• Etusivu
  • Talo

Täystiilitalo on koti, jota arvostat vielä vuosienkin jälkeen

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Wienerberger Oy Ab
Päivitetty 21.01.2022
20186_53687.jpg

Kun etsit perheellesi turvallista ja terveellistä kotia, täystiilitalo on valintasi.

Terveellinen ja taloudellinen

Täystiilitalon runkorakenne muurataan poltetusta savesta valmistetuilla Terca-runkotiilillä tai Porotherm-tiiliharkoilla. Valmistuksessa käytetään vain puhtaita luonnon raaka-aineita, joten tuoteet eivät sisällä mitään haitallisia huoneilmaan haihtuvia aineita. Hengittävänä ja huokoisena materiaalina tiili tasaa sekä kosteuden että lämpötilojen vaihteluita. Tiilitalossa et asu muovipullossa, vaan luonnollisesti ympäröiviin olosuhteisiin reagoivassa talossa ilman riskiä home- ja kosteusvaurioista. Massiivisuutensa ansiosta tiilirakenne on hengittävyydestä huolimatta tiivis ja energiataloudelinen.

Terca-runkorakenteella voidaan toteuttaa matala- ja passiivienergiaratkaisut määräyksiä alittavin lämmöneristys- ja ilmavuotoarvoin. Rungon ja tiiliverhouksen väliin jäävä ilmarako varmistaa ulkoseinärakenteen kosteusteknisen toimivuuden.

Porotherm-kennoharkko edustaa uutta tiilirakentamista Suomessa. Viisikymmentä senttiä paksujen ulkoseinien rakentamisessa käytettävien harkkojen eristeenä toimii kennojen sisällä oleva ilma - lisäeristeitä ei tarvita. Monoliittinen, yksiaineinen seinärakenne on kosteustekinisesti ja toiminnallisesti turvallisin runkoratkaisu.nnusaineena.

Ääneneristävyys huippuluokkaa

Tämän päivän melutaso kaupungeissa on aivan toista kuin vielä muutama vuosikymmen sitten. Monilla asuinalueilla, varsinkin lentoliikenteen läheisyydessä, ääneneristykselle asetetaankin varsin tiukkoja määräyksiä.

Täystiilinen ulkoseinärakenne on ääneneristävyydeltään erinomainen. Kun lisäksi kodin väliseinät toteutetaan tiilirakenteisina, ei naapurihuoneen äänet häiritse kotielämää.

Energiatehokkuudesta säästöjä

Tiili, kuten muutkin kivipohjaiset materiaalit, tuovat asumisen säästöjä massiivisuutensa ansiosta.

Tampereen Teknillisen Yliopiston tekemien tutkimusten mukaan massiivisen ulkoseinärakenteen energiahyöty on 5-15 % lämmitysenergian kustannuksista kevyisiin rakenneratkaisuihin verrattuna. Lisäksi Terca-täystiilitalossa tuulettuvan ulkoseinärakenteen ilmarako toimii lisäeristeeenä ja tuo lisäsäästöjä noin 5 % verran.

20186_53688.jpg

Vähäinen huollon tarve palkitsee

Omat talon rakennusmateriaaleja valittaessa on hyvä myös miettiä talon ylläpitoa ja huoltoa vaativia toimenpiteitä tulevina vuosina. Täystiilinen talo on kokemukseen perustuen markkinoiden ylivoimaisesti huoltovapain rakennevaihtoehto. Tiiliverhottua taloa ei esimerkiksi tarvitse pinnoittaa tai maalata 10 vuoden välein, joten voit viettää huolettomia kesälomia vuodesta toiseen ilman remonttihuolia.

Tiilitalon taloudellisuus perustuu sen käytön aikana saataviin säästöihin pitkällä aikavälillä. Toisaalta, jos ajatellaan vain pelkkää hankintakustannusta on rungon ja julkisivujen osuus rakennuksen kokonaiskustannuksista vain n. 8-12 %. Jos vertaillaan pelkkää ulkoseinärakennetta, kannattaa aina tarkastella rakenneratkaisusta saatavien hyötyjen ja haittojen kokonaisvaikutusta pitkällä aikavälillä eikä vain pelkkää hankintahetken investointikulua.

20186_53689.jpg

Porin asuntomessuilla Porotherm-erillistalot

Porin Asuntomessuille 2018 massiivisista Porotherm-kennoharkoista rakennetut, ilmeeltään modernit erillistalot on suunniteltu 3-4 hengen perheille, jotka arvostavat asumisen laatua ja terveellisyyttä. Täystiilinen, yksiaineinen ja rakenteeltaan hengittävä tiilirunko on sekä energiataloudellinen että kosteusteknisesti turvallinen. Kohteen suunnittelussa keskeisiä lähtökohtia ovat olleet jokirannan vehreiden näkymien hyödyntäminen, sisä- ja ulkotilojen jatkuvuus, persoonallisuus, rentoutuminen sekä erilaisten elämäntilanteiden huomioiminen.

20184_52626.jpg

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Wienerberger Oy Ab
Talo
runko
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20072_3689.jpg
Terca -julkisivutiilet
Tiilestä on muurattu taloja jo vuosituhansien ajan. Aikojen kuluessa tiilenvalmistuksen tekniikka on kehittynyt, mutta kestävä tiili on säilyttänyt alkuperäiset ominaisuutensa ja luonteensa. Tiilen väri- ja pintavalikoima sen sijaan on kasvanut. Tiili on turvallinen materiaali: se ei pala eikä lahoa ja se kestää hyvin sekä kosteus- että lämpötilan vaihteluja. Muuratun julkisivun kauneus säilyy vuosikymmenestä toiseen ja ikääntyessäänkin tiiliseinä patinoituu kauniisti.Tiili sopii julkisivuksi lähes kaikkiin runkovaihtoehtoihin ja se sopeutuu myös muiden julkisivumateriaalien rinnalle osaksi julkisivua.
20074_4308.jpg
TERCA -tiililaatat sisustamiseen
Kodin sisustamisen suosio on koko ajan lisääntynyt. Yksi tapa muuttaa kotia persoonallisemmaksi on päällystää seiniä tai seinän osia aidoilla käsinlyödyillä TERCA -tiililaatoilla. Näillä luot persoonallista tunnelmaa kotiisi. Voit helposti tehdä erilaisia yksityiskohtia niin keittiöön kuin olohuoneeseenkin. Valikoimassa on useita eri värejä ja ne on helppo asentaa vaikka itse.
20078_5978.jpg
TERCA -tiilikoti
Wienerbergerin tiilet ja rakenneratkaisut ovat näyttävästi esillä Hämeenlinnan asuntomessuilla, sillä Wienerberger on mukana messuilla kahdella kohteella. Wienerbergerin kohteet ovat kohde numero 27, Terca -tiilikoti sekä kohde numero 44, Talo Wienerberger. Molemmissa kohteissa talon runko on tiili-villa-tiili tyyppinen ulkoseinäratkaisu, jossa runko on muurattu ohutsaumamuurausmenetelmällä Terca –runkotiilistä.Terca -tiilikoti, kohde 27Talo Wienerberger, kohde 44
20151_42013.jpg
Tuunaa talosi ja tutustu Kaarnaan
Uusi Kaarna-mallistoUutta Kaarna-mallistoa voi parhaiten kuvailla sen suunnittelija, arkkitehti Eva-Maria Ylönen. Hän tekee sen sekä TUNTEELLA:- Sain inspiraatiota Kaarnaan luonnosta, tummasta metsästä ja puusta, pitkistä suomalaisista perinteistä selkeästi nykyaikaan tuotuna. Kaarna on ulkomuodoltaan vähäeleinen ja selkeä, mutta silti paljon puhuva. Kaarnalla on tuttu perinteisen talon leikkausmuoto, mikä näkyy myös sisätiloissa.että JÄRJELLÄ:- Uusi Kaarna on suunniteltu asumiseen eläytyen. Tilat muodostuvat kodikkaan oleskelutilan ympärille. Toimivat aputilat lähtevät siitä, että erilaisiin toimintoihin tarvitaan erilaisia tiloja. Saunaosasto on omassa rauhassaan ja kodinhoitotilat omassaan. Saunan ystäville Kaarna tarjoaa aivan uutta. Taloon on mahdollista yhdistää puulämmitteinen pihasauna, materiaaliksi voi valita jopa hirren. Pihasaunaa on helppo käyttää talon sisällä sijaitsevista pesu- ja pukeutumistiloista.Tutustu lisää Kastelliin ja Kaarnaan.
20219_72664.jpg
Sano ei hukkaneliöille ja rakenna oma kompakti unelmatalosi
Nykyisin omaa kotia suunnittelevat ja rakentavat rakastavat kompakteja tilaratkaisuja, luonnonläheisyyttä, ekologisia materiaaleja sekä fiksuja säilytysratkaisuja. Asunnon ei tarvitse olla suuri, ollakseen paras mahdollinen omalle perheelle. Kukaan ei halua tuhlata kotinsa neliöitä hukkaneliöiksi, vaan kompakteilla tilaratkaisuilla saadaan asuntoon samanaikaisesti sekä tilantuntua, että järkeviä ja toimivia säilytysratkaisuja.
201812_55695.jpg
Verkosta ostettu talo säästää euroja
Osta talo verkosta -palvelutarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden suunnitella ja ostaa oma koti suoraan verkosta. Asiakkat ovat innostuneet uuden kodin verkko-ostamisesta, koska verkossa talokaupat tulevat edullisemmaksi ja ostaminen käy helpommin ja nopeammin perinteiseen tapaan verrattuna.Kastelli päätti toteuttaa asiakkaiden toiveet isommasta omakotitalosta Play-mallistoon, joten Kastellin verkkopalvelussa laajennettiin saatavilla olevaa mallistoa nyt isommalla, 120-neliöisellä uutuudella. Play 120 -kodissa yhdistyvät käytännöllinen tilasuunnittelu sekä joustava pohjaratkaisu. Tilaa Kastelli-taloesiteSuunnittele oma Play-kotisi

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton