Honka Kontti -mallisto edustaa kompaktia ja modernia hirsirakentamista

Porin Asuntomessuilla on ensiesittelyssä Honka Kontti -mallisto. Messuilla nähtävien Konttien sisustus on toteutettu yhteistyössä A-lehtien Meilläkotona.fi:n, Secto Designin ja Genelecin kanssa. Konttien sisustuksen on suunnitellut sisustussuunnittelija Maru Hautala, jonka Marulla-blogi on täynnä elämäniloa, tekemisen riemua ja arkista eloa.

Tutustu jo ennen messuilla käyntiä Honka Konttiin

Honka Kontti -malliston suunnitteli 60-vuotisjuhlavuottaan viettävälle Honkarakenteelle kansainvälisesti tunnettu suunnittelija Harri Koskinen. Mallisto sisältää kompakteja moderneja lomamökkejä ja saunan, joita voi yhdistellä erilaisiksi kokonaisuuksiksi. Rakennukset toimivat erinomaisesti myös esimerkiksi vierasmajana, yksiönä tai vaikkapa työhuoneena. Kaikki mallit on saatavissa pulpetti- ja harjakatolla, joten niistä löytyy helposti myös olemassa olevan rakennuksen tyyliin sopiva vaihtoehto. Mökit voidaan varustaa myös ympärivuotiseen asumiseen.

– Näissä mökeissä voi keskittyä olennaiseen ja kokea olevansa yhtä luonnon kanssa. Suunnittelun lähtökohta oli, ettei tiloissa ole mitään turhaa tai ylimääräistä: ympäröivä maisema on pääosassa, kertoo Harri Koskinen.
Kompaktit talot toimivat matkailukäytössä, vierasmajana, yksiönä tai vaikkapa työhuoneena olemassa olevaa rakennusta täydentäen. Kaikki mallit on saatavissa pulpetti- ja harjakatolla, jolloin niitä on helppoa yhdistää muihin rakennuksiin.

– Kestävä luontomatkailu on kasvava trendi ja kompakteilla talomalleilla on maailmanlaajuista kysyntää. Halusimme tuoda markkinoille kompaktin ja modernin mökkimalliston, joka toimii niin majoituskäytössä kuin täydennysrakentamisessa.  Samalla viemme suomalaista designia Karstulasta maailmalle, toteaa Honkarakenteen pääarkkitehti Anne Mäkinen.
 

Honka Kontti -mallisto on suunniteltu rentoon asumiseen luonnon keskellä. Kompaktit tilat on suunniteltu siten, ettei niissä ole mitään turhaa tai ylimääräistä. Suurten maisemaikkunoiden läpi avautuu esteetön näkymä ympäröivään maisemaan. Honka Kontti -mallisto on suunniteltu rentoon asumiseen luonnon keskellä. Kompaktit tilat on suunniteltu siten, ettei niissä ole mitään turhaa tai ylimääräistä. Suurten maisemaikkunoiden läpi avautuu esteetön näkymä ympäröivään maisemaan.

Honka Kontti 25

Pieni Honka Kontti on suunniteltu ekologiseen asumiseen luonnon keskellä. Tilasuunnittelun lähtökohtana on ollut sovittaa tärkeimmät toiminnot kompaktiin tilaan ja tuoda luontokokemus voimakkaasti osaksi asumista. Sänky on sijoitettu vastapäätä suurta maisemaikkunaa, joka avaa asukkaalle upeat näkymät ympäröivään luontoon. Pientä terassia reunustavat suojaavat siivekkeet tuovat makuutiloihin yksityisyyttä, vaikka mökki olisi sijoitettu lähelle toista rakennusta. Malli on saatavissa pulpetti- ja harjakattoisena.

Honka Kontti 25.Honka Kontti 25.

Honka Kontti 32

Suuren/ison Honka Kontin tilaratkaisu on yksinkertainen: keskelle rakennusta sijoitetut märkätilat jakavat tilan oleskelu- ja makuuhuoneeseen. Korkeat lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat ja liukuovet avaavat sisätilat ympäröivään luontoon päästäen sisään luonnonvaloa ja raitista ilmaa. Makuuhuoneesta on pääsy suojaisalle terassille. Mökki on saatavissa pulpetti- ja harjakattoisena. Harjakattoinen Honka Kontti voidaan varustaa kattoikkunalla, joka avaa näkymät myös vaikkapa revontulien tai tähtitaivaan ihailemista varten.

Honka Kontti 32.Honka Kontti 32.
1920_Kontti-32-2a-int2
1920_Kontti-32-2a-int4

Unohtumattomia luontoelämyksiä Honka Kontin huomassa

Kontti-saunan lähtökohtana on avata saunojalle suora näkymä ympäröivään luontoon. Suuri ikkuna päästää maiseman saunojan sielun jokaiseen sopukkaan.  Lisämukavuutta  saunomiseen tuovat kaksi vierekkäistä suihkua. Rakennuksen toiseen päähän jää pukeutumistila ja pieni terassi vilvoittelua varten. Saunamökki on saatavissa pulpetti- ja harjakattoisena, joten se sopii myös täydentämään monia jo olemassa olevia rakennuksia.

Honka Kontti 25  -sauna.Honka Kontti 25  -sauna.

Kiinnostuitko? Pyydä yhteydenotto.


 
Julkaistu
9.7.2018