Rentoutta ruokailuun

Keittiö on kodin sydän. Vietämme siellä paljon aikaa ruoan­laiton ja seurustelun merkeissä. Miellyttävästi valaistussa keittiössä on teholtaan ja tunnelmaltaan monenlaista valoa: hyvää yleisvaloa, tehokasta ja häikäisemätöntä työskentelyvaloa sekä rauhallista himmeämpää valoa seurusteluun ja ruokailuhetkeen. 

ainoavilla_helka_keittio_NS_2124

Ruokailuun lämmintä kohdevaloa

Erillisellä kytkimellä varustetut riippuvalaisimet luovat keittiöön pientilan ruokailua varten. Liian korkealle sijoitettu valaisin häikäisee ruokailijoita ja liian matalalle sijoitettuna se on näköeste pöydän yli. Ruokapöydän valaisimen ideaali sijoituskorkeus on n. 60 – 80 cm pöydän pinnasta

ruokailu_02

Ajatonta tyylikkyyttä

Tunnelmavalaistuksen huomioiminen ja valon värilämpötila on tärkeää, kun ruokailutila avautuu kodin muihin kodin tiloihin.Tapio Wirkkala suunnittelemat valaisimet antavat ruokapöydälle ajatonta tyyliä. Linjakas opaalilasinen lamppu, johon oli yhdistetty pelkistetty lampun johto, malli K2-131, palkittiin seuraavana vuonna Milanon XII Triennalessa. Alkuperäisestä 60-luvun K2-mallistosta tuotantoon on valitut kuusi valaisinta. K2-142 ja K2-135 myydään yhdessä himmennettävän WIR-85 led-lampun kanssa.

Tapio Wirkkala suunnittelemat valaisimet antavat ruokapöydälle ajatonta tyyliä.Tapio Wirkkala suunnittelemat valaisimet antavat ruokapöydälle ajatonta tyyliä.

Lisävaloilla tunnelmaa

Joskus on kiva vaihdella valaistusta tilanteen, vuodenajan tai juhlateeman mukaan. Tässä muutama vinkki:

  • Kattausta on helppo koristella paristoilla toimivilla koristevaloilla. Ihanat valolangat tuovat pöytään juhlan tuntua.
  • Paperitähdet kuuluvat perinteisesti joulutunnelmaan, mutta keittiötä voi hyvin koristella muulloinkin ympärivuotisilla teemakoristeilla
  • Lisää pehmeeä tunnelmavaloa saat astiavitriinistä, jossa led-valonauhat korostavat lasikaappien sisältöä.
  • Jos olet yrttien ystävä, niin Herby-kasvivalaisin muuntuu kätevästi on/off-kytkimen painalluksella kasvivalosta 4000 kelvinin viileäksi valonlähteeksi.

Millja LED 20 valkoinen pallosarja.Millja LED 20 valkoinen pallosarja.
Filament-lampuilla valaisin saa aivan uuden ilmeen. Nämä lamput saavat näkyä!Filament-lampuilla valaisin saa aivan uuden ilmeen. Nämä lamput saavat näkyä!
 
Päivitetty
11.7.2018