• Etusivu
  • LVI

Raikkaan ilman kodit Porin Asuntomessuilla

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Vallox Oy
Päivitetty 14.11.2023
20186_53702.jpg

Vas. Jukkatalo ja oik. Villa Vaski

Porin asuntomessut olivat avoinna 6.7.–5.8.2018. Moni asuntomessurakentaja oli valinnut Vallox-ilmanvaihtokoneet.

Näissä kohteissa on Vallox ilmanvaihtokone:

  • Kohde 8 Jukkatalo
  • Kohde 9 Viikilä
  • Kohde 10 Valovoima
  • Kohde 22 Wienerberger JokiDuo
  • Kohde 26 Talo Haltiatar
  • Kohde 30 Casa Terde
  • Kohde 33 Villa Vaski

Tutustu kohteiden ilmanvaihtoratkaisuihin

Jukkatalo Leikkaajankatu, kohde 8:
Vallox 110 MV -ilmanvaihtokoneen ohjauspaneeli on tässä kodissa sijoitettu optimaalisesti sinne, missä ollaan ja eletään eli alakerran kodinhoitohuoneeseen. Sijoituspaikka on erinomainen, sillä siitä ohi kulkiessa on helppo nähdä esimerkiksi automaattiset huoltomuistutukset.
Takkaa sytyttäessä Vallox 110 MV R -ilmastointikoneen ohjauspaneelista tai takan välittömään läheisyyteen sijoitetusta takkakytkimestä saa kytkettyä takkatoiminnon. Se helpottaa takan sytyttämistä luoden taloon hetkellisen ylipaineen.

Viikilä Leikkaajankatu, kohde 9:
Viikilän ilmanvaihto hoituu Vallox 096 MV -koneella. Vakiovarusteena oleva kosteusanturi tehostaa ilmanvaihtoa automaattisesti silloin, kun se on tarpeen. Se helpottaa lapsiperheen arjessa syntyvän kosteuskuorman poistumista sisäilmasta ja luo erinomaiset puitteet laadukkaalle ja elämänmakuiselle asumiselle. Tyypillisiä kosteuskuormaa lisääviä hetkiä syntyy esimerkiksi pyykinpesun, peseytymisen ja ruuanlaiton yhteydessä – ja niitähän lapsiperheessä riittää.
Viikilän raikkaasta ilmasta huolehtiva Vallox 096 MV tukee kohteen säästämisen ideologiaa energiatehokkuudellaan ja taloudellisuudellaan. Se toimii tehokkaasti ja hiljaisesti, kun talossa asutaan ja eletään. Asunnon jäädessä tyhjilleen, laite pienentää tehoa. Laadukas ja tarpeen mukaan ilmanvaihtoa tehostava järjestelmä tukee kustannustehokasta asumista.

Kohde 10: Valovoima, Leikkaajankatu
Mustaa, valkoista ja rouheita pintoja löytyy asuntomessujen kohteesta Valovoima. Tämä 150 m2:n koti on täynnä yksilöllisiä ratkaisuja, joita yhdistää tehokas energian käyttö ja valon hyödyntäminen. Seiniä koristavat isot maalaukset mm. heijastavat hämärän tullen valoa, jota ne ovat päivänvalossa keränneet.
Ilmanvaihdosta tässä talossa huolehtii Vallox 110 MV. Ilmanvaihto on parhaimmillaan, kun se ei näy eikä kuulu. Raikkaasta kodista on helppo nauttia yksikerroksisessa Valovoimassa, koska sen koneellinen ilmanvaihto ottaa talteen lämmön ja tukee näin talon energiatehokasta ideologiaa. Hyvin suunniteltu ja oikein asennettu ilmanvaihtokone tuo asujien arkeen ja elämään laatua.

Wienerberger JokiDuo Teroittajankatu, kohde 22:
Rakentamisessa on kiinnitetty erityishuomiota laadukkaaseen sisäilmaan. Ilmanvaihdosta huolehtii kummassakin kodissa Vallox 110 MV -kone, joka takaa raikkaan ilman kaikissa tiloissa äänettömästi ja luotettavasti. Koneet on sijoitettu kummassakin kohteessa autotallin yhteydessä olevaan tekniseen tilaan. Upea yksityiskohta löytyy autotalleista, joiden lattiaratkaisu on persoonallinen. Niitä kannattaa käydä ihastelemassa tässä paritalo-kohteessa!
Talo on suunniteltu niin työ- kuin asumiskäyttöön, jonka vuoksi siellä vietetään paljon aikaa. Siksi on tärkeää, että talon sisäilma säilyy raikkaana päivän jokaisessa hetkessä. Tyylikkään ja huomaamattoman MyVallox-ohjaimen avulla säädettävä ilmanvaihto hoituu helposti ja vaivattomasti. Ohjaimen avulla voi ilmanvaihtoa tehostaa kotona ollessa ja kun talo on täynnä vieraita. Poissa -tila puolestaan pienentää ilmanvaihtoa, kun talo on tyhjillään. MyVallox-järjestelmän käyttö on helppoa myös etänä, kun kone on rekisteröity ilmaiseen ja helppokäyttöiseen MyVallox-pilvipalveluun.
Asuntojen ylelliset spa-osastot vaativat ilmanvaihdon osalta erityistä huomiota. Syntyvä kosteuskuorma hoituu tehokkaasti ja hallitusti kummassakin asunnossa nykyaikaisten Vallox 110 MV -laitteiden avulla. Vakiovarusteena oleva kosteusanturi tehostaa ilmanvaihtoa tarvittaessa ja toimii luotettavasti.

Haltiatar Koneistajankatu, kohde 26:
Talon ilmanvaihdosta huolehtii Vallox 145 MV. Ilmanvaihtoratkaisu on suunniteltu huolella huolehtimaan rakennuksen ja sen asukkaiden hyvinvoinnista. Onnistunut suunnitelma ja oikein mitoitettu ilmanvaihtojärjestelmä toimii aktiivisten asukkaiden arjessa huomaamattomasti ja äänettömästi. Laite on sijoitettu tekniseen tilaan niin, ettei sitä edes huomaa arjessa, mutta vuosittain tehtävä huolto on helppoa.
Aktiivisen 6-henkisen perheen elämään huoleton Vallox 145 MV sopii täydellisesti. Sisäilma pysyy raikkaana huomaamattomasti nykyaikaisen ja hiljaisen laitteen ansiosta. Valmiiksi monipuolista ilmanvaihtoratkaisua täydentävät hiilidioksidianturit oleskelutiloissa sekä erillisessä työtilassa. Se tunnustelee sisäilman hiilidioksidimäärää ja säätää tarpeen mukaan ilmanvaihtoa pienemmälle tai suuremmalle teholle. Näin Haltiattaren sisäilma on aina aidosti optimaalinen hengittää.

Kohde 30: Casa Terde, Koneistajankatu
Casa Terde sai nimensä talon toisessa kerroksessa sijaitsevan ison kattoterassin mukaan. Tämä kaksikerroksisen lapsiperheen kodin alakerrassa sijaitsevat keittiö, ruokailutila, iso olohuone, kylpytilat sekä lasten makuuhuoneet. Yläkerta puolestaan on vanhempien valtakuntaa ja siitä avautuu kulku myös 67 m2:n kokoiselle terassille.
Alakerran avokeittiö ja olohuone ovat yhtä suurta tilaa, jossa tehokas ilmanvaihto on erityisen tärkeää. Ilmanvaihdosta huolehtii Vallox 121 SE- kone, jonka Digit SED -ohjain on helppo käyttää. Ohjaimen viikkokello -toiminnon avulla voidaan ohjelmoida ilmanvaihdon teho ja tuloilman lämpötila erikseen vaikka viikon jokaiselle tunnille. Ohjain muistuttaa huollon tarpeesta ja siinä on myös takkakytkin.

Villa Vaski Hitsaajankatu, kohde 33:
Ilmanvaihto on yksi niistä toiminnallisuuksista, joiden ei kuulu näkyä. Villa Vaskessa ilmanvaihdon hoitaa Vallox 145 MV, joka on sijoitettu tekniseen tilaan. Laadukas ilmanvaihto huolehtii sekä asukkaiden että rakennuksen hyvinvoinnista ja se on helppo huoltaa. Vallox-koneiden huolto kannattaa tehdä säännöllisesti, jotta ilmanvaihto toimii tarkoituksenmukaisesti.
Huoltotoimien helppoutta lisää tässä kohteessa ilmanvaihtokoneen järkevä sijoittelu. Se on teknisessä tilassa, jolloin koneen ääni ei kuulu asuintiloihin silloinkaan, kun kone käy suurimmilla nopeuksilla. Kone on myös asennettu sopivalle korkeudelle, jolloin huoltotoimenpiteet on helppo tehdä.
Vallox-koneiden suodattimien vaihto on tarpeen vain 2 kertaa vuodessa ja se on vaivatonta. Kone muistuttaa automaattisesti vaihtotarpeesta ja suodattimet on helppo tilata konetyypin mukaan verkkokaupasta.

Vallox Oy
LVI
lämmitys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Vallox 125 MV
Vallox 140 -ilmanvaihtokone - Tehokas ja taloudellinen uutuus
Vallox 140 -ilmanvaihtouutuus on äänitasoltaan hiljainen ja energiankulutukseltaan alhainen. Koneessa on hyvä suodatus, tyylikäs muotoilu sekä elektroninen ohjaus. Lisäksi muun muassa säätö- ja asennusvaihtoehtoja on useita.
Vallox 125 MV
Vallox Digit SED – Ilmanvaihdon ohjaukseen uusia ominaisuuksia
Vallox Oy:n digitaalinen Digit SED -ilmanvaihdon ohjauskeskus saa uusia ominaisuuksia. Ohjaukseen on liitetty viikkokello-ohjaus, takkakytkin ja koneen käynnistysnäppäimen lukitus.
Vallox 125 MV
Ilmanvaihto on elämänlaatua
Raikas ilma uuteen tai vanhaan kotiinVallox Oy on 30 vuoden kokemuksella tehnyt toimivia sovelluksia ympäristöihin, joissa ilmanvaihdolta vaaditaan yksilöllisyyttä ja helppokäyttöisyyttä. Pien- ja rivitalojen uudisrakentamisen ohella Valloxin järjestelmät sopivat myös saneerauskohteisiin, kerrostaloasuntoihin, kouluihin ja laitoksiin sekä toimistotiloihin.
201712_51104.jpg
Tutustu edistykselliseen patteritermostaattiin
Tiesitkö että vaihtamalla perinteisen termostaatin älykkääseen termostaattiin voit säästää vuodessa melkoisesti? Vaihtamalla esimerkiksi yli 15 vuotta vanhan termostaatin omavoimaiseen malliin, voi energian säästösi olla 8 %, mutta jos vaihdat termostaatin Danfoss Eco™ termostaattiin, voi energiansäästösi nousta jopa 30 %:iin.
20211_68317.jpg
Harkitsetko kodin lämmitystavan vaihtoa? Osallistu ilmaiseen webinaariin!
Lämmitätkö fiksusti vai maksatko liikaa? Olisiko sopiva aika lämmitysremontille ja mitä tukia siihen on mahdollista saada? Osallistu NIBEn järjestämään ilmaiseen webinaariin keskiviikkona 3.3.2021 klo 18, niin päivität lämmitystietosi vaivattomasti ajan tasalle.
20239_82800.jpg
Poistoilmalämpöpumppu haastaa tehokkuudessa maalämmön
Poistoilmalämpöpumppu (lyhenne PILP) on maa- ja ilma-vesilämpöpumpun lisäksi suosittu ja varteenotettava vaihtoehto omakotitalon tai rivitaloasunnon lämmitysvaihtoehdoksi. Kodissa on paljon lämpöenergiaa tuottavaa: ihmiset, jääkaappi, pakastin, elektroniikkaa, sauna, jne. Tuotamme lämpöenergiaa huomaamattamme.NIBE poistoilmalämpöpumput ovat tämän energian kierrätysjärjestelmä: ne hyödyntävät talosta poistettavan ilman lämpöenergiaa niin tuloilman lämmitykseen, vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään kuin käyttöveden lämmitykseenkin, mihin kaikki poistoilmalämpöpumput eivät pysty.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton