Kuinkahan monta tuntia elämästä menee avainten etsimiseen?

Avaimen hukkaamisessa turhauttavimpia asioita on etsimiseen hukattu aika ja siitä aiheutunut mielipaha. Myös hetkellinen turvattomuuden tunne on epämieluisa – onhan kyse omasta yksityisestä kodista. Onneksi älykäs koti alkaa jo ovelta.

abloy_yale_doorman_avainten_etsiminen

– Uskon, että tulevaisuudessa kotiavaimien etsimiseen hukattu aika vähenee avaimettomien älylukkojen myötä, sanoo Yale-älykotiratkaisuista Suomessa vastaava Markus Niskanen Abloy Oy:stä.

Yale Doorman on älylukkoratkaisu, joka mahdollistaa kodin lukituksen hallinnan koodilla, kulkutunnisteella tai älypuhelimella. Avaimettomuus ei ainoastaan lisää turvallisuutta, se myös tekee elämästä sujuvampaa. Yale Smart Living Home -älypuhelinsovelluksella voi esimerkiksi avata oven lähetille, vaikka ei itse olisi kotona.

Joka neljäs talonomistaja voisi päästää lähetin kotiinsa älylukolla

Abloy Oy:n tuoreen kyselytutkimuksen* mukaan jopa 28 % suomalaisista pientaloasukkaista voisi harkita älylukon käyttöä kuljetuspalvelun päästämiseksi sisään kotinsa eteiseen lähetyksen jättämistä varten.

Aihe on ajankohtainen, sillä verkkokaupan voimakkaasti kasvaessa, suuri osa kotiin toimitettavista paketeista palautuu kuljetusyhtiön terminaaliin, kun toimitusosoitteessa ei ole ketään vastaanottamassa lähetystä.
– Suomalaiset ovat ilmiselvästi valmiita ottamaan uusia arkea helpottavia tapoja käyttöön. Avaimettomat lukot ovat olleet arkipäivää toimistokiinteistöissä jo pidempään, ja nyt olemme nähneet suurta kasvua myös pientaloille suunnattujen älylukkojen menekissä, Niskanen toteaa.
 

*Tutkimusyhtiö YouGov Finlandin toteuttama, Abloy Oy:n kesäkuussa 2018 tilaama kyselytutkimus. n=606. Lue lisää.
Avaa ovi lähetille älypuhelinsovelluksella.Avaa ovi lähetille älypuhelinsovelluksella.
Hallitse kodin lukitusta koodilla, kulkutunnisteella tai älypuhelimella.Hallitse kodin lukitusta koodilla, kulkutunnisteella tai älypuhelimella.

Älylukoissa taattua Abloy-laatua

Yhteiskäyttöisten kesämökkien ja muun jakamistalouden yleistyessä, myös pientalojen lukitustapojen odotetaan muuttuvan. Abloy Oy:n kysely kertoo, että suomalaiset ovat valmiita käyttämään älylukkoja kodeissaan ja mökeissään. Jopa 77 % vastaajista voisi mahdollisesti kuvitella käyttävänsä älylukkoja, jossa kulkeminen tapahtuu esimerkiksi koodilla, tunnisteella tai matkapuhelimella.
– Perinteisellä ABLOY-lukolla ja -avaimella on vahva asema Suomessa. Yhä enemmän tiedostetaan, että Abloy on turvallisella lukkorungollaan helpottamassa arkea myös avaimettomissa Yale-älylukoissa, Niskanen pohtii.

Valitse huoleton elämä. Älykäs koti alkaa jo ovelta. Yale.fi

Yale on ASSA ABLOY -konserniin kuuluva globaali kuluttajabrändi, jota Suomessa edustaa Abloy Oy.

 
Julkaistu
6.8.2018