Höyrysauna kruunaa avaran ja valoisan kodin
Kohde 20: Casakivi Porin Asuntomessuilla

Kaksilapsiselle perheelle suunniteltu kivitalo Casakivi rakennettiin Porin Asuntomessuille 2018. Perheen toiveena oli yksikerroksinen koti, jolta toivottiin paljon tilaa ja avaruutta. Kodin keskiössä on valoisa olohuone-keittiö, jonka kattoon on asennettu huikea ledvalaistus yleisvalaistukseen. Tästä kodista löytyy reilusti neliöitä ja neljä makuuhuonetta, joista yhtä voidaan käyttää vierashuoneena. 

Suorakaiteen muotoisen kodin keskellä sijaitseva 79 m2 yhtenäinen tila on näyttävä. Sen kesikössä sijaitseva kolmeen suuntaan avautuva lasitettu takaa antaa lämpöä ja tunnelmaa pimeneviin iltoihin.


Lasitettu takka avautuu kolmeen suuntaan.Lasitettu takka avautuu kolmeen suuntaan.
IMG_0309

Katse kattoon

Korkean tilan äänimaailmaa pehmentävät suuret akustiikkalevyt, joiden saumoihin on asennettu näyttävät  led-nauhat toimimaan kodin yleisvalaistuksena. Korkeimmalta kohdalta katto on jopa 4,9 metrin korkeudessa ja suuren tilan tuntua lisäävät korkeat ikkunat huoneen molemmin puolin.

Akustiikkalevyjen saumoihin asennettu led-valaistus on näyttävä.Akustiikkalevyjen saumoihin asennettu led-valaistus on näyttävä.
20-Lammi-9867

Yksityiskohdat on hiottu viimeiseen asti

Kotiautomaatiotakin nykyaikaisesta kodista löytyy. Valaistusta ja kulunvalvontaa voidaan ohjata kosketusnäytöiltä ja mobiililaitteilla. Katolle asennettu aurinkosähköjärjestelmä kattaa osan kodin sähköntarpeesta.

Suuret eläväpintaiset laatat luovat arvokkaan pohjan sisustukselle. Aluksi suunnitelmissa oli maalattu betonilattia, mutta suuret laatat osoittautuivat parhaaksi valinnaksi.

Päätyseinä on pinnoitettu Tikkurilan Tunto Kivi -luonnonkivellä.Päätyseinä on pinnoitettu Tikkurilan Tunto Kivi -luonnonkivellä.
Nurkissa valaisevat led-nauhat.Nurkissa valaisevat led-nauhat.
Suuret, kiiltävät lattialaatat luovat pohjan sisustukselle.Suuret, kiiltävät lattialaatat luovat pohjan sisustukselle.

Harmoninen kylpyosasto

Led-nauhojen monipuolinen käyttö näkyy myös kylpyhuoneessa. Seinälle asennettu wc-istuin löytyi Geberitin mallistosta ja se jatkaa linjakkuudellaan suoraviivaista muotoa. Matalat, korkealle sijoitetut ikkunat tuovat luonnonvaloa sisälle, mutta pitävät huolta yksityisyydestä. Kattoon upotetut suihkut ovat ylelliset ja huomaamattomat ilman näkyviä putkivetoja.

Perheen valinta perinteisen saunan sijasta on höyrysauna. Kaakeloidut penkit korvaavat perinteiset puiset lauteet ja niillä onkin mukava rentoutua stressaavan päivän jälkeen.

Kylpyosastolta on suora yhteys ulos terassille, jossa sijaitsee ulkoallas. Ulkotiloihin sijoitettu poreallas on pientä arjen luksusta, eikä lämmityskustannuksetkaan hirvitä; poreallas pysyy lämpimänä maalämmön avulla. 

Seinä-wc jatkaa linjakasta muotoilua.Seinä-wc jatkaa linjakasta muotoilua.
Rakenteisiin kätketty hana on Oraksen.Rakenteisiin kätketty hana on Oraksen.
Höyrysauna on vaihtoehto perinteiselle saunalle.Höyrysauna on vaihtoehto perinteiselle saunalle.

Makuuhuone toimii vierashuoneena

Erilleen muista makuuhuoneista sijoitettu vierashuone tarjoaa yksityisyyttä. Yksi talon kolmesta wc-tilasta on aivan vierashuoneen yhteydessä.

IMG_0317_2

Kodinhoitohuone on käytännöllinen

Kodinhoitohuoneeseen kulku tapahtuu eteisestä tai suoraan ulkoa. Riittävä säilytystila on varmistettu asentamalla kaapit koko toiselle seinustalle. Seinälle asennettu 6-kulmainen laatta on moderni, vaikka henkii menneitä vuosikymmeniä.

IMG_0303.JPG
 
Päivitetty
9.7.2018