5 energiansäästövinkkiä kesämökille!

Energiansäästö ja fiksu kuluttaminen ovat nykypäivää. Moni viettää paljon aikaa kesämökeillä, joten muutama energiavinkki myös mökkielämään auttaa säästämään paitsi luontoa, myös rahaa. Moni vinkeistä toimii yhtä lailla myös kotonasi, joten tässä helppo tarkistuslista käyttöösi:

  • Sähkölaitteiden ympärillä on hyvä olla tarpeeksi tilaa ilman kiertoa varten. Muutoin laitteiden sähkönkulutus voi moninkertaistua!
  • Sopiva sisälämpötila on noin 20 astetta. Moni vilukissa saattaa tätä vinkkiä kavahtaa, mutta lompakko kiittää, sillä 1 asteen laskeminen säästää noin 5% lämmityskuluissa! Villasukat ja takkatuli ovat muuten mainio tunnelman luoja.
  • Valaistus kannattaa olla paitsi tunnelmallinen, myös ekologinen: led- ja energiansäästölamput kuluttavat sähköä vain murto-osan hehkulamppuihin verrattuna.
  • Ilmalämpöpumppu on fiksun kuluttajan valita: se paitsi säästää energiakuluissa. Asuinmukavuutta tuo se, että sillä voi myös viilentää mukavasti kovimmilla kesähelteillä!
  • Jos mökkisi on sähkötön, harkitse aurinkopaneelien hankkimista. Vaikka sähkö tulisikin mökille, aurinkopaneeleilla voit itse tuottaa sähköä ja Jos aurinkopaneelisi tuottaa ylimääräistä sähköä, voit myydä sen takaisin Loisteelle.

Konstsmiden Bologna Floor Light LED Bl on energiaa säästävä tunnelmanluoja.Konstsmiden Bologna Floor Light LED Bl on energiaa säästävä tunnelmanluoja.

Edellisten lisäksi kannattaa pitää huolta siitä, että maksat sähköstäsi kilpailukykyisen hinnan. Erinomaisen tarjouksen niin mökki- kuin kotisähköstä saat esimerkiksi Loisteelta

 
Julkaistu
6.8.2018