• Etusivu
  • Talo

Kuinkahan monta tuntia elämästä menee avainten etsimiseen?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Abloy Oy
Julkaistu 06.07.2018
20187_53784.jpg

Avaimen hukkaamisessa turhauttavimpia asioita on etsimiseen hukattu aika ja siitä aiheutunut mielipaha. Myös hetkellinen turvattomuuden tunne on epämieluisa – onhan kyse omasta yksityisestä kodista. Onneksi älykäs koti alkaa jo ovelta.

– Uskon, että tulevaisuudessa kotiavaimien etsimiseen hukattu aika vähenee avaimettomien älylukkojen myötä, sanoo Yale-älykotiratkaisuista Suomessa vastaava Markus Niskanen Abloy Oy:stä.

Yale Doorman on älylukkoratkaisu, joka mahdollistaa kodin lukituksen hallinnan koodilla, kulkutunnisteella tai älypuhelimella. Avaimettomuus ei ainoastaan lisää turvallisuutta, se myös tekee elämästä sujuvampaa. Yale Smart Living Home -älypuhelinsovelluksella voi esimerkiksi avata oven lähetille, vaikka ei itse olisi kotona.

Joka neljäs talonomistaja voisi päästää lähetin kotiinsa älylukolla

Abloy Oy:n tuoreen kyselytutkimuksen* mukaan jopa 28 % suomalaisista pientaloasukkaista voisi harkita älylukon käyttöä kuljetuspalvelun päästämiseksi sisään kotinsa eteiseen lähetyksen jättämistä varten.

Aihe on ajankohtainen, sillä verkkokaupan voimakkaasti kasvaessa, suuri osa kotiin toimitettavista paketeista palautuu kuljetusyhtiön terminaaliin, kun toimitusosoitteessa ei ole ketään vastaanottamassa lähetystä.
– Suomalaiset ovat ilmiselvästi valmiita ottamaan uusia arkea helpottavia tapoja käyttöön. Avaimettomat lukot ovat olleet arkipäivää toimistokiinteistöissä jo pidempään, ja nyt olemme nähneet suurta kasvua myös pientaloille suunnattujen älylukkojen menekissä, Niskanen toteaa.

*Tutkimusyhtiö YouGov Finlandin toteuttama, Abloy Oy:n kesäkuussa 2018 tilaama kyselytutkimus. n=606. Lue lisää.
Avaa ovi lähetille älypuhelinsovelluksella.
Avaa ovi lähetille älypuhelinsovelluksella.
Hallitse kodin lukitusta koodilla, kulkutunnisteella tai älypuhelimella.
Hallitse kodin lukitusta koodilla, kulkutunnisteella tai älypuhelimella.

Älylukoissa taattua Abloy-laatua

Yhteiskäyttöisten kesämökkien ja muun jakamistalouden yleistyessä, myös pientalojen lukitustapojen odotetaan muuttuvan. Abloy Oy:n kysely kertoo, että suomalaiset ovat valmiita käyttämään älylukkoja kodeissaan ja mökeissään. Jopa 77 % vastaajista voisi mahdollisesti kuvitella käyttävänsä älylukkoja, jossa kulkeminen tapahtuu esimerkiksi koodilla, tunnisteella tai matkapuhelimella.
– Perinteisellä ABLOY-lukolla ja -avaimella on vahva asema Suomessa. Yhä enemmän tiedostetaan, että Abloy on turvallisella lukkorungollaan helpottamassa arkea myös avaimettomissa Yale-älylukoissa, Niskanen pohtii.

Valitse huoleton elämä. Älykäs koti alkaa jo ovelta. Yale.fi

Yale on ASSA ABLOY -konserniin kuuluva globaali kuluttajabrändi, jota Suomessa edustaa Abloy Oy.

Abloy Oy
Talo
lukitus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202211_80162.jpg
Nämä viisi asiaa jokaisen tulisi miettiä oman kodin lukituksesta
Mitä kodin lukituksen valinnassa tulee ottaa huomioon? Mikä on juuri minun kotiini sopivin lukitusjärjestelmä? Nykyisin lukitukseen on useita eri vaihtoehtoja ja valinnanvaikeus saattaa hämmentää. Ajantasainen lukitus on tärkeä osa kodin turvallisuutta. Lukitusta valitessa on hyvä ottaa huomioon paitsi turvallisuus, myös käytännöllisyys. Erilaisilla perheillä on erilaisia mieltymyksiä ja tarpeita. Osa haluaa älylukituksen, toinen mekaanisen lukituksen ja kolmas molemmat. Kaikenlaiset yhdistelmät ovat mahdollisia.Entä millainen älylukko olisi sitten tarpeisiinne juuri sopiva? Lue tästä artikkelista, mikä lukitusjärjestelmä sopii parhaiten kotiisi. Voit myös tehdä artikkelin loppupuolelta löytyvän testin, jolla testaat, mikä älylukko sopii tarpeisiisi parhaiten.
20193_56740.jpg
Autosi lukitus aukeaa elektronisesti, miksei kotisi?
Teknologia on arjessamme kaikkialla. Mieti, mitä laitteita käytät päivittäin, ja miten ne ovat helpottaneet elämääsi. Harva avaa enää auton ovea mekaanisella avaimella, ja useimmilla työpaikoilla on käytössä elektroniset avainlätkät. Nyt digitaalinen kodin lukitus on tätä päivää.Älypuhelimet ja tietokoneet ovat arkipäiväistyneet ja ilman niitä toimiminen tuntuisi lähes mahdottomalta. Nopeasti kasvava kotien automatisointi ja varustaminen erilaisilla älylaitteilla tavoittelee turvallisuuden lisäksi elämisen helppoutta ja huolettomuutta. Kotien automaatiosta onkin tullut uusi trendi, jossa viihtyisyys, turvallisuus ja helppokäyttöisyys ovat arkipäivää. Älylukko on tärkeä osa älykotia.
20155_43515.jpg
Uuden ajan älylukko helpottaa arkea
Meniköhän ulko-ovi lukkoon? Tuliko avaimet mukaan? Enää ei tarvitse murehtia avainten ja lukituksen kanssa. Yale Doorman on tehty helpottamaan arkipäivääsi. Se on uusi elektroninen lukko kotien ulko-ovien lukintaan. Vahva rakenne ja materiaali kestävät hyvin vaativiakin sääolosuhteita. Valaistusta näppäimistöstä on apua hämärässä tai pimeässä.
20218_71925.jpg
Tulevaisuuden lukitusratkaisut helpottamaan kulkemista kodeissa
Koulujen alkaminen, lapset ja avaimet – eikä aikaakaan, kun avaimet hukassa. Avaimia ei näy eikä kuulu, mikä tietää pahimmassa tapauksessa lukoston uudelleensarjoittamista ja rahan menoa. Onneksi arjen avuksi on tullut moderneja lukitusratkaisuja, jotka helpottavat elämää. Perinteisen mekaanisen avaimen rinnalla on nyt uusia, käteviä ja turvallisia tapoja avata kodin ovi. Digitaaliset ja avaimettomat ratkaisut valtaavat alaa ja ovien lukituksia. Mistä on kyse?
202012_67900.jpg
Kuinka kotisi pysyy turvassa, kun et ole paikalla?
Kuinka suojaat kotisi, kun olet lähdössä lyhyelle lomamatkalle tai vaikka vain kesämökin rauhaan?
20163_45716.jpg
Onko ovi varmasti lukossa?
Tuttu tilanne? Enää ei kuitenkaan tarvitse miettiä menikö ulko-ovi lukkoon, sillä uusi älylukko hoitaa lukituksen automaattisesti puolestasi. Lukon voit aina avata koodilla, kulkutunnisteella tai älypuhelimellasi.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton