Täystiilitalo on koti, jota arvostat vielä vuosienkin jälkeen

Kun etsit perheellesi turvallista ja terveellistä kotia, täystiilitalo on valintasi.

750_2-wienerberger_hyvinkaa

Terveellinen ja taloudellinen

Täystiilitalon runkorakenne muurataan poltetusta savesta valmistetuilla Terca-runkotiilillä tai Porotherm-tiiliharkoilla. Valmistuksessa käytetään vain puhtaita luonnon raaka-aineita, joten tuoteet eivät sisällä mitään haitallisia huoneilmaan haihtuvia aineita. Hengittävänä ja huokoisena materiaalina tiili tasaa sekä kosteuden että lämpötilojen vaihteluita. Tiilitalossa et asu muovipullossa, vaan luonnollisesti ympäröiviin olosuhteisiin reagoivassa talossa ilman riskiä home- ja kosteusvaurioista. Massiivisuutensa ansiosta tiilirakenne on hengittävyydestä huolimatta tiivis ja energiataloudelinen.
 
Terca-runkorakenteella voidaan toteuttaa matala- ja passiivienergiaratkaisut määräyksiä alittavin lämmöneristys- ja ilmavuotoarvoin. Rungon ja tiiliverhouksen väliin jäävä ilmarako varmistaa ulkoseinärakenteen kosteusteknisen toimivuuden.
 
Porotherm-kennoharkko edustaa uutta tiilirakentamista Suomessa. Viisikymmentä senttiä paksujen ulkoseinien rakentamisessa käytettävien harkkojen eristeenä toimii kennojen sisällä oleva ilma - lisäeristeitä ei tarvita. Monoliittinen, yksiaineinen seinärakenne on kosteustekinisesti ja toiminnallisesti turvallisin runkoratkaisu.nnusaineena.

Ääneneristävyys huippuluokkaa

Tämän päivän melutaso kaupungeissa on aivan toista kuin vielä muutama vuosikymmen sitten. Monilla asuinalueilla, varsinkin lentoliikenteen läheisyydessä, ääneneristykselle asetetaankin varsin tiukkoja määräyksiä.
 
Täystiilinen ulkoseinärakenne on ääneneristävyydeltään erinomainen. Kun lisäksi kodin väliseinät toteutetaan tiilirakenteisina, ei naapurihuoneen äänet häiritse kotielämää.

Energiatehokkuudesta säästöjä

 

Tiili, kuten muutkin kivipohjaiset materiaalit, tuovat asumisen säästöjä massiivisuutensa ansiosta.
 
Tampereen Teknillisen Yliopiston tekemien tutkimusten mukaan massiivisen ulkoseinärakenteen energiahyöty on 5-15 % lämmitysenergian kustannuksista kevyisiin rakenneratkaisuihin verrattuna. Lisäksi Terca-täystiilitalossa tuulettuvan ulkoseinärakenteen ilmarako toimii lisäeristeeenä ja tuo lisäsäästöjä noin 5 % verran.

750-Mustikka-Tampere-2011

Vähäinen huollon tarve palkitsee

Omat talon rakennusmateriaaleja valittaessa on hyvä myös miettiä talon ylläpitoa ja huoltoa vaativia toimenpiteitä tulevina vuosina. Täystiilinen talo on kokemukseen perustuen markkinoiden ylivoimaisesti huoltovapain rakennevaihtoehto. Tiiliverhottua taloa ei esimerkiksi tarvitse pinnoittaa tai maalata 10 vuoden välein, joten voit viettää huolettomia kesälomia vuodesta toiseen ilman remonttihuolia.
 
Tiilitalon taloudellisuus perustuu sen käytön aikana saataviin säästöihin pitkällä aikavälillä. Toisaalta, jos ajatellaan vain pelkkää hankintakustannusta on rungon ja julkisivujen osuus rakennuksen kokonaiskustannuksista vain n. 8-12 %. Jos vertaillaan pelkkää ulkoseinärakennetta, kannattaa aina tarkastella rakenneratkaisusta saatavien hyötyjen ja haittojen kokonaisvaikutusta pitkällä aikavälillä eikä vain pelkkää hankintahetken investointikulua.

750-Pientalo_grafiitinmusta (2)

Porin asuntomessuilla Porotherm-erillistalot

Porin Asuntomessuille 2018 massiivisista Porotherm-kennoharkoista rakennetut, ilmeeltään modernit erillistalot on suunniteltu 3-4 hengen perheille, jotka arvostavat asumisen laatua ja terveellisyyttä. Täystiilinen, yksiaineinen ja rakenteeltaan hengittävä tiilirunko on sekä energiataloudellinen että kosteusteknisesti turvallinen. Kohteen suunnittelussa keskeisiä lähtökohtia ovat olleet jokirannan vehreiden näkymien hyödyntäminen, sisä- ja ulkotilojen jatkuvuus, persoonallisuus, rentoutuminen sekä erilaisten elämäntilanteiden huomioiminen.

Wienerberger JokiDuo_1920

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö:


 
Julkaistu
16.7.2018