Upeita teräsportaita esillä asuntomessuilla

Suomalaista käsityötä parhaimmillaan on esillä messuilla kohteissa 21 ja 24. Molemmissa taloissa on kotimaiset Grado Designin valmistavat portaat, jotka toimivat katseenvangitsijana ja kalusteena sisustuksessa. Lisäksi paritalokohteessa 25 on saman valmistajan portaat ulkoportaina sekä isommasta talosta löytyvät LUMO-portaat.

Jokilammissa leijutaan yläkertaan

Jokilammi, (messukohde 21) on joen rannalla sijaitseva kaksikerroksinen talo, joka on suunniteltu lapsiperheelle huomioiden niin pienten kuin jo aikuisten lasten tarpeet.  Ovesta sisään tultaessa huomio kiinnittyy portaisiin, jotka johtavat yläkertaan. LEIJU-portaat todellakin näyttävät leijuvan ilmassa. Askelmat tulevat suoraan seinästä ja yhdistyvät lasikaiteisiin ilman näkyviä kiinnikkeitä tai ruuveja. Vaikka portaissa ei ole näkyvää runkoa, ovat portaat silti hyvin tukevat ja turvalliset. Portaiden teräsrunko on rakennettu askelmien sisään ja askelmat on asennettu betoniseinään. Pelkistetyt ja modernit portaat kutsuvat nousemaan yläkertaan oleskelu- ja keittiötiloihin.

KIDE-portaat kruunaavat olohuoneen

Kohde 25, Kodin Terra -talo by Prisma, on nelihenkisen lapsiperheen ekologinen, valoisa ja viihtyisä koti. Apulannan Sipe Santapukki ja Toni Wirtanen sisustavat osan perheen kodista.

Olohuoneen sisustuksen kruununa toimii KIDE-portaat. Askelmien muotoja seuraava teräsrunko on KIDE-portaiden erottuvin ominaisuus. Sahalaitaisessa rungossa on karismaa ja runko on huomiota herättävän tyylikäs. KIDE-portaista ei löydy ruuveja, pultteja eikä muita näkyviä kiinnikkeitä. Portaiden lasikaiteissa ei ole myöskään kaidetolppia. Portaat ovat ilmavat ja graafiset sulautuen vaaleaan sisutukseen täydellisesti. 

Sahalaitainen runko luo karismaa.Sahalaitainen runko luo karismaa.
Olohuoneesta katsottuna ilmavat portaat sulautuvat saumattomasti sisutukseen.Olohuoneesta katsottuna ilmavat portaat sulautuvat saumattomasti sisutukseen.

LUMO-portaat sisällä ja ulkona

As Oy Porin Villasun, kohde 24,  on valoisa paritalokohde, joka koostuu nuoren parin 71-neliöisestä ensiasunnosta ja toisesta 101,5-neliöisestä asunnosta. Teroittajankadulta avautuva julkisivunäkymä on selkeämuotoinen. LUMO-portaat johtavat yläkerran terasseille. LUMO-porras on muotokieleltään yhtä selkeä ja pelkistetty kuin itse talokin. Portaiden runko on valmistettu lattateräksestä.

Gradon portaat soveltuvat myös ulkokäyttöön.Gradon portaat soveltuvat myös ulkokäyttöön.

Isommasta asunnosta löytyy LUMO-portaat myös sisältä. Lasikaiteelliset portaat johtavat yläkertaan, jossa on makuuhuone sekä käynti terassille. Lasikaide jatkuu koko yläkerran leveydeltä, jolloin alakerta näkyy kauniisti lasin läpi ja tila pysyy avarana ja valoisana.

Isomman asunnon yläkertaan johtaa Gradon portaat.Isomman asunnon yläkertaan johtaa Gradon portaat.
Yläkerrassa lasikaide jatkuu koko yläkerran leveydeltä mahdollistaen suoran katseyhteyden alakertaan.  Yläkerrassa lasikaide jatkuu koko yläkerran leveydeltä mahdollistaen suoran katseyhteyden alakertaan.  

Grado kutsuu Asuntomessuille

Kiinnostuitko? Pyydä yhteydenotto:


 
Julkaistu
9.7.2018