Talon eristäminen välipohjaa unohtamatta

Välipohjan eristys on lisääntynyt lattialämmitysten myötä. Jotta lämpö saadaan kohdistettua lattiaan eikä alakerran kattoon, on välissä oltava lämmöneriste. Välipohjan eristys on tarpeen myös silloin, kun esimerkiksi kellarissa on viileätila.

Finnfoamilta löytyy kolme erilaista eristettä, jotka kaikki soveltuvat välipohjan eristämiseen.

FF-PIR-levyn avulla eristepaksuus huomattavasti pienemmäksi

FF-PIR toimii hyvin lämmöneristeenä seinissä ja yläpohjissa, joiden eristepaksuutta voidaan ohentaa todella merkittävästi. Esimerkiksi yläpohjassa 230 mm:n FF-PIR levyllä saavutetaan yhdellä asennuksella vaadittava u-arvo 0,09. Tällä saavutetaan merkittäviä säästöjä rakentamiskustannuksissa. Erityisesti korjauskohteissa asuintilat saadaan maksimaalisesti hyötykäyttöön ohuilla eristepaksuuksilla. PIR-eristeiden tiiviys ja vesihöyrynvastus perustuvat levyn pinnoilla oleviin laminaatteihin. Eristeiden pintakalvot rikkoontuvat helposti, jos niiden päällä kävellään paljon tai alusta on terävä, siksi polyuretaanieristeitä ei suositella käytettäväksi alapohjassa. Lisäksi normaalien PIR-eristeiden pitkäaikainen puristuslujuus on vain 20kPa, mikä rajoittaa sen käyttöä kuormitetuissa rakenteissa.

1920_FF-PIR_esite_2017_WEB_RES-1

Finnfoamilla pitkäikäinen ja energiatehokas lopputulos

 

Finnfoam on suulakepuristettua polystyreeniä eli XPS-lämmöneriste, joka säilyttää eristyskykynsä vaativissakin olosuhteissa. Sen erityispiirre on täysin suljettu ja yhtenäinen solurakenne, joka takaa hyvän eristävyyden ja tiiviyden. Finnfoam helpottaa lämmöneristämisen lisäksi myös monia muita rakennusvaiheita mahdollistaen laadukkaan ja energiatehokkaan lopputuloksen. Finnfoam on aina turvallisin ja pitkäikäisin valinta kosteisiin käyttöolosuhteisiin, kuten esimerkiksi maanvaraiseen alapohjaan ja routaeristeeksi.

750 finnfoam-levykuva-syvatty

Finnfoamilla toteutetuissa rakenteissa ei tarvita erillistä höyrysulkua eikä tuulensuojalevyä, joten yhdellä asennuksella saadaan suoritettua monta työvaihetta. Lisäksi Finnfoam on homehtumaton materiaali, joka on todistettu rankimmassa mahdollisessa hometestissä VTT:llä.

Luja Finnfoam-eriste kestää rakentamisen aikaiset kuormat hyvin näinkin ohuena eristeenä. Finnfoamin vettymättömyydestä on hyötyä vesivahingon sattuessa. Finnfoam-lämmöneristeet pysyvät kuivina ja siten rakenteiden kuivattaminen on helpompaa. Jo pienetkin vuodot havaitaan nopeasti, koska vesi ei pääse kertymään Finnfoam-eristeeseen vaan valuu eteenpäin ― näkyville. Finnfoam-lämmöneristeet vaimentavat myös askelääniä, vaikka Finnfoam ei olekaan varsinainen lattian äänieriste.

750_valipohja

FF-EPS-levyillä parempi lämmöneristyskyky suhteessa tiheyteen

FF-EPS lämmöneristyslevy on lattioiden, seinien ja kattojen eristämiseen tarkoitettu uudenlainen EPS-eriste. FF-EPS on huomattavasti perinteistä EPS-lämmöneristettä kustannustehokkaampi. Uusi teknologia mahdollistaa paremman lämmöneristyskyvyn suhteessa tiheyteen eli sillä saadaan aikaan entistä parempi eristyskyky kevyemmillä levyillä. Lisäksi valmistusteknologialla pystytään muokkaamaan tuotteen ominaisuuksia asiakkaan vaatimusten mukaan.

FF-EPS-levyt valmistetaan Finnfoam-lämmöneristeiden tavoin polystyreenistä, mutta valmistusmenetelmä on täysin erilainen kuin Finnfoamissa. Tuotevalikoimaan kuuluvat FF-EPS 100 kPa (paksuudet 85–200 mm) sekä erityisesti seinien ja kattojen eristämiseen suunniteltu FF-EPS 60 kPa (paksuudet 100–400 mm).

FF-EPS 60 -seinä- ja kattoeriste on ominaisuuksiltaan omassa luokassaan. Sen vesihöyrynvastus on erittäin hyvä, taivutus ja leikkauslujuus 25–40 % parempi kuin vastaavilla EPS -eristeillä, mittapysyvyys erinomainen sekä eristyskyky eli λD 0,031 W/(mK). Lisäksi levykoko 1200x600 mm helpottaa asentamista ja mahdollista ristiinladonnan sekä lukkopontattu reunaprofiili varmistaa kylmäsillattoman tiiviin eristekerroksen. Levyn toinen puoli on ristiinuritettu, joka parantaa tarvittaessa merkittävästi tartuntaa esimerkiksi betonivaluun. Lisäksi FF-EPS on saatavana isolla ristiinurituksella, joka toimii tuuletuskanavistona.

750__ff_eps
 
Julkaistu
23.7.2018