Suunnitelmissa talon perustukset ja kellarin rakentaminen?

Harkkorakentamisella on Suomessa pitkät perinteet. Ensimmäiset betoniset harkot on valmistettu Suomessa jo 1940-luvulla. Betoniharkkoja käytettiin alkuun erityisesti maatalous- ja pienteollisuusrakentamisessa. Suomen markkinoilla Lammin Betoni on yksi ensimmäisistä harkkovalmistajista, sillä Lammilla betoniharkkoja on valmistettu 1960-luvulta asti.

Harkkoperustuksessa betonista valetun anturan päälle muurataan harkoista talolle kestävä perustus. Perustuksen tuleekin kestää käytössä lähtökohtaisesti ainakin sata vuotta. Harkkoperustus sopii useimpiin maaperiin ja maastoihin. Harkkoperustus mahdollistaa myös erikoiset rakenteet haastaviin maasto-olosuhteisiin.

TASSU-muotteihin valetun anturan päälle muurataan harkoista talolle kestävä perustus. Tähän kohteesen rakennettiin Lammi-Kivitalo.TASSU-muotteihin valetun anturan päälle muurataan harkoista talolle kestävä perustus. Tähän kohteesen rakennettiin Lammi-Kivitalo.

TASSU – anturat valmiiksi päivässä

TASSU-valmisanturamuotti on nopea, helppo ja kustannustehokas ratkaisu vahvan ja toimivan perustuksen toteuttamiseksi. Valmiiksi perusraudoitetun 5 metriä pitkän ja vain 20 kg painavan muotin avulla rakennuksen antura on mahdollista tehdä ja valaa valmiiksi päivässä.

Valmiiksi raudoitetut TASSU-valmismuotit tuodaan yhtenä toimituksena työmaalle sisäkkäin pinottuna. Asennusvaiheessa ei tarvita erikoistyökaluja: muottien leikkaamiseen soveltuvien voimasaksien lisäksi tarvitaan vain sidelankaa ja sidontakoukku muottien yhdistämiseksi. Muottien mukana tulee yksityiskohtainen ja selkeä työohje, jossa käydään läpi erilaisten liitosten ja päätykappaleiden tekeminen. Työohje soveltuu niin ammatti- kuin omatoimirakentajalle. Muottien valu suoritetaan pumppuvaluna. Sokkelin rakentaminen voidaan aloittaa heti, kun betoni on kovettunut.

Katso asennusvideo

LammiTassu_fiiliskuvia0000_1920x1500

Miksi valita TASSU

  • Helppo: TASSU-valmismuotti on kevyt käsitellä ja helppo työstää, eikä asennuksessa tarvita erikoistyökaluja tai -osaamista.
  • Nopea: Valmiiksi raudoitetun muotin avulla voidaan rakennuksen betonianturat muotittaa ja valaa valmiiksi yhdessä päivässä.
  • Edullinen: Nopean ja helpon asennuksen ansiosta voidaan saavuttaa merkittäviä kustannussäästöjä. Valettua muottia ei myöskään tarvitse purkaa, jolloin TASSUA käytettäessä ei synny purkujätettä. Työmaa pysyy näin siistinä ja turvallisena.

TASSU-anturamuotti on valmiiksi raudoitettu.TASSU-anturamuotti on valmiiksi raudoitettu.

Kellarilla lisätilaa kotiin

Kellariratkaisuun päädytään usein kaavaehtojen, tontin ominaisuuksien tai lisätilan tarpeen vuoksi. Parhaimmillaan kellari on paljon muutakin kuin kylmä tai puolilämmin varastotila, sillä hyvin suunniteltu kellari tarjoaa kotiin laadukkaita lisäneliöitä – kokonaisen muunneltavan kerroksen verran.

Kellari on helpoin ja turvallisin tapa rakentaa talon alin kerros. Hinta/hyötysuhde on selkeä: perustus on joka tapauksessa tehtävä, rakensitpa puu-, hirsi- tai kivitaloa. Yhtä hyvin voit tehdä perustukseksi kellarin. Kellari on luja, eikä väliseiniä välttämättä tarvita - tilaa voi siis helposti muunnella haluamasi käytön mukaan. Ja jos joskus päättäisit luopua talostasi, kellari korostaa talosi jälleenmyyntiarvoa.

Kellarilla on monia etuja

  • Turvallinen: se on palamaton, kestää kosteutta ja on tiivis radonia vastaan.
  • Luja: et tarvitse pakollisia väliseiniä, saat vapautta tilasuunnitteluun.
  • Energiatehokas: sillä on erinomainen lämmöneristävyys, tiiviys ja massiivisuus.
Lammi-Kivitalot tarjoaa kellarin joka on helppo, nopea ja kustannustehokas. Se on vaivaton hankkia – saat kaiken tarvitsemasi yhdestä paikasta – ja se sopii myös omatoimirakentajalle.
Kellariin rakennettu kylpy- ja saunaosasto.Kellariin rakennettu kylpy- ja saunaosasto.

Pyydä tarjous


 
Päivitetty
27.4.2020