakerran ilmanvaihtojärjestelmä on huollettu toimivaksi. Vanhat venttiilit täydentävät kokonaisuuden.

Nostalginen tassuamme kutsuu kylpemään.
Nostalginen tassuamme kutsuu kylpemään.
Harmaa laatta muistuttaa värimaailmaltaan betonia.
Harmaa laatta muistuttaa värimaailmaltaan betonia.
Kellarin oleskelutila.
Kellarin oleskelutila.

Bunkkerin saunassa ovat sopusoinnussa kaksi eri kiuasta. Kelopuiset lauteet ja seinät on kuin luotu tilaan. Vanhat tiilet saavat näkyä saunassakin; tiiliseinän toisella puolella on suihkutila.

Lue lisää Bunkkerin saunasta täältä

20187_53969.jpg
20187_53957.jpg

Makuuhuoneesta suoraan terassille

Bunkkerin kattoterassi toimii kodin pihana. Makuuhuoneesta ja yläkerran aulasta avautuvat pariovet suoraan lasitetulle terassille, jonne aurinko paistaa koko päivän. Terassille sijoitettu tulisija jatkaa käyttöaikaa pitkälle syksyyn.

Yläkerran makuuhuoneesta on kulku lasitetulle terassille.
Yläkerran makuuhuoneesta on kulku lasitetulle terassille.
Lasiterassin jatkeena on vehreä kattoterassi.
Lasiterassin jatkeena on vehreä kattoterassi.

Täydellinen pieniä tiloja myöten

Bunkkerissa sijaitsee wc molemmissa asuinkerroksissa. Vaaleat seinät ovat oiva tausta pelkistetylle wc:lle. Vesiputket saavat näkyä ja tässä kohteessa myös wc:n huuhtelusäiliö toimii sisustuselementtinä.

Katso kuvat Bunkkerin remontin vaiheista

Valokatkaisijat ovat posliinia.
Valokatkaisijat ovat posliinia.
Pelkistetty alakerran wc.
Pelkistetty alakerran wc.
Rakentaminen
runko
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20219_72664.jpg
Sano ei hukkaneliöille ja rakenna oma kompakti unelmatalosi
Nykyisin omaa kotia suunnittelevat ja rakentavat rakastavat kompakteja tilaratkaisuja, luonnonläheisyyttä, ekologisia materiaaleja sekä fiksuja säilytysratkaisuja. Asunnon ei tarvitse olla suuri, ollakseen paras mahdollinen omalle perheelle. Kukaan ei halua tuhlata kotinsa neliöitä hukkaneliöiksi, vaan kompakteilla tilaratkaisuilla saadaan asuntoon samanaikaisesti sekä tilantuntua, että järkeviä ja toimivia säilytysratkaisuja.
201812_55695.jpg
Verkosta ostettu talo säästää euroja
Osta talo verkosta -palvelutarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden suunnitella ja ostaa oma koti suoraan verkosta. Asiakkat ovat innostuneet uuden kodin verkko-ostamisesta, koska verkossa talokaupat tulevat edullisemmaksi ja ostaminen käy helpommin ja nopeammin perinteiseen tapaan verrattuna.Kastelli päätti toteuttaa asiakkaiden toiveet isommasta omakotitalosta Play-mallistoon, joten Kastellin verkkopalvelussa laajennettiin saatavilla olevaa mallistoa nyt isommalla, 120-neliöisellä uutuudella. Play 120 -kodissa yhdistyvät käytännöllinen tilasuunnittelu sekä joustava pohjaratkaisu. Tilaa Kastelli-taloesiteSuunnittele oma Play-kotisi
20222_76980.jpg
Paraisille rakentuu ainutlaatuinen ekokylä
Nina ja Tero Ingeliuksella on takataskussaan useampi kokemus kosteus- tai homevaurioisista asunnoista. Kun heille tuli tarve etsiä uusi koti, he havaitsivat, että terveellistä rakennustapaa ja -materiaaleja ei yhdestä paikasta tunnu löytyvän. Lopputuloksena piti kääriä hihat itse. Nyt omasta kodista tulee konseptitalo Paraisten Kirkkosalmenrantaan, ja Ingeliusten yritys Godai Oy rakentaa lähistölle seitsemän talon ekokylän.
20151_42013.jpg
Tuunaa talosi ja tutustu Kaarnaan
Uusi Kaarna-mallistoUutta Kaarna-mallistoa voi parhaiten kuvailla sen suunnittelija, arkkitehti Eva-Maria Ylönen. Hän tekee sen sekä TUNTEELLA:- Sain inspiraatiota Kaarnaan luonnosta, tummasta metsästä ja puusta, pitkistä suomalaisista perinteistä selkeästi nykyaikaan tuotuna. Kaarna on ulkomuodoltaan vähäeleinen ja selkeä, mutta silti paljon puhuva. Kaarnalla on tuttu perinteisen talon leikkausmuoto, mikä näkyy myös sisätiloissa.että JÄRJELLÄ:- Uusi Kaarna on suunniteltu asumiseen eläytyen. Tilat muodostuvat kodikkaan oleskelutilan ympärille. Toimivat aputilat lähtevät siitä, että erilaisiin toimintoihin tarvitaan erilaisia tiloja. Saunaosasto on omassa rauhassaan ja kodinhoitotilat omassaan. Saunan ystäville Kaarna tarjoaa aivan uutta. Taloon on mahdollista yhdistää puulämmitteinen pihasauna, materiaaliksi voi valita jopa hirren. Pihasaunaa on helppo käyttää talon sisällä sijaitsevista pesu- ja pukeutumistiloista.Tutustu lisää Kastelliin ja Kaarnaan.
20156_43765.jpg
Tee se itse: hiekkalaatikko
Lapset rakastavat hiekkalaatikkoleikkejä ja siksi hiekkalaatikko löytyykin usean lapsiperheen pihasta. Hiekkalaatikon rakentaminen onnistuu helposti myös itse. Näillä tee se itse -ohjeilla saa rakennettua hiekkalaatikon, joka on varustettu kätevällä penkillä / pöydällä. Penkillä voi lepuutella jalkojaan ja se toimii myös oivallisena hiekkakakkujen alustana. Hiekkalaatikon ohjeet ovat 2 m x 2 m kokoiselle hiekkalaatikolle. Hiekkalaatikon ohjeita voi soveltaa sekä oman pihan että käyttötarpeiden mukaan.
201510_44534.jpg
Rintamamiestalon uusi, ehompi ilme
Vesikatto on perustuksen ohella yksi rakennuksen tärkeimmistä osista. Juho Aurasen rintamamiestalon katto oli tullut tiensä päähän. Hän halusi palauttaa talolle sen alkuperäisen ilmeen ja päätti vaihtaa 1970-luvulla asennetun peltikaton uuteen Katepal -huopakatteeseen.- Ajattelin, että perinteinen kolmiorimakate voisi olla mukavan näköinen tällaisessa 1960-luvun alun talossa, hän kertoo.Huopakatteen puolesta puhui myös sen hiljaisuus sekä sateella että tuulisella säällä. Katteeksi Auranen valitsi Katepal Pintarin, josta on helppo tehdä aito kolmiorimakate. Pintarissa yhdistyvät perinteisen huopakaton kauneus sekä nykyaikainen vahva ja tiivis kumibitumikermirakenne. Luja polyesteritukikerros takaa, että katto kestää niin pakkaset kuin kesähelteet.Jätä yhteydenottopyyntö bitumikatteesta

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton