Englantilaistyylinen kotiunelma

Tiiliverhoillun omakotitalon sydän on puhdasta puurunkoista Jettaa. Jetta-Talojen etuihin kuuluukin lähes täydellinen pintamateriaalien valinnan vapaus: ne voidaan tehdä juuri niin yksilöllisiksi kuin toivotaan, sekä sisältä että ulkoa.

Metsähonkala-Matilaisen perhe on tyytyväinen uuteen kotiinsa, joka on suunniteltu ja toteutettu heidän toiveidensa mukaan.Metsähonkala-Matilaisen perhe on tyytyväinen uuteen kotiinsa, joka on suunniteltu ja toteutettu heidän toiveidensa mukaan.

Metsähonkala-Matilaisen perhe asuu uudenkarheassa omakotitalossa Hämeenkyrön maaseudulla. Punatiiliverhoiltu, yksinkerroksinen talo istuu maisemaansa täydellisesti, vaikka sen tyyli ei ole tyypillinen suomalainen.

– Meitä miellyttää erittäin paljon englantilainen maalaistyyli, ilman liian romanttisia koukeroita. Punatiiliverhoiltu talo oli alusta lähtien se ainoa oikea vaihtoehto kodiksemme, perheen äiti Minna Matilainen kertoo. Mielikuva punatiilestä liittyy usein 70-luvun laatikkotaloihin, mutta tämä koti on kaikkea muuta. Aumakattoinen talo on suunniteltu harkiten ja toteutettu täysin perheen toiveiden mukaan.

Ideoita tyyliin ja sisustukseen on haettu etenkin englantilaisesta House&Garden-lehdestä sekä Pinterestistä. Talo on U-mallinen, ja suojaisa sisäpiha jää sen taakse. Molemmin puolin taloa on erkkereitä sekä pylväikköjen kannattelemat katokset ulko-ovien päällä. Ylvästä vaikutelmaa korostaa perinteiseen englantilaiseen maalaistyyliin tehty tiiliverhoilu.

– Tiili on linkki myös aiempiin asuinpaikkakuntiimme Tampereelle ja Nokialle, pariskunta pohtii. – Tosin kun nuoruudessani asuin Nokialla tehtaiden kupeessa, vannoin, etten ikinä halua punatiilitaloa itselleni, Minna naurahtaa.

Kodin keskiössä on avotila, jossa ovat olohuone, ruokailutila ja keittiö.Kodin keskiössä on avotila, jossa ovat olohuone, ruokailutila ja keittiö.

Hyvä palvelu ratkaisi talokaupat

Runkotoimittajaksi oli tarjolla muutama talofirma, mutta Jetan paikallinen edustaja Kari Kellokoski vakuutti pariskunnan. – Saimme niin hyvää palvelua, ja Kari oli todella innostunut ideoistamme. Hänen kauttaan saimme koko talon suunnittelun, ja hän auttoi meitä tarvittavien lupien hankkimisessa, mikä helpotti todella paljon. Minnalla oli rakentamisesta jo aiempaa kokemusta, mutta Jarmolle tämä oli ensimmäinen kerta. Alan ammattilaisia löytyi sekä tuttavapiiristä että sukulaisista, ja projektin vastaavana mestarina toimi Juha Ketko.

Talo tilattiin Jetalta runkovalmiina ja loppuun rakentamiseen pestattiin kaksi ammattitimpuria, Olli Metsähonkala ja Teppo Aura. Koska Jarmo on maarakennusalan ammattilainen, hän teki maansiirtotyöt. Minna taas keskittyi sisustuksen suunnitteluun ja materiaalien valintaan. – Muurariksi saimme yli 20 vuotta alalla olleen Hannu Heikkisen. Hänellä meni lähes kolme kuukautta ulko- ja sisätöissä.

Tilaa Jetta-Talon maksuton esite

Jätä yhteydenottopyyntö

Keittiö rajautuu pieneen niemekkeeseen, johon sijoitettiin liesi. Yläpuolella on varta vasten tähän kotiin teetetty metallinen liesituulettimen suojus.Keittiö rajautuu pieneen niemekkeeseen, johon sijoitettiin liesi. Yläpuolella on varta vasten tähän kotiin teetetty metallinen liesituulettimen suojus.

Toiveet toteutuivat

Minna ja Jarmo halusivat kodin, joka toimii hyvin kolmilapsisen perheen arjessa. Niinpä kotiin sijoitettiin neljä makuuhuonetta ja avoin keskitila, johon sijoittuvat keittiö, ruokailutila ja olohuone. Asuinneliöitä on 176.

– Halusin kotiimme etenkin toimivan keittiön ja sen eteen suuren saarekkeen. Keittiön takana on apukeittiö, jonne saa ylimääräiset tavarat piiloon. Sieltä on myös käynti autokatokseen. Se on osoittautunut erittäin käytännölliseksi kulkureitiksi kauppakassien, lasten ja koiran kanssa, Minna toteaa.

Jarmo taas toivoi riittävästi avaruutta sisätiloihin ja katettua terassia ulos. – Kotimme huonekorkeus on 295 cm, mikä on jopa 45 cm perinteistä korkeampi. Se tuo tiloihin mukavasti ilmavuutta.

Sisällä englantilainen maalaistyyli näkyy levennettyinä oviaukkoina, ruutuikkunaisina terassin ovina, tiiliverhoiltuna seinänä, leveänä lankkuparkettina ja salmiakkiruututapetteina. Myös keittiö tehtiin englantilaista maalaistyyliä kunnioittaen.
 

Sisällä englantilainen maalaistyyli näkyy levennettyinä oviaukkoina, ruutuikkunaisina terassin ovina, tiiliverhoiltuna seinänä, leveänä lankkuparkettina ja salmiakkiruututapetteina.

Saarekkeen yläpuolella oleva liesituuletin on komea. Se on teetetty peltisepällä Minnan piirtämien hahmotelmien mukaan. – Etsimme sille tekijää kauan ja lopulta löysimme Sastamalasta Jari Korvenperän, joka teki siitä juuri sellaisen kuin toivoin.

Minna haluaa rohkaista kodinrakentajia luottamaan omaan tyyliinsä. Sen ei tarvitse olla viimeisimpiä trendejä noudattava, vaan tärkeintä on, että itse viihtyy. – Ei kannata olla myöskään liian ehdoton omissa mielipiteissä, sillä pienellä joustolla voi löytää upeita uusia asioita.

Tilaa Jetta-Talon maksuton esite

Perheen omin sisustustyyli on englantilainen maalaistyyli. Siihen kuuluvat näyttävät ikkunat, lankkulattiat, katetut terassit, tiiliverhoilut sisällä ja ulkona sekä tietenkin suurikokoinen takka.

Perheen omin sisustustyyli on englantilainen maalaistyyli. Siihen kuuluvat näyttävät ikkunat, lankkulattiat, katetut terassit, tiiliverhoilut sisällä ja ulkona sekä tietenkin suurikokoinen takka.

Helppohoitoinen ja energiatehokas koti

Tiili valikoitui ulkoverhoilumateriaaliksi osittain myös siksi, että se on ekologinen ja kestävä materiaali, joka on huoltovapaa vuosikymmeniä. Asumisen helppous korostuu muissakin ratkaisuissa. – Meidän perhearjessamme tämä yksikerroksinen koti toimii parhaiten. Edellinen talomme oli kahdessa tasossa eli olemme kokeilleet sen vaihtoehdon.

Kotia suunniteltaessa huomioitiin tarkkaan myös talon energiatehokkuus, sillä huonetiloista haluttiin lämpimiä ja vedottomia. – Kodissamme on tiivis ThermoJetta-rakenne, joka tekee siitä passiivitaloon verrattavan, Jarmo kertoo. Lämmitysjärjestelmänä on helppohoitoinen maalämpö, johon on yhdistetty myös viilennys. Lisäksi olohuoneessa on Tiilerin suurimassainen takka, joka takaa, että koti pysyy lämpimänä kireilläkin talvipakkasilla.

Nyt kun koti on valmis, seuraava projekti on jo vireillä. – Pihalle ollaan tekemässä uima-allasta ja myöhemmin tulevaisuudessa myös erillistä saunaa. Emme tarvitse edes kesämökkiä, sillä tämä koti täyttää kaikki toiveemme, perhe toteaa tyytyväisenä.
 

Tiesitkö? Jetta-Talo tarjoaa apua myös uuden kotisi sisustamiseen. Lue lisää >>>

Rakentamista suunnittelemassa?

Helpoin, nopein ja turvallisin tapa rakentaa on luottaa pitkän kokemuksen omaavaan talovalmistajaan. Kotimainen Jetta-Talo on tunnettu kestävistä rakenneratkaisuista, laatumateriaaleista ja tinkimättömästä työn jäljestä. Jokainen koti on toteutettavissa juuri asiakkaiden toiveiden mukaan.

Saat lisätietoa jättämällä yhteydenottopyynnön

 
Päivitetty
17.4.2020